Smarta hem - gör ditt liv smartare!

Foto av författaren

Maren

Smart Home Guide: Ditt nätverkade hem

Smart hem

Ett kylskåp som säger vad du ska köpa. Reglera hela värmesystemet med en knapptryckning. Var alltid uppdaterad om elförbrukningen. Googla med röstkontrollen eller programmera fönsterluckorna. Vad är möjligt eller förnuftigt idag? Vissa saker har redan föreskrivits av lagstiftaren. Många komponenter fungerar oberoende. Vissa kan slås samman. Det blir lite förvirrande om du är orolig för din bostadsyta.

Den här guiden handlar om smart hemma. Vad är möjligt, vad är inte möjligt, vad bör du tänka på när du installerar teknik och vilka alternativ har du för att använda tekniska processer lönsamt? - Smart Home - ditt nätverk i hemmet

Rekommenderad läsning: Du hittar många guider om olika ämnen i rådgivningsdelen !

Smarta hemprodukter - i jämförelse

[apn typ="vergleich2" asin="B07JJB1PMX,B081H8714T,B00O887V9I,B07WJ74MDC,B07NDT4TYS,B0791MB8JB,B072PD3GTH,B00BCZXD7O,B01LCO19MU" tpl-infobox="true" tpl-hidelegend="1" tpl-stars="true" tpl-buttontext="" tpl-buttontpl="3" false="" tpl-features="2" tpl-fmax="200"]

Vad är ett smart hem?

Smarta hem betyder: Automatisera livskvalitet och säkerhet, inklusive effektiv energianvändning, med teknisk support. Teknik bör stödja människor - inte ersätta dem. Du bestämmer vilken enhet som gör vad och när. Du kan programmera enheter - som det passar dig och ditt liv.

Med ehome eller Smart Living är förresten också Smart Homes gemeint

Om du inte har en smartphone kan du fästa lämpliga paneler på väggen eller använda en surfplatta för att byta teknik.

Smart hem applikation

Olika funktioner i ett hus kan kopplas samman och sedan via smartphone, Tablett eller PC inte bara övervakas, utan också konfigureras. Slå på uppvärmningen på vägen, stäng fönsterluckorna, titta på Övervakningskameror kasta? Inga problem. Din egen larmaktivering? Inga problem.

Till det stora området av ehome tillhör delvisa områden. Under vissa omständigheter kan dessa också kopplas samman.

Smart Metering

Räknare är dolda bakom termen: Vatten, gas, el. Dessa räknare är digitala och kan övervakas när som helst. Detta kan hjälpa dig att få en översikt över vad som konsumeras under din frånvaro. Du kan arbeta med data, du kan spara el eller i värsta fall upptäcka att du har ett trasigt vattenrör. Vi tittar närmare på de lagliga bestämmelserna om digitala elmätare nedan

Hemmautomation - smarta hem

Detta område inkluderar säkerhet som det Larm, uppvärmningen, belysningen och även automatiserad styrning av persiennerna. Är du borta längre? Du kan bara dra ner persiennerna var som helst. Ljus och värme kan också anpassas. Stäng enkelt av ljuset i badrummet från soffan.

Du kanske kallt och vill värma upp det innan du kommer hem?
Vad som också är möjligt idag - a automatisk upplåsning för din ytterdörr, Inget skämt. Din smartphone finns via GPS och om den är (i bästa fall har du inte tappat den) nära din ytterdörr, låses den upp. Den stänger sig omedelbart om du flyttar bort från en viss radie.

Hushållsapparater - Smarthome

Med Smart Home kan du också nätverka alla hushållsapparater. Kanske vill du ha ditt kaffe i tid på morgonen? Smart levande får det att hända. Du kan också använda din kylskåp, din Herd eller din tvättmaskin nätverk.

Du kanske har en klipparen eller en Pool robot? Dessa vänliga hjälpare kan också kontrolleras och programmeras i området Smart Living.

hemelektronik

Få tillgång till alla dina filer, bilder, videor och filmer från hela huset utan att behöva dra CD-pinnar eller andra datalagringsenheter från A till B. Du kan om du har din egen serversystemet installera.

Ett internt, internt serversystem är inte ett moln! Ett moln lagrar dina data på en extern server som du kan komma åt var som helst i världen via Internet.

Säkerhet - smarta hem

Relevanta uppgifter inom området smart säkerhet inkluderar:

Dessa enheter kan kopplas till en åtgärd. Till exempel kan dörren öppnas för en vän, en övervakningskamera kan ta en bild av inbrottstjuvan, fönstren öppnas i händelse av föroreningar med kolmonoxid. Säkerhetsmeddelanden skickas också.

