Terraristics - Vill du köpa ett terrarium?

Terrarium köper ormhacka gnagare

Terrarium - vill du köpa ett terrarium? - Speciella djurarter kräver särskilda livsmiljöer. Om du vill behålla en sköldpadda, en gecko eller en orm, kan du inte undvika terrariets hobby. Ett terrarium är till och med lämpligt för gnagare, om bara på grund av hygien är det mycket bra. Speciella lampor, inredning och dekoration och belysning är ett måste. De olika djurarterna har naturligtvis olika behov på grund av deras naturliga livsmiljöer.

Vi kommer att presentera dessa idag och gå in på mer detaljer om dem så att ditt nya husdjur känns så bekvämt som möjligt med dig. I följande guide ger vi dig en helhetsvy och användbart näringsvärde om de viktigaste sakerna. Också var och hur man bäst köper dessa bostadsutrymmen. Terraristik är ett spännande område, en hobby som kräver grundläggande kunskaper. Guide - Terrarium - Vill du köpa ett terrarium?

Terrariet - beskrivning och kort historia

I lexikonet beskriver detta terrariumvetenskap. Anställningen av olika amfibiers livsmiljöer i terrarier. Detta inkluderar också geografi, zoologi, klimatvetenskap och terrariumteknik. Terra bytte på jorden. Så i grund och botten hantera jorden. Inte en vetenskap, egentligen, men ett stort område. Det började faktiskt med de zoologiska trädgårdarna, som letade efter lämpliga metoder för att hålla exotiska djur.

I början även med terrarier som värmdes upp med kol. Så småningom blev terrarierna mer och mer populära för medborgarna. Den första terraristiska föreningen i Tyskland grundades 1918. Hittills var denna hobby så dyr att bara medelklassen hade råd med det. Detta skulle förbli så under 196-talet. Först då började ”bommen”. Under tiden är tekniken så lång att alla kan hålla ett terrarium och med lite vård kan djuren känna sig hemma, så som Bechstein sa: "Salamandrar, trädgrodor och paddor är utmärkta rumskompisar".

Köp ett terrarium - jämförelse

Lucky Reptile Furni Tarrium 'Beech': Träterraium för ...Exo Terra glasterrarium, med unik frontventilation,...Exo Terra Glass Terrarium, Leopard Gecko Set, med...Gnagarhem PING Pong XXL 150x40x80cm hölje i massivt trä för...
132,18 €112,00 €193,50 €Kontrollera pris
Lucky Reptile Furni Tarrium "Beech": Träterraium ... *Exo Terra glasterrarium, med unik...*Exo Terra Glass Terrarium, Leopard Gecko Set,...*Nagerheim PING Pong XXL 150x40x80cm hölje från ... *
◼️ Energibesparing◼️ Storlek i cm: 60 x 45 x 30◼️ Storlek i cm: 45 x 45 x 30◼️ Lyxigt gnagarhem PING PONG XXL från KÄPPEL-TYSKLAND: ...◼️ ◼️ ◼️ ◼️ ◼️ ◼️
◼️ Hemtrevlig◼️ Framdörrar kan öppnas separat◼️ Ej tillämpligt◼️ Art-lämpligt hus för ditt djur: mått 150x40x80cm, utrymme ...◼️ ◼️ ◼️ ◼️ ◼️ ◼️
Amazon Prime
KöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetyg
132,18 €112,00 €193,50 €Kontrollera pris
Att erbjudaAtt erbjudaAtt erbjudaAtt erbjuda
Senast uppdaterad den 29 mars 2023 17:07 Länkar till Amazon.de | Källa/Foto: Amazon API

Självtillverkat terrarium för reptiler

Youtube

Genom att ladda ner videon accepterar du integritetspolicyn på YouTube.
ta reda på mer

Ladda video

Köp ett terrarium för gnagare

Naturligtvis finns det inte bara utrymme i terrariet för amfibier, glaslådan är också lämplig för små gnagare som hamstrar eller möss om man tar hänsyn till några saker. Eftersom det kan finnas för lite luftcirkulation är det viktigt att inte placera terrariet för varmt eller för täppt. Det får inte vara för litet heller, men det gäller alla bostäder.

