Testad: Chaga-svamp beredd som Chaga-te

Maren

1 kommentar

Testad: Chaga-svamp beredd som Chaga-te

Chaga svampen

Testad: Chaga te

I vår Chagapilz guide vi undersökte vad svampen kan göra, vad den används för och vi gick in på ingredienserna. Idag gör jag produkttestet, sätter på vatten och gör mig själv ett te. Medan jag skriver detta test, sjunker en kopp te, svart, på något sätt annorlunda framför mig och min smak och lukt har svårt att sortera. Jag kanske muterar till en super funghi. Jag vet inte. - Chaga svamp beredd som Chaga te

Rekommenderad läsning: Du hittar många guider om olika ämnen i rådgivningsdelen !

Chaga svampte - i jämförelse

ChagaVital Chaga svamp från Lappland (Finland) - Stora bitar från vild samlinginformationenChagaVital Chaga svamp från Lappland (Finland) - Stora bitar från vild samlinginformationenCHAGA (Siberian Superfood) - Naturliga Wildlife Collection | TOP-kvalitet från originalet | GMP + ISO-9001-certifierad + laboratorietestad | rå vegan + försiktigt torkad | små bitar (inget pulver) | 100ginformationenDen mystiska Chaga-svampeninformationenVita World Chaga Mushroom Extract 4: 1 500mg 100 Vegi Capsules Apotek tillverkninginformationeninformationen
ANVÄNDNING - Chagatee har traditionellt varit berusat i århundraden för att öka det allmänna välbefinnandetANVÄNDNING - Chagatee har traditionellt varit berusat i århundraden för att öka det allmänna välbefinnandetSUPERFOOD - 100 gånger mer antioxidanter (ORAC-värde) än Goji bärInnehåll: 100 vegetariska kapslar = 62g
REN ORIGIN - Lappland (Finland) erbjuder det nödvändiga året runt subpolära klimatet i en urban och industrifri miljö. Testad för skadliga ämnenREN ORIGIN - Lappland (Finland) erbjuder det nödvändiga året runt subpolära klimatet i en urban och industrifri miljö. Testad för skadliga ämnenNATURLIG - Vild skördad med hand från subarktisk björkskogIngredienser: Chaga svamp extrakt 4: 1, hydroxipropylmetylcellulosa (kapselskal).
N / A N / A 19,95 € 7,45 € 19,95 € N / A
Amazon PrimeAmazon PrimeAmazon Prime
amasonamasonamasonamasonamason
9 december 2023 13:349 december 2023 13:349 december 2023 13:349 december 2023 13:349 december 2023 13:349 december 2023 13:34* Reklam
Youtube

Genom att ladda ner videon accepterar du integritetspolicyn på YouTube.
ta reda på mer

Ladda video

Vad är Chaga svamp?

Testade: Chaga tebitar

Chaga är faktiskt en svamp, en parasit som växer på barken av björkträd. Han gör att på vår breddgrad skördas den medicinska svampen som säljs som ett "mirakelvapen" i Lappland och Ryssland. Det är mycket kallt där, vilket innebär att svampen växer väldigt långsamt. Det är där hans hemlighet ligger. På grund av den långsamma tillväxten absorberar han mycket mer hälsosamma ämnen än om han växte snabbt.

Hos oss det kallas "skiffer Schillerporling" och dess ingredienser talar för sig själva: melanin, vitamin D3, Trierpene, mineraler, betulin, aminosyror och andra Inotodiol. Han har en antiinflammatorisk egenskap och används i naturlig medicin mot alltför höga blod- och sockernivåer. Han är utmärkt mot alla möjliga mage- och tarmsjukdomar, han stärker immunförsvaret och avgiftar.
Bland trasorna och ryssarna är det svampen från vilket te görs för att generellt stärka och stärka kroppen. Traditionellt är det berusat som te, betyder kokt. Med en bit kommer du literweit. Det gör honom väldigt produktiv trots det relativt höga priset.

Det sägs hjälpa till med tuberkulos, astma, bronkit, även cancer och lever eller hjärtsjukdom. Varhelst immunsystemet attackeras kan det användas.
Vetenskapliga studier (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20607061 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26210065) stödja dess läkande effekt.
Han har ett ORAC-värde för 52.458-enheter och slår fortfarande sage. Detta har i jämförelse bara 32,004-enheter. Vad är ett ORAC-värde? ORAC-värdet mäter antioxidantegenskaperna och ger värdet i enheter.

