Test: TonieBox av Tonies | Musik och radio spelar för barn

Foto av författaren

Dirk Re.

Toniebox från Tonies
Test: TonieBox från Tonies | Musik & radiospel för barn 71 test: TonieBox från Tonies | Musik & radiospel för barn

Kan en TonieBox ersätta den klassiska kassettinspelaren?

Den klassiska kassettinspelaren möter konkurrens från företaget "Tonies" på grund av den fortsatta utvecklingen av tekniken. Detta erbjuder för närvarande en liten bärbar högtalare för barns berättelser och musik. På ett lekfullt sätt kan olika hörselfigurer ställas in för olika berättelser och därmed enkelt användas via WLAN.

Men håller högtalarna, prissatta från 79,99 euro, vad de lovar?

Tekniska data: TonieBox av Tonies
produktdimensioner: 12 x 12 x 12 cm
produktvikt: 798 gram
ackumulator: kraftfullare, med upp till 7 timmars körtid
Laddstation: Tysk uttagsstandard (typ C och F)
Volym: justerbar
WLAN: integrerad och måste finnas i hushållet

OBS! Ej lämplig för barn under 36 månader

Toniebox i jämförelse

Boxine 03-0012+10002547+04-0028 Tonies Set, blåBoxine 03-0009+10002550+04-0040 Tonies settigermedia tigerbox startpaket grön CD box streaming box...Boxine 03-0010+10002548+04-0026 Tonies Set, flerfärgadtonies transporter hörfigurer, transportväska med...Toniebox startuppsättning bär med ljudfigur lejonBoxine Toniebox startpaket röd med kreativ ton + ...BOARTI den ursprungliga barnhyllan bokstaven L i vitt - passande...BOARTI den ursprungliga barnhyllan liten i vitt, passande...
Boxine 03-0012+10002547+04-0028 Tonies Set, blå*Boxine 03-0009+10002550+04-0040 Tonies Set*tigermedia tigerbox startpaket grön cd-box...*Boxine 03-0010+10002548+04-0026 Tonies Set,...*tonies transporter hörfigurer, transportväska...*Toniebox startpaket bär med ljudfigur lejon *Boxine Toniebox startpaket röd med kreativ ton + ... *BOARTI den ursprungliga barnhyllan bokstaven L i...*BOARTI den ursprungliga barnhyllan liten i...*
Amazon PrimeAmazon Prime
KöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetyg
Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!
Senast uppdaterad den [apn asin="B082442JHK" typ="state" false="unknown"] Länkar direkt till Amazon.de | Källa/Foto: Amazon API

Första intrycket av Toniebox

Uppackad skapar Toniebox inledningsvis en modern, barnvänlig bild. Vid första anblicken verkar det ha utformats speciellt för barns händer. Enligt instruktionerna förlåter tillverkaren chocker och fukt, den är också vadderad och har inga vassa kanter eller hörn. Tonieboxen är täckt med ett barnvänligt material och känns faktiskt vadderad och mjuk.

Jag köpte Toniebox som startpaket och jag märkte snabbt att det inte finns några klassiska knappar. Det finns bara två öron i olika storlekar och ett utrymme för Tonies, de så kallade radiospelfigurerna.

Idrifttagning och installation

Toniebox från Tonies

Tonies Toniebox säljs som en Startpaket med en kreativ tonie, laddstation och bruksanvisning som medföljer. Laddningsstationen är lämplig för tyska uttag (typ C och F). Systemets språk är tyska. Batteriet levereras laddat, vilket jag alltid tycker är mycket bra.

Det första steget är att ställa in det som kallas kuben. Lyckligtvis, eftersom systemspråket är tyska, är stegen enkla att förstå. För att ställa in Toniebox ansluts först till WLAN bli. Den har en integrerad app. Av Att upprätta anslutningen har bara några ögonblick för mig varade.

