Test: Echo Studio | Smartare hög trohet | 3D-ljud + Alexa

Foto av författaren

Dirk Re.

Echo Studio

Amazon levererar med Echo Studio en annan generation röststyrda spelare. De Echo Studio - smartare high fidelity - säkerställer med sitt speciella 3D-ljud och 5 integrerade högtalare för en kraftfullt ljud med en väl blandad bas. För att göra detta spelar Echo Studio automatiskt in akustiken i rummet och justerar kontinuerligt uppspelningen så att den alltid ger bästa möjliga ljud.

Jag har testat Echo Studio - smartare high fidelity, jämför det med andra Amazon Echo-modeller och rapporterar nu om mina erfarenheter.

För 199,99 €, är Echo Studio verkligen bättre och mer användbart än andra modeller?

Echo Amazon i jämförelse

Echo Studio | Det bästa ljudet vårt smarta Wi-Fi och...Echo Sub - kraftfull subwoofer för Echo - kräver...Echo (4:e generationen) | Smart WiFi och Bluetooth-högtalare med...Echo Dot (4:e generationen) | Smart högtalare med klocka och Alexa ...Fire TV Cube│Handfri med Alexa, ...Echo Show 8 (Gen 1, 2019) – Smart Display med Alexa – Genom...Echo Auto - Ta Alexa in i din bilAmazon Smart Plug (Wi-Fi-uttag), fungerar med AlexaEcho Flex - Kontrollera smarta hemenheter med AlexaEcho Wall Clock - håll ett öga på dina timers - ...
Echo Studio | Det bästa ljudet vårt smarta...*Echo Sub - kraftfull subwoofer för Echo ... *Echo (4:e generationen) | Smart WiFi och...*Echo Dot (4: e generationen) | Smart högtalare ... *Fire TV Cube│Handfri med Alexa, ... *Echo Show 8 (1st Gen, 2019) - Smart Display med ... *Echo Auto - Ta med Alexa i din bil *Amazon Smart Plug (WLAN-uttag), fungerar ... *Echo Flex - Kontrollera smarta hemapparater med ... *Echo Wall Clock - håll dina timers i ... *
Amazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon Prime
KöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetyg
Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!
Senast uppdaterad den [apn asin="B07NQDHC7S" typ="state" false="unknown"] Länkar direkt till Amazon.de | Källa/Foto: Amazon API

Första intrycket | Installation - Echo Studio

Ecko Studio

Första intrycket är riktigt positivt, du håller Echo Studio i handen och märker omedelbart att den är ganska robust med 3,5 kg. Det gillar overall fem inbyggda högtalare inklusive subwoofer. Enheten är täckt med ett fint tyg och ger en mycket framgångsrik, dekorativ men neutral bild. Förutom Echo Studio levereras endast strömkabeln och bruksanvisningen.

Echo Studio
Test: Echo Studio | Smartare High Fidelity | 3D-ljud + Alexa 60-test: Echo Studio | Smartare High Fidelity | 3D-ljud + Alexa

Echo Studio från Amazon har en optisk ingång och ett 3,5 mm-uttag för hörlurar. Jag gillade det verkligen Dolby-atmosfär nyfiken; upphetsad. Enheten måste dock tas i drift först.

Enligt instruktionerna bör Echo Studio vara runt 15 cm från väggen placeras på distans så att ljudkvaliteten verkar vara optimal. Sedan, om den inte redan finns, den senaste versionen av "Amazon Alexa" nedladdade. Du kommer nu att hälsas av enheten omedelbart efter anslutning till strömförsörjningen och uppmanas att ange WLAN-tangenten. Dessa steg fungerade för mig utan svårigheter och gjordes snabbt.

Som ett sista steg kan Echo Studio använda Applikation ännu inte inrättat. Det finns några inställningsalternativ tillgängliga, men jag kan inte nödvändigtvis rekommendera dem.

Som Skillnader mot Echo-modeller?

Echo Studio

den Echo Studio - smartare high fidelity är den senaste och största varianten av de för närvarande tillgängliga Echo-modellerna.

Till skillnad från andra modeller har enheten 5 integrerade högtalare, vilken optimalt ljud leverera. Dessutom är ljudtekniken fokuserad på 3D Dolby Surround för det ultimata inom hemunderhållning 3D-upplevelse att erhålla.

En annan funktion är att Studio automatiskt anpassar sig till rummet med hjälp av ljudvågor och ändrar höjder och nedgångar därefter.

Jag tycker det är särskilt värt att nämna att Echo Studio har en integrerad optisk ingång kan anslutas till TV: n. Speciellt när det gäller filmer är högtalarna absolut en konkurrens för soundbar eller liknande utdataenheter.

