Köp räddningsskor

Vintersnörstövlar Skyddsstövlar Säkerhetssnörstövlar S3 SRA SEESEN EN ISO 20345: 2011 Bredd 11 - svart - Storlek: 44

Vad är räddningsskor?

Räddningstjänstskor tillhör gruppen säkerhetsskor och är antingen låga skor eller stövlar. I räddningstjänsten gör arbetsgivarnas ansvarsförsäkringsförening det obligatoriskt att bära dessa speciella skor. (Se även BGR 191, regel för användning av fot- och benskydd) - Köp räddningsskor

I många olyckor är olämpliga skor orsaken. Detta gäller både privat och professionellt bruk. Den höga risken för olyckor är bara en anledning till att människor i räddningstjänsten måste ha dessa speciella skor. I synnerhet i medicinska nödsituationer måste det säkerställas att inga virus eller bakterier i vätskor kan komma igenom skon och sätta bäraren och hans medmänniskor i akut fara.

Haix Black Eagle Safety 56 LL mid Din Black Eagle Safety 56 LL stövel i helläder. Bekvämt och med allroundskydd. 46Oregon Yukon Motorsåg Stövlar med motorsåg, Klass 1, Storlek 42 (Storlek 8 i Storbritannien) (295449/42)Haix Protector Pro skär skyddskläder för skog och skog. 45Haix funktionella skor Black Eagle Athletic Low, färg: svart, sko storlek: 42 (UK 8)Haix Black Eagle Safety 54 Low. Storbritannien 14.0 / EU 50Oregon Yukon Motorsåg Stövlar med motorsåg, Klass 1, Storlek 44 (Storlek 9.5 i Storbritannien) (295449/44)Haix Fire Flash Gamma Fullt fokus på ditt uppdrag. Din Fire Flash Gamma med skärskydd hjälper dig. 45Haix Trekker Mountain 2.0 Din proffs för skog och skog: Din Trekker Mountain 2.0 med skärskydd. 45Black Hammer säkerhetsstövlar för män vattentäta S3 SRC ståltå läder säkerhetsskor, svart 7777 (42 EU) / 8 UKHaix Airpower XR1 Lady Perfekt för alla livräddare. Din Airpower XR1 Lady för kvinnor. 39
Slitstarka och bekväma läderskor med metalltoppar; lämplig för personer som gör tungt arbete utomhusSlitstarka och bekväma läderskor med metalltoppar; lämplig för personer som gör tungt arbete utomhusVattentät och andas tack vare Gore-Tex-prestandaSTRONG DURABLE S3 SRC Vattentäta stövlar med tåhätta i stål och stålskyddad mellansulaAvslutad på en kvinnors sista
Smutsavvisande övre materialSmutsavvisande övre materialSäkerhetsklass S3EN ISO 20345: 2011 S3 SRC SÄKERHETSTESTAD OCH CE-godkänd av Intertek. Uppfyller EU: s säkerhetsbestämmelserVattentätt CROSSTECH-membran
164,90 € 106,51 € 299,00 € 158,99 € 197,90 € 106,51 € 269,90 € 249,90 € 39,94 € 239,90 €
Amazon PrimeAmazon PrimeAmazon Prime
amasonamasonamasonamasonamasonamasonamasonamasonamasonamason
29 mars 2023 3:0829 mars 2023 3:0829 mars 2023 3:0829 mars 2023 3:0829 mars 2023 3:0829 mars 2023 3:0829 mars 2023 3:0829 mars 2023 3:0829 mars 2023 3:0829 mars 2023 3:08* Reklam

Dessutom är räddningsskor lätt att ta på och är särskilt bekväma och lätta på lederna. Räddningstjänsten måste skydda bäraren hundra procent och skydda fötterna från överdriven stress, sår eller ledvärk under räddningstjänstens ofta långa uppdrag, ofta under ogynnsamma förhållanden och omgivet av kemikalier, brandfarliga vätskor, elektriskt ledande vätskor, olja eller lera.

Vid operationer med hög värme, till exempel i brandkåren, måste räddningstjänsten även täcka en mängd olika komfortfunktioner samt specifika säkerhetsfunktioner. Därför, när du väljer räddningstjänstsko, är det viktigt att vara uppmärksam på den användning som den behövs för och vilka eventuella ytterligare lagar och förordningar som kan följas under dessa aktiviteter.

För vad Räddningsskor behövs?

Förutom att skydda fötterna hjälper räddningsskor också till att förhindra olyckor och skydda både bäraren och alla andra. Räddningsserviceskor används i mycket olika situationer:

Klassisk räddningstjänst:

Ambulanspersonal och medhjälpare är snabbt på plats och hjälper till vid olyckor eller akuta medicinska nödsituationer. Vanligtvis varar dessa medhjälpares pass 12 timmar och ofta längre. Skorna ger ett viktigt bidrag till att behålla din egen hälsa, eftersom de är lätta för lederna, andas och har en anatomiskt formad fotbädd.

