Test: Tefal ånggeneratorjärn GV8960 Pro Express Total

Tefal ånggeneratorjärn GV8960 Pro Express Total

Med Tefal ångstrykningsstation GV8960 Pro Express Total designades ett strykjärn som borde innehålla den perfekta kombinationen av temperatur och ånga för alla typer av tyg. Snabb uppvärmning och en integrerad avkalkare bör uppnå bästa strykresultat och skydda kläder.

Men håller strykstationen för 305,19 € vad den lovar?
Jag gjorde testet och nu kan du läsa mina erfarenheter.

Ångstrykningsstation i jämförelse

Tefal GV8960 Pro Express Totalt ånggeneratorjärn, 2.200W, ...Tefal GV8977 Pro Express ånggeneratorjärn | 2.400W | ...Tefal Pro Express Ultimate ångstrykstation GV9580 | 2600 watt...TEFAL SV8055 EXPRESS ANTI-CALC Kraftfull | 6,5 bar...Tefal Express Protect SV9202 Steam Iron Station | 7,5 bar |...Laurastar Lift Plus Ultimate Black, 3-i-1 strykstation som...Philips ångstrykstation GC9642/60 PerfectCare Elite Silence,...Philips GC9682/80 Perfect Care Elite Plus ånggenerator...H.Koenig V6 ångstrykstation / konstant ångutgång:...Philips GC7929/20 ångstrykstation PerfectCare Compact Plus...
Kontrollera prisKontrollera pris286,66 €199,99 €228,00 €389,99 €369,99 €425,23 €Kontrollera prisKontrollera pris
Tefal GV8960 Pro Express Totalt ånggeneratorjärn, ... *Tefal GV8977 Pro Express ånggeneratorjärn | ... *Tefal Pro Express Ultimate ånggenerator ... *TEFAL SV8055 EXPRESS ANTI-CALC Kraftfull |...*Tefal ångstrykstation Express Protect SV9202 |...*Laurastar Lift Plus Ultimate Black, 3-i-1 ... *Philips ånggeneratorstrykjärn GC9642 / 60 PerfectCare ... *Philips GC9682/80 Perfect Care Elite Plus...*H.Koenig V6 ångstrykningsstation / konstant ... *Philips GC7929 / 20 ånggeneratorjärn PerfectCare ... *
◼️ Eco-funktion: upp till 20% energibesparing med bara en ...◼️ Detta strykjärn är klart att användas på 2 minuter och ...◼️ Ångstrykningsstation med högt tryck med ny ...◼️ Kraftfull ångstrykstation med unik kalkuppsamlare...◼️ IDEALA RESULTAT Kontinuerlig ångboost upp till 130...◼️ Redo att använda på 3 minuter. Tänds när den inte används ...◼️ OptimalTEMP-teknik: Snabbare strykning - Alla tyger med ...◼️ OptimalTEMP: Stryk snabbare, alla tyger med en ...◼️ Ej tillämpligt◼️ Ej tillämpligt
◼️ Snabb uppvärmning, klar för användning på två minuter◼️ Högtrycksånga med 7,2 bar och ett kraftfullt ångutbrott ...◼️ Kontinuerlig ångleverans på 180 g / min för perfekt ...◼️ Ångstrykstation med 6,5 bars pumptryck och kontinuerlig...◼️ TIDSBESPARANDE Koncentrerad ångkraft upp till 520 g/minut för...◼️ Utrustad med en professionell sula som är särskilt ...◼️ 7 bar ångtryck, kraftfull 2 g / min ångboost, 490 ...◼️ Snabb och bekväm strykning tack vare intelligent ...◼️ Ej tillämpligt◼️ Ej tillämpligt
Amazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon Prime
KöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetyg
Kontrollera prisKontrollera pris286,66 €199,99 €228,00 €389,99 €369,99 €425,23 €Kontrollera prisKontrollera pris
Att erbjudaAtt erbjudaAtt erbjudaAtt erbjudaAtt erbjudaAtt erbjudaAtt erbjudaAtt erbjudaAtt erbjudaAtt erbjuda
Senast uppdaterad den 5 juni 2023 17:29 Länkar leder till Amazon.de | Källa / foto: Amazon API

