Sportstech RSX500 roddmaskin recension | 16 program för den perfekta ryggträningen

Dirk Re.

Inga kommentarer

Roddmaskin_Sportstech_RSX500_Test-c4d32a07
- € 100,00

Sportstech RSX500 roddmaskin – Jag letade själv efter en högkvalitativ sådan roddmaskin, som å ena sidan hjälper mig att utveckla mina ryggmuskler och å andra sidan är lätt att använda och som helst tar liten plats. Om det i slutändan till och med lindrar smärta, skulle det vara perfekt!

Roddmaskin_Sportstech_RSX500_Test-c4d32a07

Men till en början hade jag många frågor som höll mig sysselsatt:

Är en roddmaskin effektivt?
Vilken åldersgrupp är den lämplig för?
Har jag mindre ont genom träning?
Hur länge måste jag ro på hur många dagar?

Roddmaskiner i jämförelse

Skandika vattenroddmaskin Nemo IV | Vattenroddmaskin för...Skandika vattenroddmaskin Nemo III | Vattenroddmaskin med...Roddmaskin av tyskt kvalitetsmärke inklusive pulsbälte RSX300Sportstech RSX500 roddmaskin | Tyskt kvalitetsföretag |...Skandika vattenroddmaskin Nemo Compact | vatten roddmaskin...Skandika vattenroddmaskin Styrke | Designad och tillverkad i Tyskland,...Bluefin Fitness Blade Aqua W-1 | Vattentät roddmaskin |...YOSUDA ​​​​magnetisk roddmaskin 158KG Viktkapacitet -...Capital Sports roddmaskin, roddmaskin för effektiv...Profun roddmaskin för hemmabruk, roddmaskin med surfplattahållare...
949,00 €799,00 €Kontrollera pris599,00 €749,00 €1.299,00 €999,00 €Kontrollera pris329,99 €Kontrollera pris
Skandika vattenroddmaskin Nemo IV | Vatten...*Skandika vattenroddmaskin Nemo III | Vatten...*Tyskt kvalitetsmärke roddmaskin inkl....*Sportstech RSX500 roddmaskin | Tysk ... *Skandika vattenroddmaskin Nemo Compact | Vatten...*Skandika vattenroddmaskin Styrke | Designad och...*Bluefin Fitness Blade Aqua W-1 |...*YOSUDA ​​​​magnetisk roddmaskin 158KG...*Capital Sports roddmaskin, roddmaskin för...*Profun roddmaskin för hemmabruk, roddmaskin med...*
◼️ ✔ Vattenroddmaskin av hög kvalitet i studiokvalitet (klass...◼️ ✔ EFFEKTIV HELKROPPSTRÄNING: Den hälsoinriktade...◼️ ✅ SMARTA FUNKTIONER: Det bästa med RSX300: Den medföljande...◼️ ✅𝗦𝗺𝗮𝗿𝘁𝗲𝘀 &...◼️ ✔ EFFEKTIV HELKROPPSTRÄNING: Den hälsoinriktade...◼️ ✔ DESIGNAD I TYSKLAND: Styrke II är en sann...◼️ MER KRAFT GENOM VATTENBESTÅNDIGHET - Designa din...◼️ Ej tillämpligt◼️ GEMENSAMVÄNLIG TRÄNING: Roddmaskinen med...◼️ ✨【FLASKA OCH TELEFON / PC-HÅLLARE】: Placera...
◼️ ✔ 45° TANKTEKNIK: Den 45° lutande vattentanken...◼️ ✔ VATTENBESTANDIGHET: Den naturliga vattenbeständigheten är...◼️ ✅ PERFEKT HEMTRÄNING: Med en roddmaskin för alltför ...◼️ ✅𝗛𝗼𝗰𝗵𝘄𝗲𝗿𝘁𝗶𝗴𝗲 ...◼️ ✔ VATTENBESTANDIGHET: Den naturliga vattenbeständigheten är...◼️ ✔ MADE IN GERMANY: Fast ask från hållbar tysk...◼️ 100 % HÅLLBARHET - Professionellt utvecklad från äkta...◼️ Ej tillämpligt◼️ TYST & SPÅRD: Tack vare den extremt tysta 105 cm långa ...◼️ ✨【10-MAGNETISKA NIVÅER】: 10-nivåer...
Amazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon Prime
KöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetyg
prishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoria
949,00 €799,00 €Kontrollera pris599,00 €749,00 €1.299,00 €999,00 €Kontrollera pris329,99 €Kontrollera pris
amasonamasonamasonamasonamasonamasonamasonamasonamasonamason
Senaste uppdatering den 2 december 2023 13:12 Länkar till Amazon.de | Källa/Foto: Amazon API

Läs min testrapport här och få svar på de riktigt viktiga frågorna.