En sådan hamster behöver en yta på cirka 100 x 50 cm så att den kan röra sig och därmed se till att dekorationen inte tar för mycket utrymme. Hamsterhjul finns redan med sugkopp. Olika nivåer av naturligt trä kan byggas för variation. En enkel ram med tråd skyddar mot utbrott. I grund och botten är ett terrarium för gnagare ett hygieniskt, säkrare alternativ till den klassiska trådburet.
Översikt terrarium för gnagare:

 • Trä är bara lämpligt om det har behandlats i enlighet därmed, eftersom de små djuren gillar att bita någonstans
 • Se till att du har tillräckligt med luft för plast och glas
 • Mellannivåer för klättring du måste göra sig av obehandlat trä
 • även en hamster behöver utrymme. Trots pumphjulet är de nöjda med 100 x 50 cm golvyta
# förhandsvisning Produkt rating pris
1 Ferplastbur för hamstrar eller möss KARAT 100 Small... Ferplastbur för hamstrar eller möss KARAT 100 Small...* För tillfället inga recensioner 219,00 €Amazon Prime
2 Hamsterbur Benny Ash White 100 x 51 x 50 Hamsterbur Benny ask vit 100 x 51 x 50* 16 Bewertungen 164,95 €

Köp ett terrarium för en sköldpadda

Först av allt, sköldpaddor känner inte mycket bra i terrarier. Detta leder ofta till sjukdomar. De behöver mycket motion och har olika krav än en sköldpadda. Om du vill ge en sköldpadda ett hem i ett terrarium behöver du ett kompensationsområde. Låt oss hålla med det sköldpadda. Även för små sköldpaddor är minimimåtten för ett terrarium 150 x 60 cm så att de har tillräckligt med utrymme och bostadsyta. Många sköldpaddor känner inte heller igen glaset som en avgränsning. En visuell barriär hjälper till med lämplig dekoration och inredning.

Förutom skålen, en möjlighet att simma och stanna på olika ytor, där man också måste skilja mellan män och kvinnor, är det naturligtvis också nödvändigt med belysning. UVB-strålning är viktig för sköldpaddorna så att djuren kan absorbera kalcium från maten. Temperaturerna bör vara runt 42-45 grader Celsius. Detta krävs också för metaboliska processer. Skimp inte på belysningen, det är absolut nödvändigt när det gäller djurens hälsa.

Naturligtvis, beroende på typ av sköldpadda, har de också olika krav. Återförsäljare rekommenderar Bright Sun lampor från "Lucky Reptile". Olika områden i terrarium närma sig sköldpaddans livsmiljö. Inte alla sköldpaddor är bra simmare. Förresten, även sköldpaddor kan hyras i friluftsodling på sommaren.
Översikt terrarium sköldpadda:

 • även små sköldpaddor behöver en pool av 150 x 60 cm
 • de kan inte se glas, tänka på dekorationen
 • ge tillräckligt med luft, men samtidigt behöver de värme, lämplig belysning och olika nivåer
 • Tänk på tillräckligt med utrymme för allt som sköldpaddan behöver. Frittgående är en välkommen förändring, beroende på arten
# förhandsvisning Produkt rating pris
1 Keeping Tortoises: The Guide to Keeping Tortoises... Keeping Tortoises: The Guide Keeping Tortoises...* 107 Bewertungen 12,95 €Amazon Prime
2 Exo Terra glasterrarium, med unik frontventilation,... Exo Terra glasterrarium, med unik frontventilation,...* För tillfället inga recensioner 205,00 € 183,99 €Amazon Prime

Köp ett terrarium för en gecko

Precis som med sköldpaddan är inte alla geckoarter gjorda för en sak. Som en riktlinje ska ginkos naturliga livsmiljö återskapas så långt som möjligt. De behöver mycket utrymme, viss fuktighet, temperatur och motsvarande ljus. Vissa geckoarter går även in i viloläge, det måste också beaktas.

