Stansmaskiner för hobbyister: Kreativa idéer och tillämpningar

Foto av författaren

Maren

Stansmaskin för hantverk

Stansmaskiner för hantverk. - vem är kreativ med Stansning eller scrapbooking vill anställa, finns det ingen undvikande av en lämplig enhet. Det finns inte bara olika stansningstekniker utan också massor av stansformer som är underbara att arbeta med. Dina egna platskort, inbjudningskort eller födelsedagskort kan utformas kärleksfullt och personligen på nolltid. Men stansmaskinerna kan göra ännu mer. Inte bara papper, kork och metall utan även filt, tyger och folier kan stansas och bearbetas själv. Det finns knappast några gränser för att tinka med stansning.

stansmaskin

Vad du bör vara uppmärksam på när du köper, vilken olika möjligheter det finns och där gränserna är, har vi satt ihop här. Också i vilken prisklass ett köp lönar sig. Alla enheter är inte lämpliga för varje uppgift. Tillbehören kan också vara väldigt olika. Det skiljer sig i kvalitet och även i tillgänglighet. Men läs själv vad vi har satt ihop åt dig.

Stansmaskin bästsäljare 2024: Den bästa och mest populära i topp 10 jämförelse | Ärlig testjämförelse

Sizzix Big Shot Plus A4 stans- och präglingsmaskin 661546, 21 cm...Idéer med hjärtat stansande fe | Elektrisk präglings- och stansmaskin |...Sizzix Big Shot Plus startpaket, manuell stansning och ...Sizzix Big Shot Pro Machine med standardtillbehör, vit/gråSizzix Big Shot Express elektrisk stansnings- och präglingsmaskin...Sizzix 656499 MagnetplattformSizzix Sidekick stansmaskin 661770, med 6.35 cm öppning, VitSizzix 'Big Shot Plus Starter Kit Vit/Grå A4 Die-Cut...Sizzix Big Shot Plus startpaket, manuell stansning och ...Gemini elektrisk stämpel- och präglingsmaskin med paus och...
Sizzix Big Shot Plus A4 stans- och präglingsmaskin ... *Idéer med hjärtat stansande fe | Elektrisk prägling &...*Sizzix Big Shot Plus Starter Kit, Manual Punch -... *Sizzix Big Shot Pro-maskin med standardtillbehör, ... *Sizzix Big Shot Express elektrisk stansning och...*Sizzix 656499 magnetisk plattform *Sizzix Sidekick stansmaskin 661770, med 6.35 cm...*Sizzix "Big Shot Plus Starter Kit Vit / Grå A4 ... *Sizzix Big Shot Plus Starter Kit, Manual Punch -... *Gemini elektrisk stans- och präglingsmaskin med...*
Amazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon Prime
KöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetyg
Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!
Senast uppdaterad den [apn asin="B01JJ0DZ1W" typ="state" false="unknown"] Länkar direkt till Amazon.de | Källa/Foto: Amazon API

Vad är en stansmaskin och hur fungerar det?

Även i dag Stansningsanordningar har i princip samma struktur. Tekniken i sig har inte förändrats mycket sedan början. Maskinerna består av en kaross på vilken det finns en spak eller en vev. Med hjälp av en viss ram skapas ett slags "sandwich" som består av stansplattorna, formerna och vad som ska stansas.

Sedan skjuter du in den i stansmaskinen och sveper denna "smörgås" genom maskinen. I grund och botten mycket enkelt och med lite övning kan detta göras snabbt och enkelt. Vissa maskiner kan ta flera lager papper, till exempel beroende på tjockleken på det material som ska klippas, vilket naturligtvis minskar processens varaktighet.

YouTube Video

Vad behövs en stansmaskin för?

Vem vill vara kreativ med stämpling och scrapbooking, behöver du en enhet som gör honom de bästa vänner. Då har du kul att följa rätt stansteknik ändlösa kreativa tankar. Det kan stansas ut inte bara olika former, även några som kan vikas in i 3D siffror som kan hålla, plugg eller kan hantera tillsammans. Det finns också präglade mallar som kan prägla en matchande bakgrunden. Så kan:

 • prydnadsföremål
 • kort
 • Klistermärken för böcker
 • kuvert
 • djur
 • ram
 • Reklamblad
 • vykort
 • Inbjudningar
 • Buchstaben
 • kransar
 • olika former för vidare tinkering som lådor eller lådor
 • Dekoblumen
 • Mark
 • Gemdekoration, halmdekoration
 • presentpåsar
 • Fensterbilder
 • namnskyltar
 • Scrapbooking
 • bestick påsar
 • Dekoration för de gammaldags lådor och lådor som kan omvärderas och individuellt designade

Att bli mixad. De olika materialen som du kan arbeta med, i de olika färgerna, får din kreativitet att skjuta i höjden igen. Lite tyg utstansat för en lapp, papper och metall till lyktglasen. Detta går inte bara snabbt med en stansmaskin, det är också mycket renare än till exempel sax.

dör

Inte varje stans passar in i alla stansanordningar. Stansmaskinerna finns i olika storlekar, upp till A4 finns de lätt tillgängliga i butik. Bokstäver, djur, blommor, mönster, hela landskap och hundratals andra alternativ för olika festivaler och tillfällen samt årstider finns. Kartong kan användas för att vika vackra presentförpackningar, stansa ut något och dekorera det.