Roddmaskin_Sportstech_RSX500_ryggträning-e3ee21e4

Sportstech RSX500 Roddmaskin: Första intrycken | konstruktion

Sportstech RSX500 roddmaskin levereras i flera enskilda delar för självmontering. Hela paketet har en enorm vikt på ca 35 kg. Men jag kopplar ihop saxvikten med bra prestanda.

Så detta måste göras först Sportstech RSX500 roddmaskin ställas in rekommenderar jag bruksanvisningen för detta. de I mitt fall tog monteringen cirka 75 minuter. Jag måste dock säga att jag ville göra monteringen väldigt samvetsgrant så att allt var på plats efteråt.

Det första intrycket är därför mycket positivt. Sportstech roddmaskin har en flexibel skjutbar sits, beslaget med dess display och handtaget. Vid första anblicken känner jag direkt att roddmaskinen är över 16 olika justerbara funktioner tillgängliga, individuellt för alla behov. Men mer om det om ett ögonblick.

Ett stort plus är att Sportstech RSX500 roddmaskin vikbart är. För detta ändamål kan hela sitsen inklusive styrskenan fällas upp. Således tar roddmaskinen väldigt lite plats när den inte används.

Video – konstruktion

Youtube

Genom att ladda ner videon accepterar du integritetspolicyn på YouTube.
ta reda på mer

Ladda video

- € 100,00

Förberedelse och drift

Roddmaskin_Sportstech_RSX500_Ebay-1844aed9

Innan du börjar direktträna med roddmaskinen bör några små steg tas först.

Först och främst, se till att alla skruvar är ordentligt åtdragna, eftersom roddmaskinen snabbt börjar vingla och du får en instabil sits, speciellt vid högre intensitet.

Dessutom bör du först träna utan vikt för att lära dig rätt rörelse. Övningarna ska alltid utföras korrekt för att på bästa sätt utnyttja ryggmusklerna och för att undvika eller optimalt lindra eventuell ryggsmärta. Hållningen är lika viktig och bör verkligen övervägas.

Som ytterligare förberedelse bör den enklaste intensiteten väljas innan den första starten för att vänja sig vid enheten och processerna. Speciellt för personer som har liten erfarenhet inom detta område bör du alltid börja med låg intensitet och max 10 minuter.

Operationen verkar lite komplicerad till en början, men när du väl fått kläm på det är hanteringen ganska enkel.

Roddmaskin_Sportstech_RSX500_kaufen-97515ab3

Funktioner hos Sportstech RSX500 roddmaskin

Intensiteten hos roddmaskinen skapas av magnetiskt motstånd. Till skillnad från apparater med vattentäthet, som finns i ett betydligt högre prissegment, är magnetresistans ett helt fantastiskt och framför allt billigare alternativ.

Sportstech RSX500 roddmaskin har några mycket användbara funktioner. Jag har listat de viktigaste här:

· 12 träningsprogram + 4 pulsprogram med olika intensitet
· 500m tävlingsläge
· Pulsträning med pulsbälte
· Antisladdpedaler med justerbart band
· Surfplattahållare för videor + USB-laddningsport
· Komfortsäte – kullager på aluminiumskena
· Kompatibel med en fitnessapp

Första ansökan | bedömningsintensitet

Eftersom jag redan har erfarenhet begränsade jag initialt intensiteten till medelnivån vid 20 minuter. Nivåerna kan väljas med hjälp av displayen.

Redan i mitt första test kändes rörelsen bra, jag kunde göra det Träna på att ro jämnt och rent. Intensiteten på medelnivå var dock väl utvald till en början, då jag redan efter 10 minuter kunde märka den första tröttheten i ryggmusklerna. Nybörjare bör därför definitivt börja lågt.

Det kände jag på rörelsen Rodd som väldigt roligt, eftersom rörelserna kunde utföras rent och utan avbrott. Övningen går rakt in i Rücken och stärker också arme. Jag hade konstant belastning i hela ryggen, så jag kan bedöma att Sportstech RSX500 roddmaskin definitivt tjänar sitt syfte.

