Nanoleaf 4D LED-bakgrundsbelysning TV: Det ultimata Ambilight-alternativet för din TV?

Foto av författaren

Patrick

Föreställ dig färgerna på din favoritfilm eller favoritspel som svämmar över rummet och skapar en atmosfär du nästan kan känna. Detta är precis vad Nanoleaf 4D LED-bakgrundsbelysning + lightstrip-satsen gör möjligt för tv-apparater upp till 65 tum. Den väcker bokstavligen din skärm till liv genom att effektivt utöka färger och ljus i rummet. Det bästa av allt är att den synkroniseras sömlöst med mer än 50 andra Nanoleaf-produkter för att skapa en komplett ljusupplevelse.

Nanoleaf 4D Bakgrundsbelysning för TV

Installationen var enklare än förväntat, med tydliga appkontroller och en tvåstegskalibreringsprocess. Styrenheten och anpassningen av ljuslisterna till skärmens storlek förtjänar också ett erkännande, återigen kunde medföljande instruktioner vara tydligare här och där. Jag uppskattar också mångsidigheten med vilken du kan placera kameran för att få bästa resultat.

Video: Nanoleaf 4D LED-bakgrundsbelysning + lightstrip-sats för TV-apparater upp till 65 tum

För de som vill ta sin hemmabio eller spelinstallation till nästa nivå är Nanoleaf 4D LED Backlight + Lightstrip Kit värt att överväga.

De uppslukande effekterna och den enkla integrationen i det smarta hemmet är imponerande.

Nanoleaf 4D Bakgrundsbelysning för TV

Vårt tips: Klicka här och säkra Nanoleaf 4D Kit – och upplev ett färgspektakel som du inte vill missa!

Översikt över Nanoleaf 4D LED Backlight + Lightstrip Kit

Jag köpte Nanoleaf 4D Kit eftersom jag byggde min TV-vägg och blev imponerad av möjligheten att berika tittarupplevelsen med en uppslukande färgupplevelse. Det var därför jag beställde den och en dag senare fanns allt där.

Nanoleaf 4D LED-bakgrundsbelysning
Nanoleaf 4D LED-bakgrundsbelysning TV: Det ultimata Ambilight-alternativet för din TV? 65 Nanoleaf 4D LED-bakgrundsbelysning TV: Det ultimata Ambilight-alternativet för din TV?

Även om installationen kan vara lite knepig i början, vilket alltid beror på vilken TV du vill fästa den på. I mitt fall var jag tvungen att förkorta fästet på TV:n med 9 cm på min LG C65 3″ så att jag ville fästa LED-remsan väl i kanten. De självhäftande remsorna fäste bra på mig och ingenting lossnade. Det är värt att närma sig installationen med tålamod.

Nanoleaf 4D LED-bakgrundsbelysning
Nanoleaf 4D LED-bakgrundsbelysning TV: Det ultimata Ambilight-alternativet för din TV? 66 Nanoleaf 4D LED-bakgrundsbelysning TV: Det ultimata Ambilight-alternativet för din TV?
Nanoleaf 4D LED-bakgrundsbelysning
Nanoleaf 4D LED-bakgrundsbelysning TV: Det ultimata Ambilight-alternativet för din TV? 70 Nanoleaf 4D LED-bakgrundsbelysning TV: Det ultimata Ambilight-alternativet för din TV?
Nanoleaf 4D LED-bakgrundsbelysning
Nanoleaf 4D LED-bakgrundsbelysning TV: Det ultimata Ambilight-alternativet för din TV? 71 Nanoleaf 4D LED-bakgrundsbelysning TV: Det ultimata Ambilight-alternativet för din TV?

Installationen gick snabbt och kalibreringen gjordes i två steg. Att använda appen var intuitivt. När det väl har installerats och ställts in förvandlar Nanoleaf 4D Kit rummet och förbättrar tittarupplevelsen avsevärt.