Att bära skorna i timmar är ett väsentligt krav i dessa yrken, eftersom varje sekund räknas. Medan ordern kommer in springer ambulanspersonalen direkt till sitt fordon och det finns ingen tid att ta på och av dina skor varje gång. Fotsvett måste vara permanent dränerad och foten måste kunna andas lätt. Skador på hållningen undviks av speciellt dämpade hälpartier och befintliga ledskador förvärras inte.
Räddningsskon gör dock ytterligare värdefullt arbete under användning.

Ismål användningsställe

Uppdragsmålet är uppnått och det går direkt till vården av skadade eller drabbade. Även om den välutbildade räddningspersonalen snabbt kan få en överblick går det inte att utesluta att det finns kemikalier, brandfarliga vätskor eller giftiga ämnen på användningsplatsen. Under vissa omständigheter kan den skadade endast nås av räddningstjänsten som tar sig in i dessa områden. Tidsfaktorn spelar också stor roll här, eftersom varje sekund räknas och kan rädda människoliv.

Ambulanssjukvårdaren ska kunna förlita sig på att han kan föra in alla typer av vätskor med sina skor enligt skyddsklass S2. På så sätt kan han ta hand om de skadade direkt, bekymmerslöst och utan ytterligare åtgärder som bara kostar onödig tid.

Vid medicinsk nödsituation och olyckor är det dessutom dagordningen att mänskliga utsöndringar, som blod eller saliv, kommer i kontakt med räddningstjänstens skor. Medan han jobbar och tar hand om första hjälpen och stabilisering av patienten finns det ingen tid att skydda fötterna från infektioner eller spridning av bakterier och virus. Hans lagligt föreskrivna räddningstjänstskor skyddar honom också från detta med innovativ membranteknik.

Vård av äldre och sjuka

Säkra räddningsskor krävs inte bara vid akut utomhusbruk och är till och med lagstadgade. Det finns även bestämmelser för äldre och sjuka som anger vilka skor som ska användas. En förare av en ambulans måste transportera gamla och sängliggande människor från en plats till en annan. Ofta görs detta med en ambulans som är utrustad för sådana transportresor.

Detta inkluderar till exempel en utfällbar soffa med hjul på vilka patienten enkelt kan skjutas från sin säng in i ambulansen. Om ett föremål som en syrgasapparat eller en EKG-apparat faller ner, måste hans räddningsskor klara de 200 joule energi som krävs. Tåhättan i skorna är specialdesignade för detta ändamål.

Naturligtvis har denna person också att göra med blod och andra vätskor som kan vara infekterade med virus och bakterier. Även här är dina skor ett viktigt skydd mot din egen infektion och spridning av patogenen. Och precis som inom räddningstjänsten måste en anställd inom äldre och sjuka oftast arbeta skift på flera timmar åt gången. De högkvalitativa skorna i form av standardiserade räddningstjänstskor ska också vara specialutrustade för detta fall och erbjuda en hög komfortnivå.

Vilka typer av räddningsskor finns det?

I allmänhet är både låga skor och stövlar lämpliga som räddningstjänstskor och finns i butiker. Som bindning finns det räddningstjänstskor med kardborreband och snörning, men också att glida på. Dessutom finns snörade blixtlåsmodeller tillgängliga, särskilt för höga stövlar. Andra konstruktioner och specialfunktioner för räddningstjänstskor är:
Metallfri och därför betydligt lättare än räddningsskor med stålkåpa. Dessutom är tåhylsorna i plast inte värmeledande.

 • Andningsbart mikrofibertyg för borttagning av fotsvett och behaglig kylning
 • Antibakteriellt nätfoder med ett membran för att skydda mot virus och bakterier i vätskor
 • Avtagbar innersula (ar) och ortopediska innersulor för personer med ledproblem
 • Transparent slitbanor för inomhusbruk såväl som icke-märkande sulor som inte lämnar svarta märken på ljusa golv
 • Robust gummilock över tåhatten för extra skydd.
 • Överdel i högkvalitativt läder
 • Fuktreglerande innersula säkerställer ett bekvämt fotklimat och förhindrar att fötterna överhettas när de bärs under långa perioder
 • Hög rullkomfort tack vare det flexibla sulmaterialet ger extra stöd och dämpning
 • Hydrofob = vattenavvisande ytor
 • Skosnören fixerar förhindrar hakning
 • Dragkrok för snabb glidning i räddningstjänsten
 • Anatomisk fotbädd med separat dämpning i hälen
 • Utbytbara innersulor i olika bredder ger flexibilitet
 • Komfortbredder finns också så att ingen fot är begränsad
 • Läderfoder eller utbytbara innersulor skapar ett behagligt skoklimat
 • Pigment i läder minskar värmeeffekten som orsakas av solstrålning
 • Stegstångsprofilering för ännu mer grepp, även på släta ytor
 • Reflekterande remsor för mer säkerhet i mörkret
 • Olika lädertjocklekar från 2,5 till 2,7 mm ger utmärkt bärkomfort