Hur använder jag bitarna?

Chaga svamp bruten

Jag använde bitarna enligt det klassiska receptet. För första gången tog jag en liten bit och kokade den med 250 ml vatten och simmade sedan 10 minuter i liten skala. Jag fiskade bara bitarna ur vattnet och lät dem torka igen, eftersom det är användbart så länge som vattnet vänder.

Chaga te - hur smakar det?

Han luktar ganska jordnär och påminner mig inte om vad jag vet. Han dämpar inte, på något sätt skogs-torv, skulle jag beskriva honom, men det passar inte, för någonstans kommer en lite söt anteckning från luktens bakgrund. Den första sippen var ännu främling. Egentligen hade mina smaklökar ett stort frågetecken över huvudet. Men efter några fler sippor har det slutat. Personligen skulle jag inte sortera det nu för kaffe eller te, det smakar mycket mer intensivt än te men också för varmt vatten. En smak som på något sätt är på ytan. Och det smakar fortfarande av skog, träd, jord, torv, på något sätt sött men inte. Kanske är det här produkttestet värdelöst och jag måste upprepa det.
Efter en halv kopp, föreställer jag mig på något sätt lakrits att smaka som går lite såpigt ut. Verkligen inte obehagligt, men förblir konstigt.
Det här är den rena versionen, men under provets gång ska jag prova andra smaker och ingredienser.

Vad innehåller förpackningen Chaga - svamp?

Patrick 2

Mitt förpackning innehöll 100 g chaga svampdump, inget annat tog jag bilder av det.
De ser träiga ut och är mycket ljusa, du smuler dem lätt när du gnuggar dem.

Varför köpte jag dig några bitar?

Patrick 3

Å ena sidan ren nyfikenhet som körde mig sedan jag skrev guideboken, å andra sidan har jag känt mig lite förolämpad under en tid nu. Höst, stress, grundläggande energiförlust levande, om du vill. Han kommer inte att skada, även om jag borde odla en björkbark som då skyddar mot kyla. Kall är också ett sådant ämne, eftersom jag arbetar mycket i sittande är jag snabbt kall och det stannar så. Trots ingefärate eller andra värmekryddor. Ska Chaga arbeta underverk? Han är ofta berömd på internet. Jag gillar att experimentera och så beställde jag svampen enligt de angivna kriterierna. Jag är naturligt nyfiken och gillar sådana experiment. Dessutom hade min familjekrets aldrig hört talas om den viktiga svampen, en annan anledning att komma på spåret.

Rekommenderad läsning: Du hittar många guider om olika ämnen i rådgivningsdelen !

Min Chaga te - recept

Chaga kan användas så länge det gnuggar bort. Det är väldigt produktivt. Jag har kokat upp det flera gånger, bara en bit, och det är inte uttömt än. Jag är en praktisk och enkel tänkande person och så är mina recept. Det måste gå förresten, annars kommer jag att förlora min aptit.

Vi har en öppen spis som står i korridoren och tjänar som en överdimensionerad varmare. Så för några dagar sedan kokade jag chaga chunken och lade den in i min tekanna som innehåller strax under 2 liter. Jag skar fräsch ingefära och drack det hela dagen. När kannen var tom, lade jag till nytt kokande vatten. Jag kunde ha gjort det i flera dagar, smak och färg har inte förändrats någonting. I slutet av den andra dagen tog jag chunken ut igen, du vill inte överdriva den.

Chagatee

Mitt första experiment: Chaga med färsk ingefära är alltså mer än framgångsrik. De två smakerna kompletterar varandra utmärkt, Chaga smaken flyter ganska överst, ingefära kommer att träffa honom underifrån. Rekommenderas varmt!
Chaga te med kryddnejlika: Jag är lat och går som beskrivet ovan med bitarna. Jag lagar mat på det. Dessutom ger jag några kryddnejlika, 5 räcker mig till början. Återigen kombinerar nejlikorna på ett mycket gott och festligt sätt med Chaga. Något orange, jag kan också tänka mig.

