Topp tio avancerade datorer

Vad är en avancerad dator?

Det finns ingen giltig definition för avancerade datorer. Snarare bakom detta namn döljs definitionen av en viss kraft- och priskategori. Det motsatta gäller för low-end datorer, som erbjuder låg effekt till ett lågt pris. Medelklassen dator med användbara komponenter som kan skryta några utmärkta prestandavärden, dock utan agera mer som en allround. Den avancerade klassen av datorer präglas av installationen av mycket högkvalitativa och kraftfulla komponenter. Dessa enheter är särskilt övertygande i riktmärken och är också specialiserade på enskilda ansvarsområden.

Dessutom kräver olika ansvarsområden olika inslag i förhållande till komponenterna. Exempelvis kräver speciellt processor-tunga processer framför allt hög processorens prestanda och multiprocessorberäkning. Utvecklingen av de senaste åren har dock också utvecklat grafikkorten till perfekta alternativ, så att de används speciellt för snabb databehandling. Dessa inkluderar till exempel minningen av kryptokurvor och realtidsberäkning av trafikflöden.

För vilka ändamål behövs avancerade datorer?

Som kort sagt i föregående avsnitt finns det olika krav för avancerade datorer för olika uppgifter. I det följande presenteras de olika användningsområdena och relevansen av de enskilda komponenterna förklaras. Dessutom markeras de relevanta komponenterna.

High-end PC för spel

Mest känt är konceptet med avancerade datorer i spel, särskilt på grund av det grafiskt utarbetade dataspel Höga krav ställs på systemet. Speciellt när det gäller att visa spel med maximala grafiska detaljer laddas komponenterna till maximalt. Dessutom är hårdvarukraven högt beroende av upplösningen av den använda skärm, Idag är det tillräckligt att presentera maximal information på ena sidan Full HD-skärm redan ett potent grafikkort i medelklassen, en nuvarande CPU (Central Processing Unit) och snabbt, rikligt minne. Men speciellt i presentationen av 4K-resolutioner ökar kraven på hårdvaran enormt. Ofta vill man Grafikkort i överklassen såväl som a processorsom kräver minst fyra kärnor.

En Gaming PC vinst mest av ett starkt grafikkort, vilket är dedikerat. Det betyder att det inte finns något så kallat "grafikkort ombord" används, men ett separat grafikkort som via en PCI-buss med Moderkortet är ansluten. Dessutom kräver grafikkortet det största möjliga GDDR minne äger, liksom en snabb minneshastighet. Arkitekturen hos grafikkprocessorns chipset är också relevant, eftersom den nyaste arkitekturen på ett identiskt område ger ett högre antal datorer och därigenom garanterar en ökad prestanda.

Dessutom spelar processorn en avgörande roll i datorns datorkraft. en CPU med minst fyra kärnor är redan en industristandard, medan processorer med åtta eller flera kärnor är mer sällsynta och inte nödvändigtvis erbjuder fördelar, eftersom nuvarande spel inte utnyttjar dessa extrakärnor. Därför bör betoning läggas på en snabb tidpunkt såväl som på en boost-funktion. Speciellt processorer av AMD och Intel lever med spelare eftersom de ger hög kompatibilitet med etablerade spel.

Dessutom är moderkortet ofta en underskattad komponent som kan generera ytterligare kraft. En optimerad anslutning av komponenterna möjliggör en snabbare dataöverföring. Dessutom är integrationen av a SSD ett billigt och användbart sätt att minimera läsning och skrivningstider på datorn. Men också en stor nog en huvudminne, som också kallas RAM, borde vara närvarande. minst 8 GB RAM garantera en optimal mellanliggande laddning av data. En uppgradering till 16 GB ger dock ytterligare prestanda, medan ytterligare uppgraderingar inte längre tillåter ytterligare prestanda.

Professionell arbetsstation PC

Speciellt inom branschen är Workstation PC den avancerade motsvarigheten när det gäller datakraft. En arbetsstation kännetecknas av särskilt kraftfull hårdvara som behövs för datorintensiva applikationer. Speciellt för Augmented reality-program Dessa datorer används inom maskinteknik, fordonsutveckling och flygindustrin. Men arbetsstationer används också i utvecklingen av komplexa IT-system. I synnerhet särskiljer den starka processorn och det professionella grafikkortet dessa enheter. Dessutom är dessa komponenter många gånger dyrare än avancerade enheter i privat bruk.

