Förberedelse av underlaget vid tapetsering

PRO [f] home® - tapetgrundgrund ELF 300-21-AP grundfärg för innerväggar tapetgrundgrund vit 10 L för max 100 kvm Profhome

Alla torra gips- eller träytor är lämpliga som underlag för tapeter. De Förberedelse av underlaget vid tapetsering tar ofta mer tid än att tapetsera själv. Lös gips eller annan gipsskada måste tas bort innan du tapeterar. Gipsade ytor måste vara minst 4–6 månader gamla innan de kan tapetseras. Alla typer av gamla lacker måste tas bort helt före tapetsering. Slät gipsskivor ska ruggas upp med sandpapper före limning.

Pufas 12903000 TW8 tapetgrundfärg, vit, 10 literCleanprince Deep Primer 20 liter färdig att använda Deep primer limfärg på gipsskivor, gips, betong, golvbeläggning, byggbrädorTiefgrund LF Haftgrund universalprimer 1173 för inomhus- och utomhusbruk redo för 100m² 10 liter från BTECCleanPrince 5 liters impregnering av trä | lösningsmedelsfri, färglös och luktfri, UV-stabil, mycket vattenavvisande, minskar svullnad och krympning av alla träslagDeep primer 10 L LF redo att använda Deep primer primer AufbrennsperreRemmers Hydro djupfärg
Idealisk förbehandling av underlag för genomskinliga tapeter, speciellt non-woven tapeterextrem fin uppdelningBTEC Tiefgrund lösningsmedelfri, vattentunnbar grundfärg för inomhus- och utomhusbruk i professionell kvalitet. Denna djupa grundfärg ska appliceras på absorberande, mineraliska substrathögt penetrationsdjup, UV-stabilVattenhaltig djup primer med stärkande och hydrofob effekt
Skapar stabila och jämnt sugande underlagAkrylsampolymerdispersionAnvändningsområden: Tiefgrund används som en bindningsbrygga för absorberande underlag med öppna porer, såsom avstrykare, gipsskivor, OSB-paneler, kalksten, betong, träpaneler, spånskivor, gips etc.mycket vattenavvisandePrimer för slipning, mineraliska underlag som P II och P III
38,99 € 67,80 € 24,95 € 49,90 € 17,99 € 78,32 €
amasonamasonamasonamasonamasonamason
22 mars 2023 23:2622 mars 2023 20:5922 mars 2023 23:2622 mars 2023 20:5922 mars 2023 20:5922 mars 2023 20:59* Reklam

Träväggar eller hårdbräda

När det gäller träväggar eller ytor av hårt papp måste du försänka alla skruvar och spikar. Dessutom måste alla skruvar och spikar behandlas med ett rostskyddsmedel. Detta förhindrar att fula rostfläckar utvecklas under den fortsatta kursen. Du kan täcka fogar, sprickor och hål med glasfiber fleece. Detta är nödvändigt för att undvika sprickor i tapeten. Spånskivan med en mycket grov yta måste avskalas i förväg med en limspatel. Mycket absorberande under marken får ett avfallslager före tapetsering.

En enkel metod

En enkel metod är att täcka över ytorna med tidningar i förväg eller helt enkelt måla med flytande avfall. Dessa är färdiga att köpa i butiker. Men varför är det nödvändigt att dammsuga ytorna, som spånskivor, för att belägga dem med lim eller avfall? Detta är så viktigt eftersom dessa substrat skulle absorbera limet på tapeten för snabbt under bearbetningen, så tapeten inte kan fästa vid detta substrat. Korrekt förberedelse av ytan vid tapetering gör den faktiska tapeten lättare. Detta gör det lättare att göra enkla korrigeringar genom att flytta tapeten fram och tillbaka på ytan.

Bakgrund tapet tapet

Valet av tapeter du kan hitta i butikerna skiljer sig åt när det gäller materialet. Processen och dess avsedda användning är också viktiga.