Smarthem Alexa

Alexa är faktiskt inte Alexa, det är Echo. Alexa är bara kvinnan som bor i den. Ha. Röststyrning kan inte bara användas genom att adressera enheten med: "Alexa, spela min favoritmusik!" Echo kan göra ännu mer:

  • Övervaka och använda alla Apple-enheter
  • Slå på och stänga av ljuset
  • Kontrollera intelligenta radiatortermostater och ändra temperaturen
  • Kontrollövervakningskameror
  • Anslut ytterligare hushållsapparater med intelligenta uttag

Naturligtvis spelar hon också musik medan du tvättar kläderna eller slår på din diskmaskin.

Android smart hem

Många enheter, uttag och system körs naturligtvis också på Android. Den programmerbara adapterkontakten är särskilt populär. Det fungerar också med kaffe, exakt halv sex på morgonen!

Har ett smart hem vettigt?

Denna teknik utvecklas också så att vi har den bekvämare i vardagen. Dessutom - eftersom inte allt som är nytt är revolutionerande. Enheter som kylskåp, tvättmaskin eller diskmaskin kan anslutas till det smarta hemmet - maskinerna måste fortfarande laddas för hand. Speciellt eftersom de nya enheterna kan ställas in med timern.

Där tekniken kan användas meningsfullt:

Smarta hem för seniorer

Har ett smart hem vettigt för seniorer? Inte nödvändigtvis. Om den äldre generationen inte håller med tekniken kommer det att vara svårt att integrera den som en hjälpare. en automatisk vattensköljning är inte förståeligt för vissa äldre herrar. Det beror på personen. Teknisk support är en tillgång för personer som har ett fysiskt handikapp men är i form.

Rekommenderad läsning: Du hittar många guider om olika ämnen i rådgivningsdelen !

Smarta hem krav

För att komma igång, när det gäller att spara energi och övervakning, behöver du en enhet som är utformad för att spela upp data som måste bearbetas. De flesta smarta hemenheter är enkla att ansluta till din surfplatta eller smartphone. De kommunicerar via WLAN. Till exempel, om du Amazon Echo emellan, allt du behöver göra är att ge kommandon: "Alexa, gör kaffe." Till exempel.

Övervakningssystem fungerar ofta via en app. På så sätt kan du enkelt ta reda på vem som har plundrat ditt kylskåp när du är på språng. Eller vad hunden gör när du är borta.

Smarta hemhot

Rubrikerna fortsätter att dyka upp varningar om att utveckla teknik. Allt som är elektroniskt anslutet har sina luckor. Så ditt hem kan också attackeras av hackare. Läs upp data, öppna dörrar. Du kan se när du är hemma och när du inte är det. Ensam genom att läsa upp data. Låter det läskigt? Även om företag lovar en bra brandvägg kan farorna inte uteslutas helt.

Bytning av elmätare

Lagstiftare föreskriver att alla analoga elmätare ska bytas ut med digitala mätare år 2032. Huruvida du har några extra kostnader är också upp till leverantörerna. Installation och underhåll av enheterna kan medföra kostnader. En övre gräns har fastställts: bruttokostnaderna får inte överstiga 20 euro. Även här är experter på dataskydd inte eniga: om uppgifterna faller i händerna på obehöriga personer kan de enkelt ta reda på det, baserat på din konsumtion, när du är ute i huset.


De digitala mätarna överför din förbrukning i realtid. På detta sätt bör konsumtionen beräknas bättre och risken för manipulation av konsumenterna bör inneslutas.

För övrigt är installation obligatorisk. https://www.verbraucherzentrale.de/wissen/energie/preise-tarife-anbieterwechsel/die-neuen-stromzaehler-kommen-13275

Fördelar och nackdelar med smarta hem

De lindrar den ena, den andra irriterande. Det digitala hemmet har sina fördelar och nackdelar:

Fördelar med smarta hem

✔ Du har allt i sikte hela tiden - oavsett om det är ett inbrott

✔ Strömförbrukning

✔ ljus

✔ Meteravläsningar

✔ video

✔ Du kan använda dina kompletta system från soffan

✔ Röststyrning är tillgänglig för de viktigaste prylarna

✔ Du kan skicka dina robotar till jobbet

✔ Flytta rullgardinerna upp och ner

✔ Gör kaffe eller när du är på språng

✔ värma lägenheten

✔ På lång sikt kan kostnader sparas

Nackdelar med smarta hem

✘ Eftermontering kan vara dyrt att köpa

✘ Höga säkerhetsgap kan vara resultatet av hackerattacker

✘ Data samlas in

WLAN Permanent WLAN-funktion

Slutsats - smarta hem

För människor som vill veta exakt vad som händer när och hur mycket som händer i sina fyra väggar är det smarta hemmet ett utmärkt sätt att i princip övervaka allt. Även pengarna - för att spara kommer att vara synliga i framtiden. Du kan också använda din helautomatiska kaffemaskin, din gräsklippare, din vakuumrobot, din poolrobot och ditt värmesystem för att göra detta utan att behöva slita.