Många enheter kan använda Echo Studio kontrolleras av språket bli. Dessutom erbjuder Amazon själv olika prylar till salu, till exempel uttag med vilka lampor, kaffemaskiner etc. kan slås på och av.

Echo Studio - smartare hög kvalitet - har funktionen intercommed vilka andra Echo-enheter i huset kan styras eller till och med ringas.

Hur är ljudkvaliteten?

Echo Studio

Jag har redan äldre Amazon Echo-modeller, men jag var aldrig helt nöjd eftersom antingen röststyrningen inte fungerade optimalt eller så var basen för mycket i förgrunden. Nu såg jag fram emot Echo Studio.

Först testade jag röststyrningen, som fungerade ganska tillförlitligt direkt. Min fråga besvarades också när jag talade mjukt.

Så snart som i alla fall anslutningsproblem, på grund av en svag WLAN-anslutning eller en fråga som uttrycks mindre tydligt, uppstår svårigheter, detta orsakas av LED blinkar rött visuellt signalerad. Alexa säger också att hon för närvarande har svårt att spela.

Det första testet var att spela låtar för att testa ljudkvaliteten. Jag blev verkligen imponerad av vilken Ljudets tryck och kraft är spelad. Basen avrundar tonen mycket bra. Jag var mycket entusiastisk över kvaliteten. Volymkontrollen är också bra gjort och skapar en avsevärd volym.

Styrning av externa enheter, i mitt exempel två lampor, fungerar också omedelbart efter akustisk tilldelning. Allt du behöver göra är att tilldela uttagen från Amazon ett namn och kan sedan användas för att kontrollera dem. I mitt fall, till exempel: "Alexa, Lampe på".

Naturligtvis gör Amazon extra affärer med andra enheter, oavsett om du verkligen behöver det är en öppen fråga, men det är alltid kul.

Echo Studio kan naturligtvis också styras med tillgängliga knappar, volymen kan regleras och det finns också en "Mute-knapp tillgängligt så att Echo Studio inte längre hör tal och inte kör kommandon.

Youtube

Genom att ladda ner videon accepterar du integritetspolicyn på YouTube.
ta reda på mer

Ladda video

Som Fördelar och nackdelar?

Fördelar

  • Mångsidig applikation
  • Högsta ljudkvalitet
  • Enkel driftsättning

 Nackdelar

  • Ökat prissegment
  • Dataskydd tvivelaktigt
  • Ytterligare inköp måste göras för full användning (betald musikprenumeration, uttag etc.)
  • Exakt, starkt uttal är nödvändigt för utförande av kommandon
  • stressande WLAN-anslutning

Värt att nämna och tips till Echo Studio

 Amazon lovar en med sin Echo Studio absolut dataskydd. För detta ändamål erbjuder Amazon en tjänst för att spåra vad Echo Studio har spelat in. Dessutom bör den så kallade "Mute" -knappen förhindra att rösten spelas in.

Men nu är jag det ändå skeptisk och jag tvivlar på att Amazon följer 100% dataskydd.

Ibland startar Echo Studio och ger en röstutgång utan att någon ber dig att vidta några åtgärder. Låt dig inte vara rädd för detta.

Alla ska själva bestämma i vilket sammanhang de vill använda Echo Studio från Amazon. Amazon själv vill sälja tillbehör och prenumerationer utöver enheten och erbjuder ett enormt antal alternativ. Jag kan bara rekommendera att du verkligen begränsar dig till vad som är viktigt.

För full användning av "Alexa", en stabil och generös internetanslutning att vara tillgänglig. Om du gillar att strömma kommer du snabbt att märka att anslutningen annars regelbundet kinkar.

Rekommenderad läsning: Läs om Amazon Portfolio Här

Slutsats: EchoStudio

Amazon försöker alltid ta nya röststyrda utdataenheter av hög kvalitet till marknaden. De erbjuder också ett stort antal tillbehör, som ibland till och med är nödvändiga för användning (exempel: musikabonnemang).

Ändå levererar Echo Studio ett riktigt mycket bra ljud och kan styras med många elektriska enheter via lämpliga uttag. Priset på 199,99 € är motiverat för tekniken, men kan fortfarande hittas i högprissegmentet.

Om du letar efter ett alternativ till trådbundna enheter som soundbars och surroundsystem är Echo Studio smartare högkvalitativt rätt val!

Upptäck topp 10 av de bästa och mest sålda Echo-produkterna 2024 på ärliga tester. Vi visar ett urval av de mest populära föremålen som har bra kundrecensioner och värde för pengarna. Hitta den perfekta Echo Products-produkten för dina behov nu!

Top10🔥Erbjudanden🔥 🆕Online

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 12.04.2024/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Schreibe einen Kommentar