Så lugnar du din hund på nyårsafton: Den ultimata guiden

Foto av författaren

Redaktionell ET

Nyårsafton är en tid av firande för många människor, men för våra fyrbenta vänner kan det vara en tid av stor rädsla och förvirring. I denna Rådgivare: "Hur du lugnar ner din hund på nyårsafton" får du reda på hur du kan följa med din hund säkert och avslappnat genom de högljudda firandet.

Vad hjälper min hund på nyårsafton?

Svar kort och koncist från Rådgivare:

 1. Desensibiliseringsövningar: Spela mjuka fyrverkeriljud, öka volymen gradvis under flera sessioner.
 2. Lugnande musik: Spela avkopplande eller klassisk musik för att överrösta ljudet av fyrverkerier.
 3. Thunder Shirt: Använd en Åskskjortaatt ge din hund en känsla av trygghet genom mild press.
 4. Säkert område: Skapa en lugn tillflyktsort för din hund, borta från fönster och buller.
 5. Interaktiva leksaker: Erbjud tuggleksaker eller pusselleksaker för att distrahera och hålla hunden sysselsatt.
 6. CBD-produkter: Överväg att använda CBD-produkter specifikt för husdjur för att minska stress och ångest.
 7. Bakgrundsbrus: Använd vitt brus eller en TV på för att överrösta ljudet av fyrverkerier.
 8. Krav på koppel för promenader: Ha alltid din hund i koppel på nyårsafton för att undvika rymningsförsök om du är rädd.
 9. Ingen farlig mat: Håll skadlig mat och föremål som godis, alkohol och festdekorationer borta från din hund.
 10. Personlig uppmärksamhet: Tillbringa tid med din hund för att lugna ner honom och lugna honom.
 11. Aktuell märkning: Se till att din hund är mikrochippad och har aktuell kontaktinformation på halsbandet.
 12. Feromonprodukter: Överväg att använda feromondiffusorer eller sprayer för att lugna.

Förbereder hund och nyårsafton

Så här lugnar du ner din hund på nyårsafton

Rädsla för fyrverkeriljud

Att känna igen rädsla signaler

Många hundar visar rädsla för höga ljud. Tecken inkluderar att skaka, flämta, gömma sig eller till och med försöka fly. Det är viktigt att känna igen dessa signaler tidigt så att du kan reagera därefter. Hundägare känner vanligtvis sina hundar på nyårsafton, de gömmer sig ofta under sängar eller i avlägsna hörn där de söker skydd.

Förebyggande åtgärder

Börja med desensibiliseringsövningar i förväg. Spela inspelningar av fyrverkeriljud med låg volym samtidigt som du distraherar din hund med godsaker och leksaker. Öka volymen gradvis under flera veckor.

Säkerhet i huset

Säkerhetsåtgärder i lägenheten

Se till att ditt hem är säkert för din hund. Stäng fönster och dörrar för att förhindra flyktförsök. Skapa en lugn tillflyktsort där din hund kan gömma sig.

Lugnande medel och metoder

Det finns olika metoder för att lugna hundar. Dessa inkluderar lugnande feromonsprayer, Thundershirts eller mild musik. Prata med din veterinär om lämpliga alternativ.

ivvi Relax - lugnande medel för hundar med L-tryptofan för...
ivvi Relax – lugnande medel för hundar med L-tryptofan för...*
Ny och förbättrad formel! Lämplig för daglig administrering - utvecklad med veterinärer
29,90 € Amazon Prime

Ta itu med fyrverkerier

Så här lugnar du ner din hund på nyårsafton

Beteende under fyrverkerier

Distraktionsstrategier

Försök att distrahera din hund under fyrverkeriet. Lek med honom eller ge honom en interaktiv leksak. Detta kan hjälpa till att distrahera hans uppmärksamhet från ljudet.

Beredskapsplaner

Ha alltid en nödplan ifall din hund blir extremt orolig. Ha din veterinärs telefonnummer redo och ta reda på om 24-timmars veterinärkliniker i ditt område.

tillämpningar

”Nyårsafton kan vara en stressig upplevelse för hundar, men med rätt metoder och instruktioner kan du hjälpa din fyrbenta vän att hålla sig lugn och sansad. Varje hund reagerar olika, så det är viktigt att prova olika tekniker för att hitta den mest effektiva för din hund.