Det är viktigt att veta vilket munstycke som är lämpligt för vilken enhet, vilken det passar och vilken maskin som har rätt höjd och kraft för den. Eller kan bearbeta det stansade materialet rent och snyggt. Annars har man lite glädje och är mer benägna att bli frustrerad. För de flesta enheter finns det dock ett stort urval med lämplig materialinformation direkt från tillverkaren.

Här hittar du skär dör

Tinker med stansning

En sak i förväg: Den som vill stansa tyger eller filt har andra krav än människor som bara vill bearbeta papper. Du kan stansa fasta, tjocka material från en tjock stans, till och med tunna, genom att placera tallrikar däremellan. Problemet med detta är att dessa tjockare stansar inte kan skära ut det tunnare papperet, vilket borde ha mer detaljer, så ömtåligt. Om du vill stansa allt kan du behöva två stansmaskiner eller hitta mellanvägen för dig själv.

Det finns många tips på internet, bland annat hur man stansar i 3D-effekten, det är vanligtvis en förskuggning som krävs.
En vacker blomma kan enkelt stansas ur olika typer av material som sedan sätts ihop. Rörliga blommor kan också trollas fram från enskilda kronblad.

Tips: flytande lim rör sig bättre än en limpinne. Detta kan vara till hjälp med komplicerade mönster för att flytta den som är knuten till rätt position.

Köp stansmaskin

Om du är intresserad av hantverk eller scrapbooking med stämpling, bör du vara uppmärksam på följande saker när du köper:

 • storleken: DIN A4 eller DIN A5? Vilken enhet passar bättre för mina projekt?
 • formerna: kan de förvärvas billigt och eller på olika sätt?
 • Täcker du mina behov?
 • enheten: hur mycket vill jag spendera?
 • Vad är kostnadsnyttofaktorn? Om det skulle gå sönder, kan jag reparera det, i så fall hur?
 • kan jag eventuellt uppgradera enheten?
 • Finns även olika plattor tillgängliga?
 • vilka material vill jag använda?
 • Papper, kartong, tyger, metall, ... gör enheten alla dessa saker?
 • hur stabil är den byggd, finns det en potentiell källa till fara om barnen arbetar med det?Köpet av en stansanordning är helt skräddarsytt efter det individuella ramverket. bort cirka 30 euro Om enheterna redan finns i butikerna finns det naturligtvis mycket utrymme att gå upp, så att du kan 300 Euro spendera på sin kreativa bas. - exklusive personliga tillbehör.

Den som vill fråga efter på förhand, Internet och de olika kundrecensionerna ger redan en bra översikt för att bestämma riktningen i vilken den ska gå. Rätt råd och beröring, detta kan göras på speciella marknader.

handen punch

Förutom de stora maskinerna finns det små som är mer praktiska: handstansning. De fungerar som en stans. Frimärkena finns också i en uppsättning, så att du har olika motiv tillsammans och inte behöver köpa var och en separat. - kanske en idé för att få en smak av den breda världen av stämplingsteknologi.

Slutsats

Hantverk med stämpling kan vara mycket roligt, frigöra en storm av kreativitet och ett heltidsarbete för både unga och gamla. Det är dock viktigt att tänka på vad som är rätt för dig. Hur mycket du vill göra, vilka material som ska bearbetas, vilka är tjocka och hur mycket kraft stansmaskinen måste applicera för att uppnå de önskade resultaten. Också hur rent hon stansar, är i slutet på enheterna. Vad måste du överväga, om det ska bryta och du vill fixa det. Slutligen beror det verkligen på priset.

Stansmaskin bästsäljare 2024: Den bästa och mest populära i topp 10 jämförelse | Ärlig testlista

Upptäck topp 10 av de bästa och mest sålda produkterna för stansmaskiner 2024 på ärliga tester. Vi visar ett urval av de mest populära föremålen som har bra kundrecensioner och värde för pengarna. Hitta den perfekta stansmaskinsprodukten för dina behov nu!