Storleken: en gecko som är cirka 25 cm lång behöver en terrariumstorlek på cirka 100 cm x 75 cm x 50 cm. De mår inte bra i mindre terrarier, blir ofta sjuka och kan förgås. Det här är minimimåtten, gecko är alltid glad att ha mer utrymme. Eftersom denna storlek av rent glas inte bara kan vara ganska dyr, utan också mycket tung, rekommenderas ett terrarium av trä med glasfront här. Detta är mycket lättare och lätt att rengöra. En grotta som dekor hör hemma i terrariet samt en underjordisk sand och lera, som bör vara cirka 10-15 cm djupa, gecko gillar att gräva. Avrundad med stenar, rötter, växter och kork, halverade blomkrukor och alla möjliga saker att gömma sig och gå på, ger du det hela rätt touch.

Årstider och dagdagsrytmer är viktiga för geckos. Ett lämpligt fluorescerande rör är i de flesta fall tillräckligt om det har typtypiska ljusegenskaper. Halogenfläckar ger värmen. Fortfarande saknar en tillförsel av viktigt UV-ljus. Utan UV-ljuset kan gecko inte bilda kroppens egna vitaminer. Det är emellertid inte möjligt att ge ett generellt svar på vilka detaljer som exakt gäller för vilken art. Varje geckoart har sina egna behov.
Översikt gecko terrarium:

  • Storleken får inte vara mindre än 25 cm x100 cm x 75 cm för en gecko som blir 50 cm
  • Trä, glas eller plast - allt är möjligt, beroende på inredning och geckokonst
  • Terrariet måste vara säkert, stabilt och flykttätt och
  • ge tillräckligt med utrymme för djuret / djuren och hela terraristiken

Köp ett terrarium för en orm

Ormar har också sina egna krav. Beroende på typen av orm är det möjligt att hålla dem antingen i ett träterrarium eller i ett glasterrarium. Glas är fortfarande mycket tungt, minsta storlek för en orm under 150 cm anges som 75 x 50 x 75 cm. Naturligtvis är den övre gränsen återigen välkommen. Plast är också ett alternativ. Medan tropiska ormar har det bättre i ett glas- eller plastterrarium, eftersom det finns högre luftfuktighet där, kan arter som lever på landet också vara ganska glada i ett träterrarium. Glas är lätt att rengöra och lätt att observera, men trä lagrar mycket mer värme.

Om du också vill skapa ett hem för tropiska ormar i ett träterrarium kan du också hjälpa dig med epoxiharts eller försegling av uppslamning. Dessa tyger tätar och tål hög luftfuktighet. Tillräckligt med utrymme är också viktigt för inredning och dekorationer. Detta inkluderar olika substrat, såväl som gömställen och grenar, växter och rötter. Vissa ormarter behöver olika temperaturintervall, inklusive för smältning. En speciell solfläck är också en del av den.

Ungefär 20-24 grader Celsius det måste vara så att ormen gillar att röra sig. Speciella golvvärmesystem är särskilt lämpliga. UV-ljus bör inte missa heller. Denna belysning måste dock installeras på ett sådant sätt att djuren inte kan bränna sig själva och måste anpassas till årstiderna och dag-nattrytmen. Detta kan göras med en timer.

Översikt orm terrarium:

  • åtminstone 75 x 50 x 75 cm för ormar som inte är större än 150 cm
  • Trä, glas eller plast - allt material är möjligt om lämplig materialbehandling
  • Terrariet, inklusive ormen, har fortfarande tillräckligt med utrymme för dekoration, värme och belysning samt de olika ytorna
  • det måste vara slitsåligt och stabilt
# förhandsvisning Produkt rating pris
1 OSB -terrarium, träterrarium 150 x 60 x 60 cm med ... OSB -terrarium, träterrarium 150 x 60 x 60 cm med ... * För tillfället inga recensioner 199,95 €
2 Ormar i terrariet, i 2 vol., vol. 2, giftiga ormar: vol. 2:... Ormar i terrariet, i 2 volymer, volym 2, giftormar: volym 2:...* För tillfället inga recensioner 19,90 €Amazon Prime

Terraristics - Vill du köpa ett terrarium?