Intensiv skärmspegelfärgupplevelse

När jag provade Nanoleaf 4D Kit blev jag direkt imponerad av hur det utökade färgerna på min skärm. Det var nästan som om serier och filmer fyllde rummet med vågor av färg, vilket gjorde tittarupplevelsen verkligen uppslukande. Det som var särskilt imponerande var möjligheten att visa flera färger samtidigt på ljusremsan, vilket möjliggör mer exakt och levande färgåtergivning.

Kameran var lätt att placera och synkroniserade ljuseffekterna med vår skärm. Installationen var ganska enkel, och efter en snabb kalibrering där du var tvungen att placera ett grönt ljus på vart fjärde hörn precis vid hörnen. Appen och firmwaren bör båda vara uppdaterade, annars bör du göra en UPPDATERING direkt.

Nanoleaf 4D LED-bakgrundsbelysning
Nanoleaf 4D LED-bakgrundsbelysning TV: Det ultimata Ambilight-alternativet för din TV? 76 Nanoleaf 4D LED-bakgrundsbelysning TV: Det ultimata Ambilight-alternativet för din TV?

10 färgzoner per meter – Nanoleaf 4D LED-bakgrundsbelysning

Jag har upptäckt att en av de mest imponerande egenskaperna hos Nanoleaf Lightstrip är dess färgzoner per meter. Istället för en enda färg över hela längden ser denna funktion till att du kan belysa enskilda sektioner med olika färger. Även om detta verkar som en gimmick med vissa produkter, ger det här en helt ny nivå av anpassning till din hemmabioupplevelse.

Nanoleaf 4D LED-bakgrundsbelysning
Nanoleaf 4D LED-bakgrundsbelysning TV: Det ultimata Ambilight-alternativet för din TV? 77 Nanoleaf 4D LED-bakgrundsbelysning TV: Det ultimata Ambilight-alternativet för din TV?

När jag provade det verkade effekten verkligen uppslukande, speciellt med dynamiska scener på skärmen. Det är något speciellt med hur färgerna förändras i takt med vad som händer, vilket skapar en atmosfär som du sent kommer att glömma. Ändå är det rättvist att säga att det finns tillfällen då denna funktionsöverbelastning kan vara lite överdriven, särskilt om du föredrar en mer diskret atmosfär. Men du kan justera allt detta underbart i Nanoleaf APP.

Nanoleaf 4D LED-bakgrundsbelysning
Nanoleaf 4D LED-bakgrundsbelysning TV: Det ultimata Ambilight-alternativet för din TV? 78 Nanoleaf 4D LED-bakgrundsbelysning TV: Det ultimata Ambilight-alternativet för din TV?

Installationen var ganska enkel och du kunde komma igång snabbt utan att behöva ta itu med för mycket tekniska detaljer. Sammantaget är det en smart ljusremsa som erbjuder precis vad du behöver för en imponerande visuell upplevelse.

Justerbar storlek och mångsidig kamerapositionering

Jag kunde fästa ljuslisten perfekt för min 65-tumsskärm. Om du har en mindre kan du klippa den i storlek. Det bästa: Efter beskärning justerar systemet sig automatiskt för att justera ljuseffekterna. Detta är en smart funktion eftersom den gör installationsprocessen mycket enklare.

Nanoleaf 4D Bakgrundsbelysning för TV

Kamerapositionering är en annan fördel med denna uppsättning. Du kan placera kameran nästan var som helst för att få den bästa färgupplevelsen. Ovanpå TV:n eller på sidan - kameran fångar på ett tillförlitligt sätt skärmens färger och lysdioderna reflekterar dem i realtid. Det fanns dock tillfällen då jag var tvungen att experimentera med positionen för att uppnå optimal färgsynkronisering. Ändå kombineras dessa funktioner för att skapa en uppslukande och personlig ljusupplevelse som jag verkligen gillade.

Nanoleaf 4D LED-bakgrundsbelysning
Nanoleaf 4D LED-bakgrundsbelysning TV: Det ultimata Ambilight-alternativet för din TV? 79 Nanoleaf 4D LED-bakgrundsbelysning TV: Det ultimata Ambilight-alternativet för din TV?