Den klassiska, Chaga te med mjölk och socker , I mitt fall: sojakräm och honung. Min älskling var min egen, en mild krämig, den otroligt blommiga smaken. Jag betonar det, för jag tror också att det finns skillnader i smak igen. Du kan inte överdriva det, sötmen sänker Chaga-smaken ganska mycket. Den krämiga ger honom dock något igen. En extremt god variation som mina smaklökar känner till från svart te och det betyder att de inte har några problem med det.
Jag har också provat stark chaga med kamomill och pepparmynta, men det var inte min kopp te alls. Kamomillen står mitt emot mig, pepparmynten rinner över allt.
Traditionellt drar trasorna det också kallt, som en förfriskning. Men nej, också rent kallt, inte mitt fall. Så jag gjorde en slags limonad av den med starkt> råsocker och lite persikasirap. Övertygade mig inte ännu, kolsyrat vatten slog ut det.
Jag tycker att jag föredrar att dricka det varmt och mitt personliga favoritrecept är med sojakräm och honung. Eller rårörsocker. Då blir det lite mer karamelliserat.

Min slutsats

För verkligen meningsfulla resultat rekommenderas att du dricker te i minst 3 veckor i taget. Jag kan inte göra det just nu, som jag måste erkänna.
Vad jag gjorde var tre dagar rakt och jag tror att jag gjorde det väldigt bra. Jag kommer att börja ett nytt försök, med fast avsikt och avsikten att njuta av det regelbundet och jag kommer också att prova andra recept.
För mig fick han en absolut GO, även om jag måste göra vänner först.
Så alldeles ensam tycker jag att han är ganska konstig, blandad med andra te, han anpassar sig perfekt för att smaka och komplettera varandra. Men det är nog bara en personlig smak.

Vad jag fortfarande vill försöka är att tillämpa det externt, men hittills hade jag ingen anledning att göra det. Så fort jag blir skadad någonstans, applicerar jag teet till såret. För detta kommer jag att lägga till ett tillägg vid denna tidpunkt och leda en jämförelse med honung.
Han borde också vara idealisk för rökning. Kladdarna utvisar således sjukdom, negativ och död från luften. Du kan också smita sin aska på såren. Jag föredrar tinkturen.
Vad som är klart för mig, stannar jag med svampen. Det faktum att du kan koka bitarna tills de ger ingen färg (melanin), de är trots sitt pris väldigt rika och du får några liter med en klump.

Det är självklart lättare att helt enkelt hälla en tepagasin. Jag undrar bara om det har samma positiva effekt. Pulvret är oförstörligt, så det kommer med ett piller (för mig åtminstone) ur frågan. Jag stannar vid den klassiska koka. Om jag har några rester, kan jag hälla teet till det andra teet. I kylskåpet är han lite hållbar.
Så jag kan uttrycka en absolut rekommendation, som inte behöver det för sin hälsa nödvändigtvis, jag sätter denna smakupplevelse i hjärtat!

Hitta i toppen🔟 de bästa och mest sålda Chaga-teprodukterna 2023 på ärliga tester