Praktiska användningsfall och tips för specifika hundtyper:

 • För oroliga hundar: Skapa en lugnande miljö med svag belysning och mjuk musik. A Åskskjorta kan hjälpa till att ge din hund en känsla av trygghet.
 • För högenergihundar: Håll din hund sysselsatt med interaktiva leksaker eller tuggleksaker för att distrahera hans uppmärksamhet från ljuden.
 • För hundar som är känsliga för buller: Försök att dränka ljudet från fyrverkeriet med vitt brus eller lugnande musik.

Steg-för-steg-instruktioner för desensibiliseringsövningar:

 1. Introduktion: Börja med korta träningspass där du spelar fyrverkeriljud med mycket låg volym medan din hund är avslappnad.
 2. Positiv förstärkning: Belöna din hund med godsaker eller hans favoritleksak när den håller sig lugn medan ljuden spelas i bakgrunden.
 3. Öka: Öka gradvis volymen på ljuden under flera träningspass. Se till att din hund inte blir stressad eller orolig.
 4. Konsistens: Gör dessa övningar regelbundet för att få bästa effekt. Tålamod och konsekvens är nyckeln till framgång.

Med dessa instruktioner och tips kan du hjälpa din hund att vänja sig vid ljuden från nyårsafton och uppleva natten mer avslappnad."

Realistiska exempel och vittnesmål

Det kan vara bra att läsa andra hundägares erfarenheter. Många forum och sociala nätverk erbjuder plattformar för att dela sådana berättelser

Så här lugnar du ner din hund på nyårsafton

Avancerade säkerhetsåtgärder

 • Krav på koppel under promenader: Det är viktigt att ha hunden i koppel, även under dagen, eftersom fyrverkerier börjar skjutas upp innan nyårsafton. Detta kan skrämma din hund och få den att försöka fly

Undvik farliga livsmedel och föremål

 • Håll borta från skadliga livsmedel och föremål: Se till att farliga livsmedel som kakor, kakor och alkohol, liksom saker som streamers, glitter och festhattar, är utom räckhåll för din hund. Dessa kan vara farliga för hundar.

Ytterligare sysselsättningsmöjligheter

 • Håll din hund sysselsatt: Erbjud din hund nya leksaker eller tuggar för att hålla honom sysselsatt och distraherad under fyrverkeriet.

Användning av bakgrundsljud

 • Bakgrundsljud för distraktion: Slå på TV:n eller radion, eller spela lugnande musik för att överrösta ljudet av fyrverkerierna. Det finns speciella spellistor och musik designad speciellt för hundar.

Lugnande genom fysisk kontakt

 • Håll dig lugn och ge din hund trygghet: Lugna din hund genom att klappa honom och prata med honom i en lugnande ton. Detta kan vara särskilt effektivt om du har gäster över och feststämningen kan lägga stress på hunden.

Granska och uppdatera märkning

 • Se till att ditt husdjurs ID är aktuellt: Kontrollera om din hund är chippad och om informationen på halsbandet är uppdaterad. Detta är särskilt viktigt om din hund lämnar huset i panik (Källa: Pet Keen).

Desensibilisering och motkonditionering

 • Desensibiliseringsträning: Använd cd-skivor eller YouTube-videor med fyrverkerier, åskväder eller stadsljud för att vänja din hund vid sådana ljud. Börja med en låg volym och öka den gradvis.

Valeriana/valeriana kudde

Valerianakuddar kan ha en lugnande effekt på hundar. Valeriana är känt för sina avslappnande egenskaper och används ofta för att minska stress och ångest hos husdjur. Här är några punkter du bör tänka på:

 1. Naturligt lugnande: Valeriana innehåller ingredienser som kan ha en naturlig lugnande effekt. Detta kan vara särskilt användbart för avkopplande hundar som stressas av ljud som fyrverkerier.
 2. Individuella reaktioner: Som med alla naturläkemedel, reagerar hundar olika på valeriana. Även om det kan vara effektivt för vissa hundar, kan det inte ha någon effekt på andra.
 3. Rätt dosering: Det är viktigt att använda rätt mängd valeriana. För mycket kan ha oönskade biverkningar. Detta är vanligtvis mindre problem när man använder en valerianakudde eftersom exponeringen är lägre än vid oral administrering.
 4. Kombination med andra metoder: Valerianakuddar kan användas som en del av en bredare strategi som också inkluderar desensibiliseringsövningar, lugnande musik och säkra retreater.

Användning av CBD-produkter

 • CBD-produkter för husdjur: CBD-produkter designade speciellt för husdjur kan hjälpa till att lugna din hund. Det rekommenderas att du provar dessa produkter i förväg för att säkerställa att de fungerar för ditt husdjur.