Det övre materialet i en räddningstjänstsko kan vara:

 • mikrofiber
 • mocka
 • full läder
 • nubuck
 • nappa

Skillnader i tåhatt i räddningsskor kan vara:
Säkerhetslock av plast eller 200 joule polykarbonat
Säkerhetslock av 200 joule stål
Säkerhetslock av 200 joule aluminium

200 joule betyder:

Om en vikt på 1 kg faller från 20 meters höjd måste skon kunna absorbera denna energi eller detta tryck utan skada. För standardisering av skyddande tåhattar har man nått en överenskommelse om deformationsenergin på 200 joule, vilket sätter ett värde i enlighet med 20345-standarden som en räddningssko måste stå emot oskadad. Om skyddskåpan är skadad, oavsett vilket material den är tillverkad av, finns det inte längre en fullständig skyddsfunktion och räddningstjänsten måste bytas ut.

Skillnader mellan arbetsskor?

Huvudskillnaden mellan en enkel arbetssko och en räddningssko är tåhattarna, som enligt DGUV: s regler, den tyska lagstadgade olycksfallsförsäkringen, måste införlivas i en räddningssko. För användning i räddningstjänsten måste skorna också uppfylla skyddsklass S2 enligt DIN EN ISO 20 345. Denna standardiserade kategori anger att räddningstjänsten måste ha följande egenskaper:

 • Antistatiska skor
 • Olja och bensinbeständig sula
 • Energiabsorption i hälområdet
 • Stängt hälområde
 • Halkbeständig sula med grov profil och hälförstärkning
 • Motstånd på skon överdel mot vatteninträngning och vattenabsorption
 • Dessutom finns räddningstjänstskor som också förhindrar överföring av bakterier och virus genom vätskor. Detta görs med en special
 • Membran sträckte sig inuti skon.
 • Sulorna på räddningstjänstskor är alltid punkteringsskyddade sulor så att naglar eller skärvor inte kan tränga igenom sulorna.

Ytterligare skyddsklasser för räddningstjänstskor

Förutom den föreskrivna minimiskyddsklassen S2 kan en räddningstjänstsko också behöva ha ytterligare funktioner eller ha en högre skyddsklass. Till exempel behöver en brandman en ambulanssko av en av följande tre typer:

typ 1 är lämplig för all teknisk assistans och brandbekämpning utomhus
typ 2 är standardtyp för de tyska brandkårerna och lämplig för interna attacker
typ 3 är en räddningstjänstsko som är lämplig för användning med farliga ämnen.

Dessutom kan ökat kemiskt skydd krävas. Penetrationssäkerheten är också ett särskilt viktigt skydd för räddningstjänstskor av alla slag. Och naturligtvis särskilt med brandkårerna, för den här yrkesgruppen måste ofta gå in i byggnader med spillror och byggmaterial. Sk ESD-räddningstjänstskor är också antistatiska och förhindrar elektrisk laddning.

Vad ska man leta efter när man köper?

Vid köp av en ny räddningssko är driftsförhållandena under vilka de ska bäras mycket viktiga. Sedan såklart de lagliga föreskrifter och standarder som ska följas. Allt annat bestäms av personlig smak och individuella preferenser. Om låga skor eller stövlar, vilket ovanmaterial, vilka innersulor och vilka extra komfortegenskaper räddningsskon måste ha, avgörs individuellt av varje bärare. Det är dock viktigt att vara uppmärksam på hög kvalitet från märkestillverkare när man väljer.

Billiga erbjudanden eller namnlösa tillverkare avråds starkt från, eftersom det kan vara en fråga om ditt eget liv och om åskådares liv bör du inte spara i fel ände här. Dessutom ska räddningstjänstskon givetvis sitta bekvämt och anpassa sig väl till fotens naturliga form. Om du märker områden som skaver eller trycker på när du försöker, är den här modellen eller storleken inte idealisk för dig.