Anslutningen indikeras visuellt av den inbyggda lysdioden och blinkar blått efter lyckad anslutning. Enligt instruktionerna, Krav på WiFi obligatoriskt, eftersom detta är nödvändigt när du använder det för första gången. Toniebox från Tonies kan också användas i flera hushåll, den behöver bara anslutas till WLAN en gång varje gång. När detta är gjort är installationen redan klar. Jag tycker det här steget är väldigt enkelt.

Tonie box Tonies 2

Eftersom jag gör det Startpaket från Tonies på erbjudandet var med mig 2 Tonies radiokaraktärer ingår. Efter framgångsrik installation placerar du den helt enkelt på det angivna utrymmet och Tonie installerar sig sedan via WLAN. När Tonies har laddats på lådan behöver Ingen WiFi-anslutning för att lyssna på Tonies från och med nu mer, det tycker jag är mycket trevligt, för du kan ta lådan med dig när du är på språng. Jag tycker också att denna teknik är mycket framgångsrik när jag reser med bil.

Tonie-rutan från Tonies har en integrerat batteri, som enkelt kan laddas med den medföljande laddningskabeln.

Idrifttagning var redan väldigt lätt, men hur är fallets ljud och kvalitet?

Kvalitetsljud och hölje | Toniebox

ton

Så snart den första Tonie eller den första radiospelningsfiguren har laddats in i lådans app börjar historien eller musiken spela omedelbart.

Volymen kan regleras av två öron i olika storlekar. Det stora örat ökar och det lilla örat minskar volymen. Men tonen verkar tydlig och lätt att förstå för mig. Volymen är bra anpassad till barnens öron, från ett visst maximivärde kan volymen inte längre ökas.

Jag känner också skillnaden mellan språk och sång är väl blandad, du känner till situationen från radion att till exempel gitarr i en sång är mycket högre än språket. Detta har reglerats väl i Toniebox och du kan hoppa framåt eller tillbaka till nästa kapitel genom att försiktigt knacka på sidoväggen. De klassisk snabbspolning framåt är inte möjligt med Toniebox.

- € 2,11

Bostäder

Toniebox levereras med en barnvänlig Relaterat material, även Hörn är vadderade. Du får inte en känsla av att lådan går sönder direkt efter det första fallet. Men min son gjorde redan detta test av misstag. Tonies-lådan från Tonies ligger precis vid sitt nattduksbord och det hände att lådan gjordes av en Höjden på cirka 40 cm föll till marken. Det intressanta var att lådan ingen skada alls och uppspelningen av berättelsen avbröts bara.

Tonie box Tonies 6

Radiospelkaraktärerna måste därför alltid stå på hyllan, annars kan historien inte logiskt spelas. Fallet var därför oskadat, och stoppningen var inte heller bucklad. Historien spelades omedelbart. Toniebox verkar därför vara stabil och mycket robust. För att vara ärlig fick jag det på en Pris på cirka 79,99 euro men också förväntat. Hörspelsfigurerna själva, som kostar cirka 14,99 euro, överlevde också fallet oskadade tack vare robust plast.

Batteriet räcker enligt min mening inte tillräckligt lång för priset. Anta att en historia varar i cirka 30 minuter, då måste vi ladda vår modell efter ungefär var femte dag, vilket är en batterikapacitet på bara cirka 3 timmar frågor och mindre än 7 timmarsom anges av tillverkaren.

Test för lämplighet för barn

toniebox

Idrifttagning måste göras med en förälder på grund av installationen av WLAN. Barnet kan sedan göra allt annat självständigt. Volymen och bytet av Tonies är sannolikt för Barn från 3 årsom tillverkaren påstår sig vara genomförbar.

Den byggda LED är enligt min mening lite för ljus och kan förhindra att vissa barn somnar. Den blå lysdioden tänds alltid för berättelser, den röda när batteriet behöver laddas.

Så snart batteriet är tomt, lysdioderna blinkar röttAtt Barnet vet därför ungefär 10 minuter innan batteriet är riktigt tomt är att en laddningsprocess väntar. Jag var också tvungen att visa min son först att du fortfarande har 10 minuter efter att han ringde i panik när den blinkande röda första gången 

Sammantaget kunde jag definitivt barnvänlig enhet meddelande.