Innan du köper en tapet måste du bestämma:

 • för vilket rum är tapeten avsedd?
 • vilken tunnelbana finns
 • vad är kraven för ytans hållbarhet
 • hur många år ska den tapeterade ytan hålla

Efter att ha svarat på dessa frågor väljer du mellan konventionell papperstapet, vinyltapet, träspånstapet, [tooltip position = "top" text = "Finns även som självhäftande film"] Velour tapet [/ verktygstip], aluminium tapet eller glasfiber fiberduk tapet.

Aluminium tapet

Aluminiumfolie lamineras på en pappersbärare, aluminiumytorna är tryckta eller präglade, vilket skapar en speciell ljuseffekt. Tapeten lyser och reflekterar ljus och värme. Färgerna är ljusfasta och har hög ljusstyrka. Ytan är tvättbar, smutsfri och ogenomtränglig för vattenånga. Tapeten måste bearbetas snabbt efter att tapeten har applicerats på baksidan, annars kan folien komma av papperet. Med en sådan tapet kan många väggskador som fett, vatten, sotfläckar klistras över utan förbehandling, även rost tränger inte in. Bakgrunden bearbetas från början till slut.

1. Storsäljare
PureNature träspånstapet, ångspärr i aluminium, 10m x 0,5m
PureNature träspånstapeter, ångspärr i aluminium, 10m x 0,5m*
Mått: 0,5 x 10 m rulle. Aluminiumskikttjocklek: 0,02 mm.; En kostnadseffektiv, enkel och snabb föroreningssanering eller vattenångspärr
59,97 €

Icke-vävd tapet av glasfiber

Tapethållaren är glasfiber fleece, som är tryckt med bindemedel, tapeten är mycket slitstark, smutsfri, mycket rivfast, ruttnar inte och är flamskyddad. Du behöver inte oroa dig för sprickor eller mindre hål i gipsen innan du limar fibervävsvävet tapet. Tapeten täcker sådana skador med lätthet. A Förberedelse av underlaget vid tapetsering är inte nödvändigt här. Tapetet bearbetas med normalt tapetlim, helst med tillsats av lite latex färglös. Vi rekommenderar att du inte täcker tapetets baksida, utan väggen jämnt med ett lager lim som inte är för tjockt. De enskilda tapeteremsorna fungerar tillsammans från början till slut.

Vinyl tapet

Denna typ av tapeter är gjord av plastbelagt papper, är ogenomtränglig för vatten och tvättbar. På grund av dessa egenskaper är vinyltapet särskilt lämpligt för limning av ytor i badrum, kök och korridorer. Ytorna som ska limmas måste vara rena, plana och fasta. Gammal limfärg måste avlägsnas, oljebaser eller substrat av alkydhartsfärg måste göras upp. Våta, hypotermiska eller svampiga väggar är inte lämpliga som underlag. Mycket absorberande underlag måste förbehandlas före limning. Om ytan uppvisar starka färgskillnader rekommenderas en ljusfärgad beläggning med latex.

Träflis tapet

Denna tapet fick en grov yta genom att bädda in träkorn i papper under produktionen. Den är väl lämpad för tapetsering av tak i rummet. Denna tapet är också perfekt för väggar i rum där möblerna ska vara särskilt effektiva. Bakgrunden bearbetas från början till slut så att skuggor kan bildas om den relativt tjocka tapeten överlappar varandra. För att limma på använder du standard tapetlim med tillsats av latex färglös. Den tapeterade ytan kan målas med en blandning av två tredjedelar av latexfärgen vit och en tredjedel av väggfärgen.

Velour tapet

Textildamm placeras på papper som är tryckt med limfärg och skapar en velurliknande yta. Tapeten ser väldigt varm ut i rummet. Ytan tar inte mycket smuts. Detta beror på att ytan på velour tapeten är antistatisk. Noggrann rengöring med en dammsugare eller en mjuk handborste är mycket möjligt. Velour tapeter är limmade ända till slut med normalt tapetlim. När du släpper ut tapeten med tapetsborsten ska ytan skyddas genom att lägga papper på den. Det är en bra idé att trycka tapeten på väggen med en målarulle istället för en tapetborste. En speciell förberedelse av substratet är inte nödvändig när du tapeterar med velour tapet.