Också för området av professionell videoredigering, Design och fotografering används främst i avancerad dator. Men särskilt i detta område, är Apple Inc tillhandahöll hårdvara föredragen applikation, eftersom många program är optimerade för detta område. På grund av den optimala samordningen mellan hårdvaru- och mjukvarulösningar resulterar här en mycket bra prestanda trots nominellt sämre maskinvaruprestanda.

Vilka är de bästa komponenterna för närvarande?

grafikkort

Vid Grafikkort är speciellt modeller från AMD och NVIDIA ledare. Prestanda för ett grafikkort anges i TeraFLOPS (TFLOPs). En flop anger hur många flytande punkter som kan beräknas per sekund. Det för närvarande starkaste grafikkortet för privata användare av tillverkaren AMD är Radeon RX 580som erbjuder 6,2 TFLOPS-prestanda. NVIDIA erbjuder med Geforce GTX 1080 Ti ett ännu kraftfullare grafikkort, som erbjuder 9 TFLOPS-prestanda, men kostar nästan dubbelt så mycket som den konkurrerande produkten.

Speciellt för proffs AMD erbjuder grafikkort på AMD FirePro-seriens grafikkort, som har optimerats för olika ändamål. Produkterna sträcker sig från komponenter för medicinsk teknik och finansiering, CAD och design till komponenter för media och underhållning till speciella modeller för moln och GPU-databehandling. Men även NVIDIA har ett specialtilbud för Professionals, som marknadsförs under Quadro-serien. Priserna på dessa grafikkort är ofta långt bortom 1000 Euro-gränsen.

processorer

Marknaden för Processorer drivs av Intel dominerad, men också AMD erbjuder kraftfulla processorer till ett relativt rimligt pris. Intel erbjuder Intel Core Series-processorer, särskilt för hemmabruk. Speciellt i7-modellerna präglas av en enorm prestanda och ger tillräcklig databehandling för 4K-applikationer. AMD släppte i början av året en ny processorarkitektur, som marknadsförs under namnet Ryzen. Här markerar modellerna i AMD Ryzen 7-serien högklassen, vilket ger en särskilt hög prestanda. Optimeringen av nuvarande applikationer är dock ännu inte färdigställd, så att den fulla effektkapaciteten inte kan vara uttömd.

För yrkesverksamma, AMD säljer modellerna av AMD Ryzen thread-ripper-serien, som i synnerhet bör utföra flera uppgifter samtidigt. Dessutom har dessa modeller åtminstone 8-kärnor och högst 16-kärnor och kan därmed tjäna upp till 32-trådar (uppgifter) samtidigt. Intel erbjuder dock processorerna i Xeon-serien för servrar, vilket garanterar särskilt hög prestanda. Dessutom tillkännagav Intel Core X-modellerna, upp till 18-kärnor äger och kan tjäna maximalt 36-trådar.

huvudminne - RAM

Minnet är DDR5 standard den nuvarande nivån av saker. Jämfört med DDR4-standarden är den maximala bandbredden dubbel. Energieffektiviteten har också förbättrats avsevärt, vilket resulterar i en bättre övergripande prestandabild. Däremot är tillgängligheten ännu inte tillgänglig, så nuvarande DDR4-minne används som en del av en avancerad dator.

hårddisk

Den tydligaste prestationsökningen som upplevs av integrationen av en användare SSD (Solid State Drive), Speciellt ger de snabba läsnings- och skrivhastigheterna med värden utöver 1000 Mbit / s extremt snabb åtkomst till program och spel. Dessutom minimeras starttiden för operativsystemet till några gånger, så långa väntetider beror på en SSD-historia. Särskilt anmärkningsvärt i denna kategori är modellerna från Samsung och SanDisk, eftersom de erbjuder särskilt hög prestanda.