Hitta i toppen🔟 de bästa och mest sålda räddningstjänstskorprodukterna 2022 på ärliga tester

Jättebra🔟🔥Erbjudanden🔥 🆕Online
1. Storsäljare
JORI skyddsskor jo Max BOA Mid S3, dam och herr,...
204 Bewertungen
JORI skyddsskor jo Max BOA Mid S3, dam och herr,...*
 • högkvalitativa arbetsskor för män och kvinnor - certifierade enligt EN ISO 20345 - artikelnummer: 16771
 • Stövlar av nubuckläder, vattenavvisande, textilfoder, andas
 • Gummisula från JORI jo_MAX-serien (halkfri), lågt mönsterdjup, antistatisk, olje- och bränslebeständig
2. Storsäljare
BESTKEE taktiskt bälte för män, kraftigt arbetsbälte...*
 • ❥ 【DET SENASTE Quick Release-spännet】 Det nya uppgraderingsspännet från Cobra låter dig öppna remmen utan att ta bort hårdvaran ...
 • ❥【Gratis presenter, bra service】 Tactical Molle-nyckelringar och Tactical Molle-påsar är gratis presenter till dig....
 • ❥【Stretchnylon av hög kvalitet】 Vårt band är fastare än ett vanligt bälte. Dessutom är den väldigt robust och stretchig,...
3. Storsäljare
Abeba, herrskyddsskor svart svart 43 EU
52 Bewertungen
4. Storsäljare
ABEBA 1645 PROTEKTOR LINE Stövlar, S3, SRC, Vita, storlek 46*
 • Slätt läder, vitt
 • Stahlkappe
 • Penetrationssäker mellansula i stål
- € 6,005. Storsäljare
JUKMO taktiskt bälte, militär vandring 3,8 cm arbetsbälte...
22.162 Bewertungen
JUKMO taktiskt bälte, militär vandring 3,8 cm arbetsbälte...*
 • Uppdaterad version av snabbspänne: Det högpresterande spännet av aluminiumlegering har en mycket hög ...
 • High Qulity Stretch Nylon: Vi tänker sträcka remmen. Bandet är tillverkat av speciellt stretchmaterial som är fastare än...
 • FÖR SPECIELLT DIG: Våra solida bältesdräkter för militär, SWAT, brandmän, arbete, sport och andra taktiska användare. Alla som...
6. Storsäljare
normani 2 par termiska skidstrumpor, andas och skyddande...*
 • Anatomiskt stickad tå och anatomisk fotbädd "R & L"
 • perfekt fukthantering och reglering av värmebalansen
 • Optimal tryckavlastning genom stoppning i huvudspänningszonerna som är anpassade efter skon
7. Storsäljare
MTS skyddsskor Diesel S3 7821, unisex vuxen...*
 • Fram- och bakskyddad, dubbellagers PU/PU-yttersula, klackfri sportprofil med testat halkskydd
 • helsula, svettabsorberande innersula
 • breda, dämpande komfortremsor, unika i denna klass
8. Storsäljare
Mode sommar och höst Läderskor för män Låg spetsad tå...*
 • 1. Klicka på butiksnamnet "Yowablo" ovanför titeln och välj att sortera efter "New Arrivals" för att ta reda på mer om det senaste...
 • komfort snöstövlar rosett reducerade strumpor kvinnor gummistövlar klack korta gummistövlar ankelstövlar vinterstövlar snöstövlar neoprenstövlar grå...
 • Nyckelord:sandaler 41 vandringssandaler vandringssandaler för män vandringssandaler för kvinnor 42 vandringssandaler vandringssandaler för barn...
9. Storsäljare
Fritidsskor för kvinnor Modeskor med snörning Platta singelskor för kvinnor...*
 • 1. Klicka på butiksnamnet "Yowablo" ovanför titeln och välj att sortera efter "New Arrivals" för att ta reda på mer om det senaste...
 • gröna bröllopsskor gula förstagångsskor minimala skor löparskor billiga trekkingskor sommarskor platåskor hög plattform blå...
 • Nyckelord:tåavskiljare fotbädd dam tåavskiljare herrtåavskiljare damtåavskiljare barn damtåavskiljare 39 tåavskiljare 38...
10. Storsäljare
Mode sommar kvinnor inomhus och utomhus tofflor,...*
 • 1. Klicka på butiksnamnet "Yowablo" ovanför titeln och välj att sortera efter "New Arrivals" för att ta reda på mer om det senaste...
 • dam gummistövlar regnstövlar fodrade män ridstövlar biker boots vinter stövlar skor lammskinnsstövlar halva stövlar bred fotbädd...
 • Nyckelord:klackade sandaler tjejsandaler kvinnor öppna sandaler dam plattou sandaler dam smala sandaler pojkar 24...
- € 6,00erbjudandet

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 29.03.2023/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Lämna ett svar

Användarrecension
 • hantering
  Sändning
 • bearbetning
  Sändning
 • produktförväntningar
  Sändning
 • Pris-prestanda
  Sändning
 • empfehlenswert
  Sändning

🕹️🎮 Köp Sony PlayStation®5-konsol 🕹️🎮
🔥PS5™-konsol🔥
titta på*