Idrifttagning | Tefal ånggeneratorjärn GV8960 Pro Express Total

Tefal ånggeneratorjärn GV8960 Pro Express Total

Tefal ånggeneratorjärn GV8960 Pro Express Total levereras komplett, ingenting behöver monteras. Jag gillar alltid något sånt mycket i början. Strömkabeln är installerad på sidan och i själva enheten. Den kan enkelt dras in med ett knapptryck och sparar därmed de välkända trassliga kablarna. När du ställer in levererar strykstationen en fast och stabilt stativ, Ångledningen är skyddad med ett tygöverdrag som skyddar mot brännskador vid beröring.

Stationen kan antingen placeras på ett bord eller till och med direkt på strykbrädan. På grund av stabiliteten rekommenderar jag att du ställer upp den på bordet, anslutningen i form av strömkabeln till strykjärnet är tillräckligt lång vid 165 cm.

På baksidan är en Visa integrerad, med vilken de olika lägena kan ställas in. Till exempel kan tyget som ska strykas (jeans, bomull, satin, etc.) eller önskad temperatur väljas. Energibesparande strykning är möjlig tack vare a ECO-knapp också möjligt. Jag gillade omedelbart att skärmen är väldigt tydlig och begränsad till det väsentliga. Andra modeller har ett roterande hjul för att ställa in önskad funktion, vilket jag tycker är mindre bekvämt.

Strykjärnet kan klickas in i stationen så att det alltid står stadigt och inte glider ut under transport eller transport.

Anteckningar och funktioner | Tefal ånggeneratorjärn GV8960 Pro Express Total

Tefal ånggeneratorjärn GV8960 Pro Express Total

Tefal ångstrykningsstation GV8960 Pro Express Total, här Pro Express Total-modellen, har många, enligt min mening mycket användbara, funktioner och allt syftar till att möjliggöra bekväm strykning med optimala resultat.

Tefal har en på den här modellen Entkalker inbyggt. Detta är en metallstång som är integrerad i strykjärnet. Detta kan också tas bort och rengöras. Denna avkalkare aktiverar en indikatorlampa så snart rengöringen är klar.

Den stora vattentank med en kapacitet på 1,8 liter hålls transparent. På grund av sin storlek kan det faktiskt tillåta timmar av ångstrykning. Men mer om det i mitt första test med ångjärnet Tefal.

den 6 bar ångtryck säkerställer snabb, rynkfri utjämning av olika tyger.

Det finns en palladiumbeläggning över Durilium-sulan, som löses upp i luft med hjälp av katalytisk förbränning, mikrofibrer som lossnar från tvätten under normal strykning.

Med mitt konventionella järn hade jag ofta problemet att jag brände fibrer, jag kunde se denna process på tyget och lämnade rester. Det har alltid stört mig. Ångstrykningsstationen Tefal löste problemet - bra!

En långvarig glidförmåga på sulan garanteras också.

Strykjärnet är mycket bra på grund av effekten på 2.200 watt snabbt hett och redo att användas. Detta sparar mycket tid. I synnerhet när det gäller skjortor räcker nu en mycket kortare strykningsprocess för att ta bort envisa veck.

Strykjärnet har en automatisk avstängning efter 8 minuter om enheten inte använts under denna tid. Detta sparar inte bara elektricitet utan garanterar främst säkerhet.

Användning av Tefal ånggenerator GV8960 Pro Express Total

Tefal ånggeneratorjärn GV8960 Pro Express Total

Men nu såg jag fram emot mitt första test!