Övriga komponenter

Också en lämplig strömförsörjning och Moderkortet bör integreras i datorn. När strömförsörjningen ska säkerställa ett tillräckligt antal watt, annars kan de integrerade komponenterna inte matas med tillräcklig energi och det är således inte möjligt att hämta full kapacitet. Moderkortet eller moderkortet är moderkortet på varje dator och förbinder alla komponenter tillsammans. Var uppmärksam på kompatibilitet med de installerade komponenterna och till ett lämpligt uttag för processorn. Dessutom anger moderkortet också standarderna för RAM och grafikkort baserat på de inbyggda gränssnitten.

Vad är fördelen med att köpa färdiga avancerade datorer?

Nu när de enskilda komponenterna har presenterats uppstår frågan vilka fördelar som uppkommer genom inköp av kompletta datorer. En särskild fördel är användningen av många komponenter hos en tillverkare. Detta resulterar i en särskild kompatibilitet mellan komponenterna, så att ingen flaskhals uppstår. Detta är särskilt relevant för avancerade datorer, eftersom inkompatibla komponenter snabbt kan förstöra nöjet för enheten. Dessutom, när man köper en komplett dator måste ingen separat installation göras, där komponenterna kan skadas. Dessutom har en färdig gamer PC ofta integrerad vattenkylning, vilket minimerar ljudnivån och möjliggör också effektivare kylning. En gamer-PC kan således överklockas av tillverkaren, varigenom prestanda hos de installerade komponenterna fortfarande hörs.

Hur kan jag själv förbättra min dator?

Självklart kan din egen spel PC också överklockas på egen hand, men här är en högpresterande kylning att uppmärksamma Överklockade komponenter är särskilt kraftfulla, men värmen bygger upp enormt och orsakar skador på komponenterna. Överklockningen är speciellt möjlig med processorer och grafikkort, som redan är kraftfulla av naturen. Integreringen av en SSD ger också användaren ett förbättrat prestanda. Integreringen av ett modernt grafikkort är också ett effektivt sätt att snabbt skapa en prestationsökning.

Topp tio avancerade datorer

Hitta i toppen🔟 de bästa och mest sålda avancerade PC-produkterna 2022 på ärliga tester