Youtube

Genom att ladda ner videon accepterar du integritetspolicyn på YouTube.
ta reda på mer

Ladda video

Fördelar och nackdelar toniebox

Fördelar

 • Enkel operation
 • Snabb konfiguration
 • Robust och stabilt hus
 • Bra klädsel
 • Stort urval av olika tonier möjliga
 • Finns som startpaket

Nackdelar

 • Ökat pris (även för radiospelningsfigurer)
 • WLAN-krav
 • LED ganska ljus
 • Relativt låg batterikapacitet
 • Ingen snabbspolning framåt och bakåt i en historia

Korta tips från mig

Toniebox är perfekt för hemma och på språng, som Tonies platsoberoende kan höra. Om du åker på en längre resa bör lådan definitivt vara fulladdad i förväg, eftersom batterikapaciteten är ganska låg som beskrivet.

Om barnet inte gillar ljus i rummet kommer den här enheten inte att göra sig själv någon tjänst, eftersom lysdioderna alltid tänds när den fungerar. Tyvärr kan dessa inte täckas eftersom radiospelsiffran finns på dem. Barn som behöver nattlampa när de somnar har det bra igen.

Tillbehör till Toniebox

# förhandsvisning Produkt rating pris
1 Chedin set med 3 skyddsfilmer genomskinliga som tillbehör för... Chedin set med 3 skyddsfilmer transparent som tillbehör för...* För tillfället inga recensioner 5,99 €Amazon Prime
2 Chedinväska för toniebox Tonie, förvaringsväska... Chedinväska för toniebox Tonie, förvaringsväska...* För tillfället inga recensioner 12,99 € 10,88 €Amazon Prime
3 JP Journey skyddsfilm för Toniebox | Dekalfilm som... JP Journey skyddsfilm för Toniebox | Dekalfilm som...* För tillfället inga recensioner 6,95 €
4 Set med 2 skyddsfilmsskydd för Toniebox... Set med 2 skyddsfilmsskydd för Toniebox, perfekt passform...* För tillfället inga recensioner 6,90 €Amazon Prime
5 Vicloon-väska till Toniebox, Toniebox-tillbehör, förvaringsbox... Vicloon-väska för Toniebox, Toniebox-tillbehör, förvaringsbox...* För tillfället inga recensioner 6,59 € 5,60 €Amazon Prime
6 Bärväska för Toniebox startset och tillbehör,... Bärväska för Toniebox startset och tillbehör,...* För tillfället inga recensioner 12,99 €Amazon Prime

Alternativt finns tigerboxen

Slutsats: Toniebox från Tonies

Sammanfattningsvis kan Toniebox från Tonies ses som en välgjord enhet som är tekniskt lämplig för dagens värld. Det är absolut barnvänligt att använda och tack vare sin helt inbyggda stoppning tål det normala fall från sänghöjd. Det finns en Mängd olika radiospelkaraktärervilket genomsnitt Kostnad 14,99 euro. Tonies erbjuder därför lämpliga radiospel för alla smaker.

Vid 79,99 euro är enheten lite dyr, men dess enkelhet gör det värt det.
Du kan ta reda på mer om Toniebox Här upplevt.

Upptäck topp 10 av de bästa och mest sålda Toniebox-produkterna 2024 på ärliga tester. Vi visar ett urval av de mest populära föremålen som har bra kundrecensioner och värde för pengarna. Hitta den perfekta Toniebox-produkten för dina behov nu!