Enkel installation och kontroll

Att sätta upp Nanoleaf-ljusremsorna visade sig vara förvånansvärt enkelt.

När det kommer till kontroller erbjuder Nanoleaf flexibilitet. Du kunde välja mellan den fysiska styrenheten, mobilappen och röstassistenter som Alexa och Google. Allt svarade snabbt och intuitivt.

Det är också värt att notera att ljusremsorna svarade bra på appkommandon och synkroniseringseffekterna gav dig en uppslukande upplevelse med liten ansträngning.

Nanoleaf 4D Bakgrundsbelysning för TV

Fördelar och nackdelar Nanoleaf 4D LED-bakgrundsbelysning

Fördelar

 • Intensiva och högkvalitativa färger
 • Skärmspegelfunktion för imponerande atmosfär för TV-program, filmer och spel
 • Kan anpassas till olika skärmstorlekar genom beskärning
 • Synkroniseras med andra Nanoleaf-produkter för kreativa installationsmöjligheter
 • Detaljerad representation med tio färgzoner per meter
 • Enkel och snabb installation
 • Bekväm styrning via appen eller via röstassistent

Nackdelar

 • Kan vara lite krångligt att installera till en början, kräver en app- och komponentuppdatering
 • De självhäftande remsorna som medföljer kanske inte alltid fäster bra på vissa TV-apparater och kräver förbättringar
 • Enstaka kalibreringssvårigheter som kan kräva flera försök
 • Inledande utmaningar med WiFi-anslutning i ett blandat nätverk kräver ytterligare inställningar.
 • Potential för förbättringar vad gäller användbarheten av programvaran och appen

Trots dessa potentiella nackdelar erbjuder Nanoleaf-ljusremssatsen fortfarande en fantastisk ljusupplevelse och representerar ett intressant alternativ till dyrare konkurrerande produkter.

Kundenrezensionen

Det är uppenbart att installationen delar åsikter - vissa tycker att processen är lite knepig, andra kommer bra överens. Uppdateringar verkar krävas innan installationen för att uppnå ett tillfredsställande resultat.

Det finns också beröm för den stämning som LED-remsorna skapar; Långa LED-fläktar verkar vara entusiastiska över Nanoleaf. Ändå snubblar vissa användare över de självhäftande remsorna som inte vill hålla sina Samsung-tv-apparater, och kalibreringen har flera gånger beskrivits som att den inte är färdigutvecklad.

För Apple TV-användare verkar integrationen vara smidig, även om anslutning via blandade Wi-Fi-nätverk ibland är en huvudvärk. Du fortsätter att läsa förslaget att vara uppmärksam på valet av Wi-Fi-bandbredd när du installerar.

De som letar efter ett kostnadseffektivt alternativ till dyrare TV-belysningslösningar kommer att tycka att Nanoleaf Kit är en praktisk lösning eftersom det inte kräver en direkt anslutning till TV:n. Det är dock tydligt att Nanoleaf fortfarande har utrymme för förbättringar, särskilt när det gäller mjukvara och användarupplevelse.

Nanoleaf 4D LED-bakgrundsbelysning
Nanoleaf 4D LED-bakgrundsbelysning TV: Det ultimata Ambilight-alternativet för din TV? 80 Nanoleaf 4D LED-bakgrundsbelysning TV: Det ultimata Ambilight-alternativet för din TV?

Slutsats – Nanoleaf 4D Bakgrundsbelysning för TV

Efter att ha använt Nanoleaf-ljusremssetet i några dagar kan jag säga att det är ett imponerande tillskott till din tittarupplevelse. Å ena sidan skapar den dynamiska belysningen, som synkroniserar med vad som händer på skärmen, en fascinerande atmosfär i rummet.

Kvaliteten på ljuseffekterna som uppstår efter installationen är unik och kommer definitivt att ge din TV-kväll ett nytt utseende.