Jättebra🔟🔥Erbjudanden🔥 🆕Online
1. Storsäljare
Megaport High End Gaming PC Intel Core i9-12900F 16 kärnor upp till...*
 • Skaffa det efterlängtade succéspelet "Marvel's Midnight Suns" med ditt PC-köp. Släpp loss din superhjälte. Kampanjen gäller till 06.01.2023-XNUMX-XNUMX....
 • Intel Core i9 12900F med 16 kärnor, 24 trådar och en boostklocka på upp till 5.1 GHz i kombination med 32 GB RAM (3200 MHz) och...
 • Med NVIDIA RTX 3080 (10GB GDDR6X VRAM) får du ett av de starkaste grafikkorten på marknaden. Med moderna funktioner som...
2. Storsäljare
Megaport High End Gaming PC AMD Ryzen 9 5900X 12 x 4.80GHz Turbo...*
 • Ta emot "UNCHARTED: Legacy of Thieves Collection" som en nedladdningskod med ditt PC-köp och kasta dig omedelbart in i fantastiska...
 • Baserad på den senaste Ryzen 9 5900X-processorn från AMD och den extremt kraftfulla NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti, är denna avancerade...
 • 2 TB M.2 SSD ger dig tillräckligt med utrymme så att du kan lagra all data i din avancerade speldator från Megaport utan...
3. Storsäljare
SYSTEMTREFF® High-End Gaming PC Intel Core i9-11900KF 8x5.3GHz |...*
 • Gjord i Tyskland! Vårt erfarna IT-team garanterar dig den bästa kvaliteten för din avancerade speldator. Tack vare den utmärkta...
 • Din avancerade gamerdator är utrustad med den snabba Intel Core i9-11900KF 8x5.3GHz och 16GB DDR4 3200MHz (2x8GB Dual)Patriot D4 C22...
 • För att lagra tillräckligt med spel, en snabb 512 GB M.2 NVMe där Windows 11 och alla Office-program redan är installerade...
- € 64,004. Storsäljare
beyerdynamic MMX 300 Premium stängt over-ear...*
 • Ljud: Maximalt ljud för spel- och multimediaapplikationer på PC och konsol
 • Mikrofon: Utmärkt förståelighet tack vare högkvalitativ mikrofonkapsel
 • Bärkomfort: Mycket mjuka öronkuddar av velour för behaglig bärkomfort under många timmar
5. Storsäljare
Megaport High End Gaming PC Nightfighter I Core i7-12700KF...*
 • Skaffa TOPPSPELET "Marvel's Spider-Man Remastered" med ditt PC-köp. Kampanjperiod: till 26.10.22/XNUMX/XNUMX. Denna avancerade PC förkroppsligar...
 • Tack vare den kraftfulla Intel Core i7 12700KF med 12 kärnor, 20 trådar och en boostklocka på upp till 4.9 GHz har du alltid gott om kraft och...
 • 1 TB M.2 SSD säkerställer extremt snabba laddningstider och dataöverföringar. För att spara dina spel, bilder, musik och filmer har vi...
6. Storsäljare
shinobee High End Gaming PC AMD Ryzen 7 5700X 16 trådar 4.60GHz...*
 • Enheten är utrustad med en mycket snabb Ryzen7 5700X 16-trådig processor och snabbt 32 GB GDDR4-3000-märkt RAM, vilket...
 • Enheten har ett mycket snabbt NVIDIA Geforce RTX 3060 12 GB DDR6 3D-grafikkort som accelererar alla moderna spel smidigt
 • Ingen billig PC! Endast märkeskomponenter: snabb M2 SSD, Gigabyte B450M-H moderkort, G.Skill DDR4 RAM, AZZA Gaming 550W 80+ Tyst strömförsörjning, RGB...
7. Storsäljare
VEGAS Pro 18 Suite - videoproduktion, ljudredigering och ... *
 • AI-stödda verktyg som stilöverföring och färgning.
 • Branschledande hårdvaruacceleration
 • Avancerade alternativ för färgkorrigering
8. Storsäljare
Simon the Sorcerer: 25th Anniversary Edition
343 Bewertungen
Simon the Sorcerer: 25th Anniversary Edition*
 • Alla nya, kritikerrosade spelkontroller byggda från grunden för pekskärmar: Baserat på hotspots - inga fler jagande pixlar!...
 • Alla nya spelmenyer och spara/ladda system
 • Förnyad stereomusik
- € 300,009. Storsäljare
Minne PC High End PC Intel i9-12900K 8X 3.2 GHz | RTX 3090 24GB...*
 • Vår avancerade minnesdator imponerar med perfekt matchade märkeskomponenter. Med NVIDIA GeForce RTX 3090 24GB är du redo för alla aktuella...
 • Detta kompletta system finner sin plats i den högkvalitativa Corsair Crystal Series 465x RGB med tre RGB frontfläktar och erbjuder utmärkta...
 • Vi installerar operativsystemet på den blixtsnabba 1000 GB 980 NVMe SSD med 7x läshastigheter jämfört med konventionella SSD:er
- € 40,0010. Storsäljare
Megaport High End Gaming PC AMD Ryzen 7 5700X 8X 4.60GHz Turbo...*
 • Hoppa in i het multiplayer-action och få Warhammer 40.000 XNUMX: Darktide - Imperial Edition med ditt PC-köp. Kampanjen gäller...
 • Med över 15 års erfarenhet och välkända premiumpartners vid vår sida, utrustar vi våra datorer med det senaste och högkvalitativa...
 • Under huven på vårt vackra Hunter RGB-fodral klockar AMD Ryzen 7 5700X med hög prestanda (4.6 GHz i turboläge) och säkerställer...
- € 64,00erbjudandet
beyerdynamic MMX 300 Premium stängt over-ear...
beyerdynamic MMX 300 Premium stängt over-ear...*
Ljud: Maximalt ljud för spel- och multimediaprogram på PC och konsol; Mikrofon: Utmärkt förståelse tack vare högkvalitativ mikrofonkapsel
299,00 € € 64,00 235,00 € Amazon Prime

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 29.03.2023/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Lämna ett svar

Användarrecension
 • hantering
  Sändning
 • bearbetning
  Sändning
 • produktförväntningar
  Sändning
 • Pris-prestanda
  Sändning
 • empfehlenswert
  Sändning

🕹️🎮 Köp Sony PlayStation®5-konsol 🕹️🎮
🔥PS5™-konsol🔥
titta på*