Top10🔥Erbjudanden🔥 🆕Online
# förhandsvisning Produkt rating pris
1 Rayher 60999000 ministans- och präglingsmaskin TO GO, ... Rayher 60999000 ministans- och präglingsmaskin TO GO, ... * För tillfället inga recensioner 59,99 €Amazon Prime
2 Sizzix Big Shot stans- och präglingsmaskin för konst och hantverk... Sizzix Big Shot stans- och präglingsmaskin för konst och hantverk...* För tillfället inga recensioner 152,99 € 121,23 €Amazon Prime
3 Kokorosa stans- och präglingsmaskin, maskin för stansning och... Kokorosa stans- och präglingsmaskin, maskin för stansning &...* För tillfället inga recensioner 79,99 €Amazon Prime
4 Idéer med hjärtpräglings- och stansmaskin, Papus, inkl. 4... Idéer med hjärtpräglings- och stansmaskin, Papus, inkl. 4...* För tillfället inga recensioner 69,97 €Amazon Prime
5 Sizzix Sidekick stansmaskin 661770, med 6.35 cm öppning, Vit Sizzix Sidekick Die Cutter 661770, med 6.35 cm öppning, Vit* För tillfället inga recensioner 64,99 € 47,83 €Amazon Prime
6 OTCRAFT stans- och präglingsmaskin för gör-det-själv-entusiaster,... OTCRAFT stans- och präglingsmaskin för gör-det-själv-entusiaster,...* För tillfället inga recensioner 43,99 €Amazon Prime
7 OFFNOVA stansmaskin och präglingsmaskin DIN A5 | 23,5x18,5x10,5... OFFNOVA stansmaskin och präglingsmaskin DIN A5 | 23,5x18,5x10,5...* För tillfället inga recensioner 99,99 €Amazon Prime
8 Sizzix Big Shot Plus A4 manuell stans- och präglingsmaskin... Sizzix Big Shot Plus A4 manuell stans- och präglingsmaskin...* För tillfället inga recensioner 161,30 €Amazon Prime
9 Sizzix Big Shot Express elektrisk stansnings- och präglingsmaskin... Sizzix Big Shot Express elektrisk stansnings- och präglingsmaskin...* För tillfället inga recensioner 235,99 €Amazon Prime
10 Sizzix Big Shot Switch Plus startkit vit - EU-version Sizzix Big Shot Switch Plus Starter Kit vit - EU-version* För tillfället inga recensioner 329,99 € 241,60 €Amazon Prime
- € 31,76erbjudandet
Sizzix Big Shot stans- och präglingsmaskin för konst och hantverk...
Sizzix Big Shot stans- och präglingsmaskin för konst och hantverk...*
Big Shot-maskinen mäter ungefär 36.20 x 31.43 x 16.83 cm och väger 4.52 Kg.
152,99 € € 31,76 121,23 € Amazon Prime
- € 17,16erbjudandet
Sizzix Sidekick stansmaskin 661770, med 6.35 cm öppning, Vit
Sizzix Sidekick Die Cutter 661770, med 6.35 cm öppning, Vit*
DIMENSIONER - Maskinen mäter ca 19 x 7 x 8 cm och väger 9 g.
64,99 € € 17,16 47,83 € Amazon Prime
- € 88,39erbjudandet
Neu!
Metallskärningsmall 'Happy Easter', för scrapbooking, album,...
Metallskärmall "Happy Easter", för scrapbooking, album,...*
Skär stansar med din favorithantverksmaskin.; Kan användas för att klippa, prägla stenciler.
2,37 €
Neu!
Metallskärverktyg för scrapbooking, gör-det-själv, album, stämpel,...
Metallskärmall för scrapbooking, gör-det-själv, album, stämpel,...*
Denna form är gjord av kolstål; ♫ Din hemgjorda present kommer att vara en stor överraskning för dig
2,38 €

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?

Sizzix Sidekick stansmaskin 661770, med 6.35 cm öppning, Vit

Ärliga tester du kan hitta några tester (inklusive Pool, Fitness, Hus & trädgård) & Rådgivare (inklusive Smart Home, Skönhet, Handwerk) som kan hjälpa dig vidare.

Tips: En present eller Födelsedagspresenter ska aldrig vara billiga produkter, ge inte bort något som du inte skulle använda själv kvalitetsmässigt.

Mycket positivt Köparbetyg är ofta ett tecken på att folk är nöjda med stansmaskinsprodukten.

Rekommenderad läsning: massage pistol, Fitness Bike, produktprovning

fler topp 10-listor


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 17.04.2024/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Foto av författaren

Maren

Jag är en frilansförfattare som bland annat har publicerat två böcker. Skriv som en passionerad ghostwriter, en engagerad rådgivare, en ivrig e-booker och mest av allt gratis. Mitt motto: Livet kommer inte efter dig, men det är dubbelt så snabbt närmar dig.

Schreibe einen Kommentar