Jättebra🔟🔥Erbjudanden🔥 🆕Online
1. Storsäljare
Curly Superfood Chaga Mushroom Chunks Wild Collection 250g - Hållbar...
228 Bewertungen
Curly Superfood Chaga Mushroom Chunks Wild Collection 250g - Hållbar...*
 • CHAGA SVAMPKYCKLINGAR 3-5CM gjorda av 100% renaste, torkade Chaga-svamp för Original Chaga Tea - Riktig naturprodukt från hållbara nordiska ...
 • VERKLIG VILDSAMLING I NORDENS SKOGAR - Maximalt närings- och enzyminnehåll och högsta kvalitet genom vild insamling med idealisk ...
 • FRI FRÅN TILLSATS & KONSERVERINGMEDEL - 100 % rena chaga-svampbitar (Chaga svamp / skiffer Schillerporling (lat. Inonotus obliquus) - ...
2. Storsäljare
effektiv natur ekologisk chagasvamp 100g - vild skördad från...*
 • EN POPULÄR TESVAMP FRÅN NATUREN: Chaga-svampen, ofta kallad "kungen av medicinska svampar", är känd för sin unika smak...
 • PREMIUMKVALITET FRÅN VILDSAMLING: Våra chagasvampbitar, med en diameter på 3-5 cm, är handgjorda av vilda estniska björkar...
 • 100% NATURLIGT UTAN TILLSATS: Våra Chaga-bitar är rena, utan tillsatser eller konserveringsmedel. Från det noggranna urvalet av svamp till...
3. Storsäljare
Chaga chunks från finsk vildkollektion 100 gram*
 • Vild samling från finska Lappland
 • ORAC-värde på ca 65000 - i jämförelse med blåbärspulver: ca 6500 ORAC
 • Torka försiktigt
4. Storsäljare
Chaga svamp portionerad i 60 påsar, varje 1g samlad vild...*
 • Var kommer chagasvampen ifrån? För närvarande, på grund av sanktioner mot Ryssland, hämtar vi inte längre chagasvamp från Sibirien, utan från norra Europa...
 • Är chagasvampen odlad? Nej! Chaga-svampen från ERASVITAL kommer från vild tillväxt; Från vilka träd skördas Chaga? Av...
 • Ungefär hur gammal är björken? ca 20 år gammal. Insamlad från levande träd (viktigt!); Vilken ålder är chagasvampen? 9-15 år.
5. Storsäljare
Chaga pulver i tepåsar Original*
 • Vild samling från finska Lappland!
 • Högsta aktiva ingredienser från riktigt långt norr!
 • ORAC värde på ca 65000 - I jämförelse blåbärspulver: ca 6500 ORAC!
6. Storsäljare
Wohltuer ekologiskt chagapulver 100g i rå matkvalitet, chaga ... *
 • Organisk Chaga Vital Mushroom Powder från Wildcollection
 • För beredning av Chaga Tea & Chaga Latte eller för smoothies & shakes
 • Medicinsk svamp med ett högt ORAC-värde (>60.000 200) och 2 biologiskt aktiva ingredienser (inklusive polysackarider > XNUMX% & polyfenoler)
7. Storsäljare
Curly Superfood - Chaga Powder 250g från hållbar Baltic...*
 • CHAGA POWDER tillverkat av 100% ren, torkad Chaga-svamp - Ren naturprodukt från hållbar Baltic Wild Collection - Fri från konstgjorda ...
 • HÖGSTA KVALITET AV AKTIVT ÄMNE - Maximalt närings- och enzyminnehåll genom produktion med idealiska förhållanden: Skörda uteslutande i ...
 • ANVÄNDNING - Perfekt för Chaga Tea & Chaga Coffee - Lägg 2 teskedar Chaga-pulver i en lös tepåse. Sen med...
8. Storsäljare
9. Storsäljare
Chaga Mushroom Chunks från Chaga Deluxe - Obehandlad från finska...*
 • FRI FRÅN TILLSATS: Skördas direkt från trädet och skickas från naturlig vildsamling i Finland. Ej bearbetad!
 • IDEAL SOM KUR: Våra paket är skräddarsydda för en kur. Välj helt enkelt din behandlingstid!
 • HÖG AKTIVA INGREDIENSER: Våra Chaga-svampar har det högsta antioxidantvärdet av alla livsmedel (ORAC-värde ca 65.000 XNUMX)
10. Storsäljare
Chaga svamppulver EKOLOGISK vildsamling från björkskogar i...*
 • ✅ VILD OCH REN: 100 % ren vild insamling och handskörd av björkar, fri från bekämpningsmedel. Chaga-svampar minst 5 år gamla.
 • ✅ URSPRUNG: Vår Chaga-svamp växer i de orörda, stora skogarna i de baltiska staterna. Dessa är uteslutande gjorda av levande björkar...
 • ✅ HÖGSTA KVALITET: Varsamt torkad (raw food) och finmald som ett pulver för praktisk och effektiv beredning. Av en...

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?

Källor:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=Inonotus+obliquus
https://ehrliche-tests.de/chaga-pilz-ein-gesundheitswunder/


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 10.12.2023/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

En Response

 1. Stor pappas orlando 22. Mars 2019

Kommentera uppropet

Användarrecension
 • hantering
  Sändning
 • bearbetning
  Sändning
 • produktförväntningar
  Sändning
 • Pris-prestanda
  Sändning
 • empfehlenswert
  Sändning