Först och främst har jag det 1,8 liters vattentank fylld med kranvatten. Vattentanken är transparent och därför lätt att se. Jag har nu slagit på ångstrykningsstationen och testat hur lång tid det verkligen tar tills den så kallade sulan var varm. Efter ca 2 minuter kontrollampa på, signalerar att den önskade temperaturen nu har uppnåtts. Efter denna tid kunde jag emellertid inte använda ånga, det var bara klart för användning efter cirka 4 minuter.

Jag hade jeansbyxor och skjortor redo för första gången för testning. Jag valde "Jeans" -funktionen på kontrollpanelen och strykjärnet fördes automatiskt till rätt temperatur. Den erforderliga ångan ställs också in automatiskt och avges upp till maximalt 6 bar.

Jag kunde använda jeansen otroligt enkelt och stryk snabbt utan veck.

Nu har jag testat samma process med en skjorta. För att göra detta gjorde jag rätt inställning på skärmen. Jag märkte relativt snabbt att en enorm temperatur utvecklades. Rynkor kan tas bort snabbt också här. Ytterligare ångutbrott kan avges med ett knapptryck eller med automatisk inställning.

Det sista steget var att kontrollera avkalkaren. Naturligtvis kan inget ses efter några användningsområden, men jag ville ändå bekanta mig med hur man använder det. Det är väldigt enkelt att ta bort; ett lås på sidan gör att det kan tas bort och rengöras.

Resultatet var riktigt bra. Jag kunde stryka utan veck på kort tid och de fina tygresterna brändes och sågs inte på kläderna, vilket var väldigt viktigt för mig.

https://youtu.be/XDGOKFr8Pwk

Som Fördelar och nackdelar ?

Fördelar | Tefal ånggeneratorjärn GV8960 Pro Express Total

 • Stor vattentank
 • Snabb värmeutveckling
 • Programval med ett knapptryck
 • Automatisk avstängning när den inte används
 • Entkalker
 • Ekoläge för normal drift

Nackdelar

 • Mycket hög prissegment
 • Tung och skrymmande

Lästips: Guide till strykstolen Här!

Tips från mig om ångstrykjärnstationen Tefal GV8960 Pro Express Total

Tefal ånggeneratorjärn GV8960 Pro Express Total

Innan jag använder den för första gången kan jag rekommendera att du bekantar dig med enhetens olika funktioner automatiska temperaturer för olika tyger. På grund av den höga produktionen och värmegenereringen måste temperaturen justeras för att till exempel inte förstöra en fin blus.

Normalt slår jag alltid på ekofunktionen, eftersom den är helt tillräcklig för normal strykning. När det gäller skjortor är då en ökad temperatur nödvändig.

Ångstrykningsstationen Tefal är ganska tung och skrymmandedärför bör en plan yta sökas för parkering. Jag har också stationen på strykbrädan

placeras direkt, men där verkar styrelsen lite instabil på grund av den olika viktfördelningen.

Jämförelsen med andra modeller har visat att Pris-prestanda-förhållandet är precis rätt och absolut felfria resultat kan uppnås.

Slutsats: Tefal ånggeneratorjärn GV8960 Pro Express Total

Tefal erbjuder en riktigt bra Dampfbügelstation med olika, användarvänlig Funktioner. Kontrollpanelen är enkel och reducerad till ett minimum för tydlighetens skull. Förståelsen är mycket bra och förståelig. I mitt test kunde jag uppnå mycket bra strykresultat och kvaliteten på stationen är också väl bearbetad.

Priset på 305,19 € är mycket högt, enligt min mening kan det sänkas lite. Ändå är strykjärnet en tillgång för mig, strykning är lättare och mycket snabbare på grund av de högre temperaturerna.