Gör tapeten tvättbar

Tvättas genom att måla över med färglös tapet av latexfärg. Innan du gör detta måste ett sveptest göras på en kvarvarande tapet. Detta test är nödvändigt eftersom inte alla tapeter är färgfasta och mönstret kan smetas när det målas över.

Bakgrunden skiljer sig åt

Om tapeter är väldigt svåra att ta bort från väggen kan du göra så här: Koka en gröt av välsvällande mjöl, som du tillsätter med cirka 10% bordssalt. Efter utspädning tills den är spridbar, tillsätt ytterligare 10% koncentrerad ättiksyra. Den gamla tapeten är belagd med den och kan enkelt tas bort efter en kort exponeringstid.

Bestäm behovet av tapeter

Den vanliga tapeten är 0,56 meter bred och 10,05 meter lång. Den användbara bredden är 0,54 meter. Du får tre paneler från en rulle med normala höga rum. Det är cirka 5 m². Rullkravet för ett rum beräknas enligt följande. Ta två gånger längden (i meter) och två gånger bredden på rummet och lägg till de två för att bestämma rummets omkrets. Detta, multiplicerat med rummets höjd, resulterar i den önskade ytan i kvadratmeter. Till exempel resulterar ett rum 4 meter långt, 5 meter brett och 3 meter högt i en väggyta på 54 kvadratmeter. Som ett resultat kommer du att behöva elva rullar tapeter. Eftersom du har mer avfall med mönstrad tapet bör du köpa en tapetrulle mer än beräknat.

Hitta i toppen🔟 de bästa & mest sålda tapetprimerprodukterna 2022 på ärliga tester