Slutsats: Så här lugnar du ner din hund på nyårsafton

Lugna din hund på nyårsafton

Med rätt förberedelser kan du se till att nyårsafton blir så stressfri som möjligt för din hund. Kom ihåg att planera i förväg, håll dig lugn och tålmodig och håll ett öga på din hund under festligheterna.

Dela dina erfarenheter och tips i kommentarerna. Har du hittat andra metoder som fungerar för din hund?

Produkter för hundar på nyårsafton

1:a bästa produkten
FELMO lugnande snacks för hundar, godsaker för att lugna ner...*
 • DEN IDEELLA KOMMUNIKÉN FÖR ETT AVSLAPPAT HUNDLIV: Felmo lugnande mellanmål har en naturlig lugnande effekt mot ångest, stress och...
 • VARFÖR FELMO-SNACKS FÖR AVSLAPPNING AV DIN FAVORITT?: Felmo-snacksen med valeriana och L-tryptofan är perfekta för...
 • ENDAST DET BÄSTA FÖR DIN FYRBENTADE VÄN: Felmo-snacksen består endast av högkvalitativa ingredienser, inklusive: valeriana, johannesört, sötpotatis,...
 • REKOMMENDERAS AV VETERINÄRER – TILLVERKAD I TYSKLAND: För optimal effekt tillverkas våra felmo-produkter uteslutande med högkvalitativa, naturliga...
2:a bästa produkten
TierPlus vilotabletter för hundar, relaxtabletter med valeriana,...*
 • VILL SLAPPA AV? 120 högdos lugnande tabletter. Minska ångest & stress. Ge balans och lugn. Den idealiska följeslagaren…
 • SMAKA ALLA FYRBENTA VÄNNER: Våra tabletter smakar utsökt och är mycket accepterade av alla raser och storlekar. Tack vare brytspåret har de...
 • NATURLIGT INNEHÅLL: Utvald växtblandning av valeriana, ashwagandha, hampaolja, humle och passionsblomma. Smart kombinerat med L-tryptofan,...
 • TYSK KVALITETSPRODUKT: Högsta kvalitet och strängaste kontroller från valet av råvaror till slutprodukten. Våra produkter är…
3:a bästa produkten
ivvi Relax – lugnande medel för hundar med L-tryptofan för...*
 • Ny och förbättrad formel! Lämplig för daglig administrering - utvecklad med veterinärer
 • ivvi RELAX har utvecklats för att skonsamt stödja din hunds nervsystem. För en mer avslappnad vardag eller speciellt innan stress...
 • Utvecklad med veterinärer: Speciellt anpassad efter behoven hos hundar från valpar till hög ålder - förebyggande är bättre än eftervård
 • Många hundar lider av stress, nervositet eller annan rädsla (t.ex. höga ljud, nya kontakter), vilket kan orsaka märkbart obehag för...
- 0,91 €4:a bästa produkten
ADAPTIL Calm Starter Set för hundar | Förångare för uttag &...*
 • Unika, patenterade produkter – ge hundarna avkoppling
 • Utvecklad och rekommenderad av veterinärer
 • Perfekt för att vänja sig vid ett nytt hem, för oroligt beteende, fyrverkerier, åskväder eller rädsla för ljud
 • Förångaren täcker en yta på 50 – 70 kvadratmeter i cirka 4 veckor
5:a bästa produkten
Alphazoo Peace of Mind Anti-stress Bachblommor för hundar och katter...*
 • ANTI-STRESS: Våra Bachblomkulor lugnar och tämjer naturligt stressiga och stressiga situationer för djuret. Ideal…
 • FLEXIBEL ATT ANVÄNDA: Den speciella Bachblomblandningen lugnar dig och kan användas flexibelt i vardagen. Speciellt när det är högt ljud...
 • HÖG ACCEPTANS: Bachblommorna för katter och hundar läggs till fodret 2-3 gånger om dagen efter behov. Naturliga kulor för alla raser...
 • SÄRSKILT TÅLLER: 100% naturliga ingredienser, fria från kemiska tillsatser, antioxidanter och tillsatser. Produkten är skonsam och skonsam och...


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 2.03.2024/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Foto av författaren

Redaktionell ET

Ett dedikerat team bestående av författare och produkttestare skriver guider, produktrecensioner, erfarenhetsrapporter och testrapporter om olika ämnen och produkter på vår plattform. Vi erbjuder även instruktioner och DIY DIY-idéer. Våra autentiska produkttester, detaljerade recensioner och omfattande produktjämförelser erbjuder värdefull hjälp vid köpbeslut.

Schreibe einen Kommentar