Den rätta belysningen, dekorationen och bakväggen

bakre vägg

För bakväggen finns det speciella folier som kan fästas från utsidan till glas eller plastterrarier. För djuren erbjuder detta inget mervärde, bara för tittaren. Det är därför meningsfullt att använda dessa diabilder bara som gapfyllare. Tyvärr försöker vissa djur förgäves att komma in i tjockleken på det glatta glaset.

belysning

Varje typ av amfibie har sin egen livsmiljö och kräver speciella värme- och ljuskällor. UVA- och UVB-lampor är dock viktiga.

dekoration

Terrarier dekoration är mindre viktigt för människor, viktigare för djur som bor i dem. Göm- och klättringsmöjligheterna går före människans smak. Bra dock att handeln har oändligt många lämpliga dekorationer, som är bra att titta på och samtidigt utformade praktiskt.

Köp terraristiska föremål

Besöket hos en återförsäljare är värt detsamma, av det anledningen att du kan fråga om den speciella arten. Den specialiserade personalen hjälper till med valet av terraristiska och utformningen av de olika livsmiljöerna. Om du har mer specifik kunskap hjälper en översikt från internet att få den ena eller den andra billigare.

>> Till terrarietillbehör <

Slutsats: köp ett terrarium

En terrarium kan vara ganska en praktisk och hygienisk bostäder för gnagare, en sköldpadda, en gecko eller en orm. Men varje levande sak har olika krav när det gäller belysning, värme och dekoration. Låt dig underrättas i den specialiserade handeln för att älska djuren.

Hitta de bästa och mest sålda terrariumprodukterna 2022 i ärliga tester i toppen🔟