Hitta i toppen🔟 de bästa och mest sålda ångstrykstationsprodukterna 2022 på ärliga tester

Jättebra🔟🔥Erbjudanden🔥 🆕Online
1. Storsäljare
Tefal SV8054 Express antikalkstationsstation | 2800 W | ... *
 • Kraftfull ångstrykningsstation med avtagbar kalkavskiljare för långvarig prestanda
 • 6,5 bar pumptryck, 120 g/min. Kontinuerlig ånga säkerställer högeffektiv strykning och ångökningen på 420 g/min. kommer även med de mest envisa...
 • Optimal kombination av ånga/temperatur utan extra inställningar för riskfri strykning av alla strykbara tygtyper, även för...
- € 50,002. Storsäljare
Philips ångstrykstation GC9642/60 PerfectCare Elite Silence,...*
 • OptimalTEMP-teknik: Snabbare strykning - alla tyger med en temperaturinställning
 • 7 bar ångtryck, kraftfull 2 g/min ångboost, 490 g/min. konstant ångeffekt för bästa strykresultat
 • Det ultralätta handstycket med 800 gr gör strykningen enklare och behagligare
- € 50,003. Storsäljare
Tefal GV7832 Pro Express ångstrykstation |7,5 bar| 1,6L...*
 • Anti-kalksamlare: Samlar upp till 2x mer kalk och de minsta partiklarna och håller kvar kalken i uppsamlaren även när stationen flyttas
 • Perfekt ångeffekt: 7,5 bar tryckånga; konstant mängd ånga på 120 g/min; Extra ångboost på upp till 500 g/min. för tjocka tyger och...
 • Avtagbar, transparent XXL-vattentank: Med en praktisk kapacitet på 1,6 liter
4. Storsäljare
Tefal SV6115 Express Essential Steam Iron Station | 5,2 bar |...*
 • 5,2 bars pumptryck, en kontinuerlig ångeffekt på 120 g/minut och en kraftfull ångboost på 280 g/minut säkerställer snabb...
 • Stor 1,4 L vattentank för flexibel påfyllning vid strykning och möjlighet att stryka både horisontellt och vertikalt...
 • Calc Clear-teknologin säkerställer genomgående hög prestanda och effektivt underhåll
- € 14,145. Storsäljare
Philips hushållsapparater GC7844/20 Perfect Care Compact...*
 • OptimalTemp-teknik utan att ställa in temperaturen på alla tyger.
 • Prestanda: Ångeffekt upp till 120 g / min, upp till 400 g ångboost och upp till 6,5 bar tryck.
 • SteamGlide-sula: robust och non-stick-beläggning, garanterar perfekt glidning
6. Storsäljare
Tefal ångjärnstation Pro Express Ultimate GV9567 | 7,7 bar |...
427 Bewertungen
Tefal ångjärnstation Pro Express Ultimate GV9567 | 7,7 bar |...*
 • Högtrycksångstrykstation med ny högtryckspannteknik för professionell effektivitet
 • Tidsbesparingar tack vare högtrycksångkraft med en intensiv ånga på upp till 500 g/min. för envisa rynkor och tjocka tyger
 • Kontinuerlig ångleverans på 155 g/min. för effektivt strykarbete med kompromisslöst resultat
7. Storsäljare
Tefal GV9820 Pro Express Vision Steam Iron Station | Smart...*
 • Smart LED Vision: Unikt LED-ljus i spetsen av strykjärnet för optimal synlighet till även de minsta vecken ...
 • Den mest kraftfulla ångstrykstationen* med upp till 9,0 bar ångtryck och 750 g/min ångboost för ultimat ångprestanda* från Tefal
 • Snabbaste och enklaste glidning: Durilium AirGlide Autoclean-sulan erbjuder Tefals bästa glidegenskaper och förblir...
- € 80,998. Storsäljare
Philips PerfectCare Elite Plus ångstrykstation - 2700 W,...*
 • Ultimat strykupplevelse: Silent Steam-tekniken minimerar ångljud och reducerar vibrationer, så att du kan lyssna på musik ostört, ...