Roddmaskinen erbjuder även den som har övat efter ett tag och vant sig vid påfrestningarna intervallträning, där intensiteten varierar olika under träning och den liknar verkliga förhållanden i vattnet borde.

Roddmaskin_Sportstech_RSX500_Amazon-b199405b

Sammantaget rekommenderar jag starkt den här enheten!

- € 100,00

Så vem passar roddmaskinen för? Vilka muskler används?

Roddmaskinen är i princip för alla passar den som vill hålla sig i form. Resultatet av rodd är att ryggen tränas och Smärta kan lindras på lång sikt kan vara.

Jag känner redan människor som är äldre och fortsätter att rodda lätt hemma för att hålla sina kroppar i form och friska. Av denna anledning kan jag rekommendera denna roddmaskin för en åldersgrupp på 18 – 80 år.

[wpcd_coupon id = 139682]

Men vilka muskler tränar jag med den?

Så fort du tränar övningarna konsekvent och korrekt blir du snabbt en påfrestning och förknippad med det Förstärkning av hela ryggområdet att märka. I princip främjar den här enheten även rörligheten och dynamiken i hela kroppen, eftersom jag även använder mina armar och ben för att träna. Det betyder att Armar kommer definitivt att förstärkas med. På grund av att benen hela tiden rör sig, har vi automatiskt benmusklerna, även om det bara utspelar sig i mindre bemärkelse.

Roddmaskin_Sportstech_RSX500_Top10-b93f3645

För- och nackdelar Sportstech RSX500 roddmaskin

Fördelar

 • Överkroppsträning möjligt hemma
 • Omedelbart redo för användning
 • 16 olika intensiteter valbara
 • Enkel hantering
 • Optimerad rörelsesekvens
 • åldersoberoende
 • Rättvist prissegment

Nackdelar

 • byggandet tidskrävande
 • Första användningen verkar komplicerad
 • Mycket svårt

Slutsats: Sportstech RSX500 roddmaskin i testet

Som avslutning kan jag konstatera att jag har testat en robust och framför allt välgjord roddmaskin. Den erbjuder för Anfänger och advanced den optimala träningsprocessen för hemma. Rörelserna löper mjukt och utan störningar. Enheten har mig helt övertygad och jag rekommenderar det definitivt.

Vad som särskilt glädjer mig, förutom den marknadsdrivna och rättvist prissegment enhetens stabilitet, såväl som utförande. Jag hade alltid en känsla av att min rygg faktiskt användes och stärktes. Jag tycker att träningsförloppet är trevligt, jag hade aldrig ont.

Sportstech RSX500 roddmaskin för närvarande 599 Euro är absolut ett alternativ till dina andra roddmaskiner med vattentäthet, som jag tycker är överprissatta. Även om jag i början var skeptisk till om ett magnetiskt motstånd skulle tjäna sitt syfte så är jag det nu överlag helt nöjd och kan ge en köprekommendation.

- € 100,00

Jag kan också tänka mig att det kan hjälpa vissa personer med ryggproblem för att lindra smärta på lång sikt. För detta ändamål bör du alltid träna regelbundet och inte använda intensiteten för mycket.