Jättebra🔟🔥Erbjudanden🔥 🆕Online
- € 29,101. Storsäljare
Exo Terra glasterrarium, med unik frontventilation,...*
 • 30 x 30 x 30 cm / 12" x 12" x 12" (BxDxH)
 • Ventilation genom framrutan
 • Vattentätt golv
- € 15,302. Storsäljare
Exo Terra glasterrarium, med unik frontventilation,...*
 • Fullt glas Terrarium
 • Framåtgående dörrar, Unik frontglasventilation
 • Skydd av finmetallväv
3. Storsäljare
OSB -terrarium, träterrarium 150 x 60 x 60 cm med ... *
 • TRÄ KONCEPT WEGNER KVALITET: Våra terrarier tillverkas med största omsorg och precision. OSB-panelerna skärs till i storlek...
 • GUIDEPROFIL AV PLASTGLAS: Genom att använda plastprofilerna kan glidrutorna flyttas lättare än i en räfflad ...
 • FLYTGLAS: Vi använder endast äkta glas med en tjocklek på 4 mm till våra terrarier. Alla kanter på glidskivorna är slipade. Vi...
4. Storsäljare
OSB -terrarium, träterrarium 150 x 80 x 80 cm med ... *
 • TRÄ KONCEPT WEGNER KVALITET: Våra terrarier tillverkas med största omsorg och precision. OSB-panelerna skärs till i storlek...
 • GUIDEPROFIL AV PLASTGLAS: Genom att använda plastprofilerna kan glidrutorna flyttas lättare än i en räfflad ...
 • FLYTGLAS: Vi använder endast äkta glas med en tjocklek på 4 mm till våra terrarier. Alla kanter på glidskivorna är slipade. Vi...
- € 27,005. Storsäljare
Exo Terra glasterrarium, med unik frontventilation,...
423 Bewertungen
Exo Terra glasterrarium, med unik frontventilation,...*
 • Vattentät botten
 • Mått: 45,7 X 45,7 X 30,5 cm
 • Glasterrarium för reptiler och groddjur
6. Storsäljare
GarPet glas terrarium 30x30x30 glas terrarium ventilation ...
219 Bewertungen
GarPet glas terrarium 30x30x30 glas terrarium ventilation ... *
 • De optimala ventilationsförhållandena för dina djur garanteras
 • Stora dörrar, som enkelt kan flyttas på aluminiumskenor, säkerställer bästa åtkomst
 • Mått: 30x30x30 (bredd x djup x höjd i cm)
7. Storsäljare
vidaXL Träterrarium 100x47x47 cm
3 Bewertungen
vidaXL träterrarium 100x47x47 cm*
 • Dina smådjur och reptiler kan känna sig trygga och hemma i detta unika terrarium.
 • Material av hög kvalitet: Den är gjord av konstruerat trä
 • Materialet är känt för sin värmebeständighet och fuktbeständighet
8. Storsäljare
Ferplast plastakvarium för fisk GEO Stor tank 6 L...*
 • Multifunktionell plastbehållare för små djur, även lämplig som akvarium för fiskar, terrarier eller sköldpaddstank
 • Även lämplig för insekter, perfekt som ett tillfälligt hem under underhåll och rengöring av huvudbostaden. Mycket användbart även om...
 • Den stora och djupa tanken är gjord av robust, genomskinlig plast och säkerställer god sikt över djuret inuti. Kan vid...
9. Storsäljare
PawHut Terrarium for Reptiles Reptilmatningslåda...*
 • FLYMSÄKT: Låsen gör det enkelt att öppna lådan och kan förhindra att husdjur rymmer. 360° vy över...
 • BRA LUFTCIRKULATION: Locket är tillverkat av trådnät för att säkerställa tillräcklig ventilation som uppfyller behoven hos ...
 • INDIVIDUELL: Det spelar ingen roll om det är en tropisk regnskog eller ett ökenklimat - du kan designa ditt husdjurs livsmiljö själv.
10. Storsäljare
REPITERRA Terrarium träterrarium Terrarier träterrarier ...
85 Bewertungen
REPITERRA Terrarium träterrarium Terrarier träterrarier ... *
 • Detta terrarium med sidoventilation från Repiterra har en träinramad glasfront med totalt 3 rutor av floatglas med slipade kanter...
 • Kroppen består av formaldehydfri OSB-skiva med en tjocklek på 12 mm. De totala måtten på det sammansatta terrariet är 80 cm x 40 cm x 40 cm...
 • Terrariet är delvis förmonterat, monteringstillbehör och detaljerade instruktioner ingår, allt du behöver är en...
- € 29,10erbjudandet
Exo Terra glasterrarium, med unik frontventilation,...
Exo Terra glasterrarium, med unik frontventilation,...*
30 x 30 x 30 cm / 12" x 12" x 12" (BxDxH); ventilation genom främre fönstret; Vattentätt golv
84,19 € € 29,10 55,09 € Amazon Prime
- € 15,30erbjudandet
Exo Terra glasterrarium, med unik frontventilation,...
Exo Terra glasterrarium, med unik frontventilation,...*
Fullständig glas terrarium; Framåtriktade dörrar, unik främre glasventilation; Skydd av finmaskigt metallväv
51,99 € € 15,30 36,69 € Amazon Prime
- € 27,00erbjudandet
Exo Terra glasterrarium, med unik frontventilation,...
Exo Terra glasterrarium, med unik frontventilation,...*
Vattentät botten; Mått: 45,7 X 45,7 X 30,5 cm; Glasterrarium för reptiler och groddjur
120,00 € € 27,00 93,00 € Amazon Prime
Neu!
Leeadwaey plastmatlåda för reptiler, terrapin,...
Leeadwaey plastmatlåda för reptiler, terrapin,...*
Halvtransparent så att du bättre kan njuta av synen av solbrännan.
21,41 €
Neu!
PATKAW akryl reptil avelsbox tarantula avelsbox...
PATKAW akryl reptil avelsbox tarantula avelsbox...*
Du kan enkelt köpa praktisk reptiluppfödningsbox till ett billigt pris.
38,29 €

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 30.03.2023/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Lämna ett svar

Användarrecension
 • hantering
  Sändning
 • bearbetning
  Sändning
 • produktförväntningar
  Sändning
 • Pris-prestanda
  Sändning
 • empfehlenswert
  Sändning

🕹️🎮 Köp Sony PlayStation®5-konsol 🕹️🎮
🔥PS5™-konsol🔥
titta på*