Top10🔥Erbjudanden🔥 🆕Online
# förhandsvisning Produkt rating pris
1 tonies Toniebox startset inkl 1 kreativ figur - ljudspelare... tonies Toniebox startset inkl. 1 kreativ figur - ljudspelare...* För tillfället inga recensioner 99,95 € 89,00 €Amazon Prime
2 Toniebox startset Toniebox startset* För tillfället inga recensioner 127,39 € 95,00 €
3 Tonies Toniebox Starter Set med 1 kreativ karaktär, ljud... Tonies Toniebox Starter Set med 1 kreativ karaktär, ljud...* För tillfället inga recensioner 127,60 € 104,99 €
4 tonies Toniebox startset grön + organiseringslåda för många... tonies Toniebox startset grön + organiseringslåda för många...* För tillfället inga recensioner 154,93 € 148,64 €Amazon Prime
5 tonies Boxine Toniebox Starter Set Antracit med Creative Tonie +... tonies Boxine Toniebox Starter Set Antracit med Creative Tonie +...* För tillfället inga recensioner 134,94 € 129,90 €
6 tonies Boxine Toniebox Starter Set Grön med Creative Tonie +... tonies Boxine Toniebox Starter Set Grön med Creative Tonie +...* För tillfället inga recensioner 134,94 € 130,54 €Amazon Prime
7 Boxine 03-0012+10002547+04-0028 Tonies Set, blå Boxine 03-0012+10002547+04-0028 Tonies Set, blå* För tillfället inga recensioner 154,93 € 149,90 €
8 tonies Toniebox Extra Pack - Toniebox Starter Set Blå + 3... tonies Toniebox Extra Pack – Toniebox Starter Set Blue + 3...* För tillfället inga recensioner 154,90 €
9 Vtech 80-608074 V-Story, radiospelboxen, musik och... Vtech 80-608074 V-Story, radiospelboxen, musik och...* För tillfället inga recensioner 69,99 € 44,90 €Amazon Prime
10 tonies Toniebox startset röd + organisatörslåda för många... tonies Toniebox startset röd + organiseringslåda för många...* För tillfället inga recensioner
- € 10,95erbjudandet
- € 32,39erbjudandet
Toniebox startset
Toniebox startset*
127,39 € € 32,39 95,00 €
- € 22,61erbjudandet
Tonies Toniebox Starter Set med 1 kreativ karaktär, ljud...
Tonies Toniebox Starter Set med 1 kreativ karaktär, ljud...*
267-10000056
127,60 € € 22,61 104,99 €
- € 6,29erbjudandet
tonies Toniebox startset grön + organiseringslåda för många...
tonies Toniebox startset grön + organiseringslåda för många...*
Toniebox startset grön; med arrangörslåda; med Tonie-Lauscher barnhörlurar; Perfekt för födelsedagar eller jul
154,93 € € 6,29 148,64 € Amazon Prime
- € 5,04erbjudandet
tonies Boxine Toniebox Starter Set Antracit med Creative Tonie +...
tonies Boxine Toniebox Starter Set Antracit med Creative Tonie +...*
Boxine Toniebox startset antracit; med kreativ ton; med Tonie-Lauscher barnhörlurar
134,94 € € 5,04 129,90 €
- € 4,40erbjudandet
tonies Boxine Toniebox Starter Set Grön med Creative Tonie +...
tonies Boxine Toniebox Starter Set Grön med Creative Tonie +...*
Boxine Toniebox startset grön; med kreativ ton; med Tonie-Lauscher barnhörlurar; Placera bara tonie på lådan
134,94 € € 4,40 130,54 € Amazon Prime
- € 5,03erbjudandet
Boxine 03-0012+10002547+04-0028 Tonies Set, blå
Boxine 03-0012+10002547+04-0028 Tonies Set, blå*
Toniebox startset blå; med arrangörslåda; med Tonie-Lauscher barnhörlurar; Perfekt för födelsedagar eller jul
154,93 € € 5,03 149,90 €
- € 25,09erbjudandet
Vtech 80-608074 V-Story, radiospelboxen, musik och...
Vtech 80-608074 V-Story, radiospelboxen, musik och...*
VTech V-Story, ljudspelboxen V-Story, ljudspelboxen 80-608074; Innehåll: 1 st
69,99 € € 25,09 44,90 € Amazon Prime

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 12.04.2024/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Schreibe einen Kommentar