Jättebra🔟🔥Erbjudanden🔥 🆕Online
1. Storsäljare
Wilckens tapetgrundfärg matt, 10 l, vit*
 • Tapetgrundfärg som en optimal förberedelse för det efterföljande tapetseringsarbetet
 • Optimal vidhäftning av tapeten tack vare den lätta ådring
 • Har en stabiliserande effekt och reglerar underlagets sugförmåga
2. Storsäljare
täta tapeter primer tapeter primer primer puts primer...*
 • ✅APPLIKATION: Tapetbasen är en matt, färdig att använda idealisk förberedelse av ytan innan tapetsering.
 • ✅EGENSKAPER: Tapetbotten är mycket täckande, jämnar ut färgskillnader i underytan, stelnar och reglerar sugförmågan...
 • ✅ BEHANDLING: Ytan ska vara fast, ren, torr, jämn, bärande, absorberande och vidhäftande. Låt ny gips torka i minst 4 veckor....
3. Storsäljare
Baufan tapetfärg vit 10 liter *
 • Utmärkt för att jämna ut även extrema färgskillnader i underlaget.
 • Alla mineraliska underlag, gipsskivor, tapeter och dispersionsfärger är lämpliga.
 • Speciellt för efterföljande tapetseringsarbete med genomskinliga eller målbara tapeter
- € 7,514. Storsäljare
Pufas 12903000 TW8 tapetbas tapetgrundfärg, vit, 10...*
 • Idealisk förbehandling av underlag för genomskinliga tapeter, speciellt non-woven tapeter
 • Skapar stabila och jämnt sugande underlag
 • optimal vidhäftning av tapeten tack vare den halkfria ytan
5. Storsäljare
Wilckens tapetgrundfärg matt, 5 l, vit*
 • Tapetgrundfärg som en optimal förberedelse för det efterföljande tapetseringsarbetet
 • Optimal vidhäftning av tapeten tack vare den lätta ådring
 • Har en stabiliserande effekt och reglerar underlagets sugförmåga
6. Storsäljare
Tapetgrundfärg vit tapetgrundgrund tapetgrundfärg djupgrundning...*
 • ✅ Tapetbas W552 vit är idealisk för att jämna ut även extrema färgskillnader i underytan
 • ✅ Tillverkad i Tyskland
 • ✅ Idealisk förbehandling av underlag för genomskinliga tapeter, speciellt non-woven tapeter
7. Storsäljare
Tapetgrundfärg matt 10 liter grundfärg matt vit...*
 • idealisk substratberedning
 • något kornig
 • säkerställer optimal vidhäftning av tapeten
8. Storsäljare
Decotric tapetgrundfärg tapetgrundgrund vit 10 liter, TG10*
 • Idealisk förbehandling av underlag för genomskinliga tapeter, speciellt non-woven tapeter
 • Skapar stabila och jämnt sugande underlag
 • optimal vidhäftning av tapeten tack vare den halkfria ytan
9. Storsäljare
LEVEL PLUS Deep Primer LF 5 L Primer Deep Primer Universal...*
 • TIEFENGRUND LF RM04 VATTENBASERAD PRIMER FÖR MYCKET ABSORBENTA UNDERLAG LÖSNINGSMESSFRIA MINSKAR OCH REGLERAR...
 • UNDER CEMENTMURTEL OCH LIM UNDER FÄRG OCH TAPETER UNDER KAKELKIM UNDER CEMENTMURTEL
 • PÅ BETONG PÅ CEMENT OCH GIPS PÅ GIPSSKILDA
10. Storsäljare
plid premium tapet primer tapet primer set...*
 • ANVÄNDNING: Tapetbasen är en matt, färdig att använda idealisk förbehandling av ytan innan tapetsering.
 • EGENSKAPER: Tapetbotten är mycket täckande, jämnar ut färgskillnader i underytan, stelnar och reglerar sugförmågan...
 • BEHANDLING: Ytan ska vara fast, ren, torr, jämn, bärande, absorberande och vidhäftande. Låt ny gips torka i minst 4 veckor. Inte...
- € 7,51erbjudandet
Pufas 12903000 TW8 tapetbas tapetgrundfärg, vit, 10...
Pufas 12903000 TW8 tapetbas tapetgrundfärg, vit, 10...*
idealisk substratförberedelse för genomskinliga tapeter, speciellt non-woven tapeter; Skapar stabila och jämnt sugande underlag
44,99 € € 7,51 37,48 €
Neu!
Underjordiska metalldetektorer för barn, gulddetektorer, skattjägare...
Underjordiska metalldetektorer för barn, gulddetektorer, skattjägare...*
Detektionsindikator Ljudlarm för att indikera metalldetektering.; Känslighetskontroll: Vred för att justera känsligheten efter behov.
73,50 €
Neu!
CchHhyyt Runda handtag i massiv mässing Små handtag Moderna...
CchHhyyt Runda handtag i massiv mässing Små handtag Moderna...*
※ Storlek※ Enkelt hål, längd, bredd och höjd: 30*30*28 mm, varje vikt: 102g.; ※ Paketets innehåll※ 2 handtag och 6 skruvar (25 mm, 30 mm, 40 mm).
28,99 €
Neu!
KOCO Haftgrund 200 vit primer för inomhus och utomhus...
KOCO Haftgrund 200 vit primer för interiör och exteriör...*
Fri från skadliga utsläpp, lösningsmedelsfri.; För ute och inne.; God vidhäftning på många underlag, inklusive släta.
62,90 €

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 23.03.2023/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Lämna ett svar

Användarrecension
 • hantering
  Sändning
 • bearbetning
  Sändning
 • produktförväntningar
  Sändning
 • Pris-prestanda
  Sändning
 • empfehlenswert
  Sändning

[ajax_load_more loading_style="oändliga fading-blocks" container_type="bord" post_type="post" post_format="standard" category="rådgivning, tester" category__not_in="952" button_label="ladda in mer..." button_loading_label="will lastad"]
🕹️🎮 Köp Sony PlayStation®5-konsol 🕹️🎮
🔥PS5™-konsol🔥
titta på*