Köksarbete

Köksarbete är arbete i köket. Det handlar om att laga mat, konservera, tvätta grönsaker, konservera frukt, frysa, baka med automatiska brödtillverkare eller pressa med tryckkokaren. Med över en tredjedel av hushållsarbetet är köksarbete en viktig del av våra liv. Arbetet i köket görs meningsfullt av Köksredskap mycket enklare.

Kunskapen om de enskilda arbetsprocesserna och korrekt hantering av maten är också en del av den. Praktiska tips hjälper till att underlätta köksarbetet. Elektriska köksmaskiner gör ditt kök lättare och sparar tid att laga mat, så du har mer tid till nya och intressanta recept. På detta sätt kan äggpannor, mikrovågor eller blandare spara värdefull tid.

Keramisk ingefära rivjärn

niko

Ngwer värderas som krydda, skärs i små bitar som en salladsingrediens eller i te. Med ett keramiskt ingefära rivjärn kommer dess fördelar till sin rätt.

ost

Förvara ost ordentligt, förvara den

niko

Förvara ost ordentligt, förvara den. Ostens hållbarhet beror främst på dess vatteninnehåll.

potatis

Koka och förvara potatis

niko

Matlagning och lagring av potatis, möjligheterna är olika. Potatisen är rik på kolhydrater, mineraler och vitaminer.

Örter

Örter och kryddor i köket

niko

Krydda är en konst där du behöver lite takt, en bra tunga och många års erfarenhet. Med rätt kryddor är mindre ofta mer. Många örter och kryddor har en fördelaktig effekt på matens smältbarhet.

grönsaksskivaren

Grönsaker - beredning, beredning, lagring

niko

För att vitaminerna ska kunna levereras till människokroppen med så lite förlust som möjligt är följande tips om lagring, beredning och beredning av grönsaker värda att överväga.

höns

Fjäderfä - kyckling, kalkon, gås, anka

niko

Fjäderfä - kyckling, kalkon, gås och anka är mer finkornig än nötkött eller fläsk. Köttet från unga djur är mycket ömt. Äldre fjäderfä kokas därför vanligtvis och gör en stark buljong.

Typer av matlagning

Typer av matlagning av mat

niko

När det gäller matlagningstyper kräver olika typer av matlagning olika procedurer.

Kött

Mat kött

niko

Kött är en högkvalitativ mat. Kött är en högkvalitativ mat, särskilt på grund av dess höga innehåll av protein, mineraler och vitaminer.

Fiskberedning

Fiskguide - Förvaring - Kryddor - Blå

niko

Fiskguide - förvaring - kryddor - blå för alla fall. Enligt marknadsutbudet bör fisk också ätas så ofta som möjligt.

Uppvaknande

Bevara - Bevara | Råd och tips

niko

Vid konservering eller konservering bevaras olika typer av mat under lång tid.

12 mer