Rekommenderad läsning: Squat-maskin

Hitta de bästa och mest sålda roddmaskinersprodukterna 2023 i ärliga tester

Jättebra🔟🔥Erbjudanden🔥 🆕Online
1. Storsäljare
Concept2 RowErg med standardben, roddmaskinsmodell...*
 • Ledvänlig helkroppsträning för hemma från världsmarknadsledaren inom rodd
 • Oslagbart pris och prestanda förhållande
 • Noggrann prestanda tack vare PM5-bildskärmen
2. Storsäljare
SportPlus roddmaskin för hemmet med 8 nivåer, tyst &...*
 • EFFEKTIV Träningspass ✅ Denna nylanserade roddmaskin gör att du kan ha ett effektivt träningspass för hela kroppen i dina egna fyra ...
 • LIQUID ROW PULL ✅ Den höga svänghjulsmassan (ca 8 kg) och det underhållsfria magnetiska bromssystemet möjliggör en supervätska och ...
 • TYST TRÄNING ✅ När du roddar kan du enkelt titta på tv och grannarna klagar inte heller, eftersom roddmaskinen ...
3. Storsäljare
Dripex roddmaskin för fitness hemma, supertyst roddmaskin...*
 • ▶【15 magnetiska motståndsinställningar】 Varma tips: (Levereras i två paket) Med ett 3 kg svänghjul och 15 justerbara ...
 • ▶【Tyst och smidig roddupplevelse】: Genom att använda en supertyst glidstruktur i aluminium har vår Dripex roddmaskin...
 • ▶【Komfortabelt säte och smart monitor】: Den multifunktionella LCD-skärmen ger statistik över tid, distans, antal, totalt och kalorier till ...
4. Storsäljare
Kendox RowShaper - Version 2021*
 • Tränar hela kroppen med innovativ hydraulisk teknik
 • Effektiv träning: bygg muskler och bränn fett – den perfekta kombinationen av konditionsträning och styrketräning på samma gång.
 • 36 träningsintensiteter
5. Storsäljare
GEARSTONE hopfällbar roddmaskin, högkvalitativ magnetisk,...*
 • 【Detaljer】 Kullager och en bekväm sadel säkerställer en optimal sittställning. Rörligt remskivalager och bekväm sits. Ytterligare...
 • 【Lätt att förvara】 Lätt att förvara, utrymmesbesparande design, lätt och snabb att luta, transportera hjul för enkel flyttning ....
 • 【Datorfunktioner】 Tyst dragsystem, LDC-display med följande displayer: TID, ANTAL, KALORIER och TOTAL. De...
6. Storsäljare
Skandika vattenroddmaskin Styrke | Designad och tillverkad i Tyskland,...*
 • ✔ DESIGNAD I TYSKLAND: Styrke II är ett äkta designerstycke - i samarbete med Essen-designern Tukiendorf, en ...
 • ✔ MADE IN GERMANY: Fast aska från hållbara tyska skogar, bearbetad med lite avfall i ett familjeägt snickeri och per ...
 • ✔ ANSLUTAD DUBBEL RAIL: Den unika, anslutna dubbelskenan har fördelen att pedalerna kan vara längre isär ...
7. Storsäljare
Water Rower roddmaskin ask med S4 prestandamonitor, 210x56x53...
645 Bewertungen
Water Rower roddmaskin ask med S4 prestandamonitor, 210x56x53...*
 • Roddmaskin med vattentäthet av ask
 • Inkluderar prestandamonitor och vattenpump
 • Tillverkad med kärleksfull omsorg
8. Storsäljare
Miweba Sports vattenroddmaskin MR700 - LED vattentank - RGB LED...*
 • ✔ Original Miweba Sports ✔ Högkvalitativt ask ✔ Fitshow-app ✔ Justerbart fotstöd i 6 steg
 • ✔ 6 intensitetsnivåer ✔ Hållare för surfplatta och smartphone ✔ Pulsdisplay med pulsbälte ✔ 28 cm sitthöjd
 • ✔ LCD-skärm ► tid ► watt ► distans ► kalorier ► bloss totalt ► bloss ► puls ► SPM
9. Storsäljare
Fitness Reality 1000 Plus Bluetooth roddmaskin med magnetisk...
6.596 Bewertungen
Fitness Reality 1000 Plus Bluetooth-roddmaskin med magnetisk...*
 • Den enda roddmaskinen på marknaden som tillåter ytterligare fysiska övningar: Den patentsökta fronten...
 • Den kraftfulla helkroppsträningen riktar sig mot underarmar, biceps, triceps, axlar, ben, hamstrings och mer med extra...
 • Bluetooth Smart Cloud Fitness med den kostnadsfria MyCloudFitness-appen på iOS och Android låter dig spåra dina träningsresultat. 3...
- € 99,0010. Storsäljare
SportPlus | Vattenroddmaskin för hemmabruk gjord av naturligt massivt trä...*
 • DESIGN & KVALITET ✅ Vår vattenroddmaskin (WR-1800) är gjord av högkvalitativt ekträ och imponerar med sin utmärkta ...
 • EFFEKTIV TRÄNING ✅ De högkvalitativa komponenterna säkerställer en flytande roddkänsla och möjliggör effektiv ...
 • SMART & ANSLUTBAR ✅ Den smarta träningsdatorn ger alla relevanta träningsdata på ett ögonblick och erbjuder olika ...

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 2.12.2023/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Lämna ett svar

Användarrecension
 • hantering
  Sändning
 • bearbetning
  Sändning
 • produktförväntningar
  Sändning
 • Pris-prestanda
  Sändning
 • empfehlenswert
  Sändning