För teknikentusiaster som är villiga att arbeta sig igenom installationen, erbjuder Nanoleafs set definitivt unikt värde. I mitt fall tyckte jag faktiskt att plug-and-play var ganska bra. Jag hade inga problem - de självhäftande remsorna och hörnen fastnade på TV:n och LED-remsan blev kvar där den skulle vara. Anslutning av APP och igenkänning av enheten via WLAN utan problem. Allt passar mig och jag kan verkligen rekommendera setet.

Installationstips:

– Fäst allt till TV:n och installera APP
– Hitta din enhet i APPEN och anslut din smartphone direkt till enheten via WiFi
– anslut sedan till ditt WiFi-nätverk eller router igen
– Allt ska nu vara anslutet och du kan installera firmwareuppdateringen i APP.
– du kan sedan börja kalibrera och ställa in.

Häufig gestellte Fragen

När man undersökte Nanoleaf 4D-bakgrundsbelysningen dök det upp några frågor som andra användare ofta ställer. Här delar jag med mig av dessa fynd.

Hur installerar jag Nanoleaf 4D-bakgrundsbelysningen för TV:n?

Installationen kräver viss skicklighet: att uppdatera appen och uppdatera systemet bör vara det första steget. En tvåstegs kalibreringsprocess följer sedan direkt i appen. Du har noga valt ut det optimala området på TV:ns kant för att fästa ljusremsan och placerat kameran strategiskt så att skärmspeglingen fungerar sömlöst.

Kan 4D-bakgrundsbelysningen användas med vilken typ av TV som helst?

Bakgrundsbelysningens kompatibilitet verkade till en början vara en begränsning, men den fungerar faktiskt med de flesta TV-modeller som mäter upp till 65 tum. Beroende på designen på din rygg kan du se problem där LED-remsan inte enkelt kan placeras runt kanten.

Vilka är fördelarna med Nanoleaf 4D:s skärmspeglingsfunktion?

Under användning erbjöd skärmspeglingsfunktionen dig en verkligt uppslukande upplevelse. Det skapar en atmosfärisk förlängning av vad som händer på skärmen. Du märkte en tydlig skillnad i känslan av nedsänkning, speciellt i mörka rum.

Hur reagerar Nanoleaf 4D Backlight på färgförändringar i snabbrörliga scener?

I mitt test reagerade bakgrundsbelysningen snabbt på färgförändringar, även i actionfyllda scener.

Hur bedömer användare kvaliteten och funktionerna hos Nanoleaf 4D Backlight?

Baserat på relevant feedback mötte jag både entusiasm och besvikna förväntningar när det kom till användarrecensioner. Åsikterna varierade från den intensiva färgupplevelsen till installations- och mjukvaruproblem. Sammantaget verkade bakgrundsbelysningen leverera hyfsad prestanda, även om kvaliteten och funktionaliteten gav vissa användare blandade intryck. Jag tror att användare ofta arbetar för snabbt och otåligt och ofta förbiser något under installationen. Fokusera på APP och enhetsanslutning via WLAN. Läs exakt vad som står på din display.

Upptäck de 10 bästa och bästsäljande Nanoleaf 4D TV-produkterna 2024 på ärliga tester. Vi visar ett urval av de mest populära föremålen som har bra kundrecensioner och värde för pengarna. Hitta den perfekta Nanoleaf 4D TV-produkten för dina behov nu!