Dina vänner kan också gå in i huset medan du är borta. För människor med ett handikapp kan teknik vara ett fantastiskt stöd. Stäng av, men blir då svårt. Om du är känslig och vill stänga av din WiFi på natten är det inte så lätt längre.

Upptäck de 10 bästa och mest sålda smarta hemprodukterna 2024 på ärliga tester. Vi visar ett urval av de mest populära föremålen som har bra kundrecensioner och värde för pengarna. Hitta den perfekta Smart Home Set-produkten för dina behov nu!

Top10🔥Erbjudanden🔥 🆕Online
# förhandsvisning Produkt rating pris
1 Homematic IP Smart Home Starter Set Värme, Digital Control... Homematic IP Smart Home Starter Set Värme, Digital Control...* För tillfället inga recensioner 129,95 € 109,90 €Amazon Prime
2 Bosch Smart Home startset värme, med appkontroll,... Bosch Smart Home Starter Set värme, med appkontroll,...* För tillfället inga recensioner 179,89 € 136,99 €Amazon Prime
3 Wlan smart uttag med strömmätning, Alexa uttag, Smart... Wlan smart uttag med strömmätning, Alexa uttag, Smart...* För tillfället inga recensioner 39,99 € 33,99 €Amazon Prime
4 SALCAR Smart Home Kylartermostat TRV801W Set med 3 WiFi... SALCAR Smart Home Kylartermostat TRV801W Set med 3 WiFi...* För tillfället inga recensioner 137,99 €Amazon Prime
5 Bosch Smart Home dörr-/fönsterkontakt II, smart sensor för... Bosch Smart Home dörr-/fönsterkontakt II, smart sensor för...* För tillfället inga recensioner 119,95 € 109,00 €Amazon Prime
6 Bosch Smart Home Starter Set Light/Ruller Shutter Control II för... Bosch Smart Home Starter Set Light/Ruller Shutter Control II för...* För tillfället inga recensioner 234,95 €Amazon Prime
7 Alexa-uttagspaket med 4, EIGHTREE Smart WLAN-uttag med... Alexa-uttagspaket med 4, EIGHTREE Smart WLAN-uttag med...* För tillfället inga recensioner 39,99 €Amazon Prime
8 HBN Smart WiFi-uttag med förbrukningsmätning, set med 4 Smart... HBN Smart WLAN-uttag med förbrukningsmätning, set om 4 Smart...* För tillfället inga recensioner 35,99 €Amazon Prime
9 Homematic IP Smart Home Starter Set Uppvärmning – WiFi, Digital... Homematic IP Smart Home Starter Set Värme – WLAN, digital...* För tillfället inga recensioner 114,95 € 65,77 €Amazon Prime
10 Homematic IP Smart Home Set med 5 Brandvarnare HmIP-SWSD med... Homematic IP Smart Home set med 5 rökdetektorer HmIP-SWSD med...* 1.874 Bewertungen 287,75 €
- € 20,05erbjudandet
- € 42,90erbjudandet
- € 6,00erbjudandet
- € 10,95erbjudandet
- € 49,18erbjudandet
Homematic IP Smart Home Starter Set Uppvärmning – WiFi, Digital...
Homematic IP Smart Home Starter Set Värme – WLAN, digital...*
Behovsbaserad och bekväm värmestyrning via en gratis smartphone-app
114,95 € € 49,18 65,77 € Amazon Prime

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?

Sunydog Ljussensor Arbetar med Smart Life App Linkage Intelligence Lighting Sensor Drivs av TuYa

Ärliga tester du kan hitta några tester (inklusive Pool, Fitness, Hus & trädgård) & Rådgivare (inklusive Smart Home, Skönhet, Handwerk) som kan hjälpa dig vidare.

- € 20,051:a bästa produkten

Tips: En present eller Födelsedagspresenter ska aldrig vara billiga produkter, ge inte bort något som du inte skulle använda själv kvalitetsmässigt.

Mycket positivt Köparbetyg är ofta ett tecken på att människor är nöjda med produkten Smart Home Set.

Rekommenderad läsning: massage pistol, Fitness Bike, produktprovning

fler topp 10-listor

Källor:

https://www.das-intelligente-zuhause.de/ratgeber

https://www.homeandsmart.de/amazon-echo-kompatible-produkte-systeme


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 26.05.2024/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Foto av författaren

Maren

Jag är en frilansförfattare som bland annat har publicerat två böcker. Skriv som en passionerad ghostwriter, en engagerad rådgivare, en ivrig e-booker och mest av allt gratis. Mitt motto: Livet kommer inte efter dig, men det är dubbelt så snabbt närmar dig.

Schreibe einen Kommentar