 • Automatisk ångboost för enkel strykning: Vår DynamiQ-sensor känner av när strykjärnet flyttas på dina kläder och ger ...
 • Vertikal ånga för upphängning av plagg: Med den vertikala ångafunktionen kan du fräscha upp plagg direkt på galgen och ...
9. Storsäljare
Philips PerfectCare Performer ångstrykstation - 2600 W,...*
 • Ta enkelt bort envisa rynkor: Den konstanta ångeffekten på 120 g/min gör det hårda arbetet åt dig - med en ...
 • Garanterat inga brännmärken: Tack vare OptimalTEMP-teknologin lämnar ditt ångstrykjärn inga brännmärken på tyger som kan strykas, till och med ...
 • Inga inställningar behövs: Stryk allt från jeans till sidenskjortor utan att ändra temperaturen - ingen försortering av ...
10. Storsäljare
Tefal GV9720 Pro Express Ultimate Steam Iron Station | 8 bar...
54 Bewertungen
Tefal GV9720 Pro Express Ultimate Steam Iron Station | 8 takter...*
 • Ultrakraftig ånga: 8 bar ångtryck, 170 g/min. Kontinuerlig ångleverans för högeffektiv prestanda och en extra kraftfull 590...
 • Användarvänlig: Välj mellan inställningarna Delicate, Normal eller Max - helt enkelt med en knapptryckning, för en ...
 • Långvarig ångprestanda: Vår exklusiva avtagbara kalkuppsamlare undviker kalkavlagringar och fångar upp till 10 gånger mer ...
- € 50,00erbjudandet
Philips ångstrykstation GC9642/60 PerfectCare Elite Silence,...
Philips ångstrykstation GC9642/60 PerfectCare Elite Silence,...*
OptimalTEMP-teknik: Snabbare strykning - Alla tyger med en temperaturinställning; Det ultralätta handstycket med 800 gr gör strykningen enklare och trevligare
369,99 € € 50,00 319,99 €
- € 50,00erbjudandet
Tefal GV7832 Pro Express ångstrykningsstation | 7,5 bar | 1,6 L ...
Tefal GV7832 Pro Express ångstrykstation |7,5 bar| 1,6L...*
Avtagbar, transparent XXL-vattentank: Med en praktisk kapacitet på 1,6 liter
299,99 € € 50,00 249,99 € Amazon Prime
- € 14,14erbjudandet
Philips hushållsapparater GC7844/20 Perfect Care Compact...
Philips hushållsapparater GC7844/20 Perfect Care Compact...*
OptimalTemp -teknik utan att ställa in temperaturen på alla tyger.; Prestanda: Ångutmatning upp till 120 g / min, upp till 400 g ångförstärkning och upp till 6,5 bar tryck.
169,99 € € 14,14 155,85 € Amazon Prime
Neu!
Rengöringsverktyg Fällbar hängarram, med lock...
Rengöringsverktyg Fällbar hängarram, med lock...*
Storlek: 120 x 34 x 79-85 cm // Material: metall;
185,99 €
- € 68,34Neu!
Polti PLEU0247 LA VAPORELLA XT90C ånggeneratorstrykjärn med...
Polti PLEU0247 LA VAPORELLA XT90C ångstrykstation med...*
Produkt 2: Kompatibel med: - Vaporella-serien Silence - Vaporella-serien Forever 6xx
343,90 € € 68,34 275,56 € Amazon Prime
Neu!
Dampfbügelstation
ångstrykstation*
129,00 € Amazon Prime
Neu!
Calor Express Vision ångstrykjärnsstation, 6,9 bar, ånggenomströmning...
Calor Express Vision ångstrykstation, 6,9 bar, ångkapacitet...*
Reparation: 15 år, tillverkad i Frankrike
218,47 € Amazon Prime
- € 38,73Neu!

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 5.06.2023/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Lämna ett svar

Användarrecension
 • hantering
  Sändning
 • bearbetning
  Sändning
 • produktförväntningar
  Sändning
 • Pris-prestanda
  Sändning
 • empfehlenswert
  Sändning

🕹️🎮 Köp Sony PlayStation®5-konsol 🕹️🎮
🔥PS5™-konsol🔥
titta på*