Top10🔥Erbjudanden🔥 🆕Online
# förhandsvisning Produkt rating pris
1 Nanoleaf 4D Screen Mirror + Lightstrip Kit för... Nanoleaf 4D Screen Mirror + Lightstrip Kit för...* 130 Bewertungen 99,99 € 89,99 €Amazon Prime
2 Nanoleaf 4D – TV-synkroniseringskamera och intelligent... Nanoleaf 4D – TV-synkroniseringskamera och intelligent...* 119 Bewertungen 120,56 €
3 Govee RGBIC LED Lightbar, TV-bakgrundsbelysning för 45-70... Govee RGBIC LED Lightbar, TV-bakgrundsbelysning för 45-70...* För tillfället inga recensioner 79,99 €Amazon Prime
4 Nanoleaf 4D Screen Mirror + Lightstrip Kit för... Nanoleaf 4D Screen Mirror + Lightstrip Kit för...* För tillfället inga recensioner 149,98 € 132,98 €Amazon Prime
5 Nanoleaf 4D Screen Mirror + Lightstrip Kit för... Nanoleaf 4D Screen Mirror + Lightstrip Kit för...* För tillfället inga recensioner 149,98 € 124,13 €Amazon Prime
6 Govee TV LED-bakgrundsbelysning, DreamView T1 WiFi TV... Govee TV LED-bakgrundsbelysning, DreamView T1 WiFi TV...* För tillfället inga recensioner 77,99 € 72,99 €Amazon Prime
7 Nanoleaf Matter Essentials glödlampa, 3 Smart RGBW GU10 LED... Nanoleaf Matter Essentials glödlampa, 3 Smart RGBW GU10 LED...* För tillfället inga recensioner 49,99 € 44,99 €Amazon Prime
8 Nanoleaf Shapes Hexagon Starter Kit, 9 smarta LED-paneler RGBW -... Nanoleaf Shapes Hexagon Starter Kit, 9 Smart LED-paneler RGBW -...* För tillfället inga recensioner 199,99 € 135,00 €Amazon Prime
9 Nanoleaf Matter Essentials Lightstrip Starter Kit, 5M Smart RGBW... Nanoleaf Matter Essentials Lightstrip Starter Kit, 5M Smart RGBW...* 96 Bewertungen 79,99 € 77,99 €Amazon Prime
10 Nanoleaf Shapes Ultra Black Hexagon Starter Kit, 9 Smart LED... Nanoleaf Shapes Ultra Black Hexagon Starter Kit, 9 Smart LED...* För tillfället inga recensioner 199,99 € 174,99 €Amazon Prime
- € 10,00erbjudandet
Nanoleaf 4D Screen Mirror + Lightstrip Kit för...
Nanoleaf 4D Screen Mirror + Lightstrip Kit för...*
Erbjudandet gäller längre än evenemangsdatum [13/11/23 till 27/11/23]
99,99 € € 10,00 89,99 € Amazon Prime
- € 17,00erbjudandet
- € 25,85erbjudandet
- € 5,00erbjudandet
- € 5,00erbjudandet
Nanoleaf Matter Essentials glödlampa, 3 Smart RGBW GU10 LED...
Nanoleaf Matter Essentials glödlampa, 3 Smart RGBW GU10 LED...*
Erbjudandet gäller längre än evenemangsdatumen [13/11/23 till 27/11/23]; Material av hög kvalitet
49,99 € € 5,00 44,99 € Amazon Prime
- € 64,99erbjudandet
Nanoleaf Shapes Hexagon Starter Kit, 9 smarta LED-paneler RGBW -...
Nanoleaf Shapes Hexagon Starter Kit, 9 Smart LED-paneler RGBW -...*
Erbjudandet gäller längre än evenemangsdatum [13/11/23 till 27/11/23]
199,99 € € 64,99 135,00 € Amazon Prime
- € 2,00erbjudandet
Nanoleaf Matter Essentials Lightstrip Starter Kit, 5M Smart RGBW...
Nanoleaf Matter Essentials Lightstrip Starter Kit, 5M Smart RGBW...*
Erbjudandet gäller längre än evenemangsdatum [13/11/23 till 27/11/23]
79,99 € € 2,00 77,99 € Amazon Prime
- € 25,00erbjudandet

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 17.06.2024/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Foto av författaren

Patrick

För mig spelar information en avgörande roll vid köp av nya produkter. Det är därför jag ägnar mig intensivt åt att läsa och forska på Internet. På min hemsida, Ehrliche-tests.de, delar jag artiklar om ämnen och produkter som väcker mitt intresse, samt mina erfarenheter av produkter som jag har köpt och provat. Mina produkttester, tips och rekommendationer kan vara användbara vid köp eller om du har frågor om ett specifikt ämne. Om du har några frågor om något av mina inlägg, produkter eller ämnen, tveka inte att lämna en kommentar till mig eller mejla mig.

Schreibe einen Kommentar