VAUDE Magus 20 ryggsäck – högsta komfort för cykelturer och vandringsturer

Foto av författaren

Redaktionell ET

Om du behöver en kompakt ryggsäck för din nästa vandrings- eller cykeltur kan VAUDE Magus 20-ryggsäcken vara precis grejen. Jag har haft det några nu
Jag tog den med mig för cykelturer och vardagsbruk i månader och blev positivt överraskad över hur lätt den var att bära. Tack vare det innovativa Aeroflex 3D-bärsystemet satt ryggsäcken perfekt på höfterna och ryggen förblev behagligt ventilerad även på de mest ansträngande sträckorna. ErgoShape axelremmarna, som justeras ergonomiskt, bidrog också till komforten.

Du behöver inte avstå från funktionalitet här: volymen är tillräcklig för en dagsutflykt, och allt du behöver kan förvaras i de många facken. Jag tyckte att sidostretchfacken för dricksflaskor och snacks var särskilt praktiska. Höftremmen kan enkelt tas av för dagligt bruk. Och vi tänkte till och med på en blinkljushållare för cyklister! Vid plötsligt regn skyddar det integrerade regnskyddet innehållet på ett tillförlitligt sätt. Green Shape-etiketten och bluesign-certifieringen visar att VAUDE också värdesätter hållbarhet.

- 44,62 €
VAUDE Magus 20
VAUDE Magus 20*
Kompakt och tydlig vandringsryggsäck: bekvämt Aeroflex 3D-bärsystem
100,00 € € 44,62 55,38 €

VAUDE Magus 20 är en utmärkt följeslagare för dagsturer och vardagsbruk. Jag letade specifikt efter ryggsäckar med bra ryggventilation.

Den erbjuder komfort, praktiska fack och den hållbarhet som du hoppas på från en modern ryggsäck.

klick Häratt köpa VAUDE Magus 20 och upplev själv hur en vandring kan bli ännu roligare!

Du kan hitta fler VAUDE-produkter Här.

Översikt över VAUDE Magus 20 ryggsäcksväska

Efter att ha burit Magus 20 på flera cykelturer är jag imponerad av dess funktionalitet och komfort. VAUDE har verkligen tänkt på allt med denna modell. Din rygg avlastas av det innovativa Aeroflex 3D-bärsystemet och förblir behagligt torr även på krävande vägar tack vare den ventilerade bakpanelen. Anpassningsförmågan återspeglas även i ErgoShape axelremmarna, som smidigt anpassar sig efter din form och ökar bärkomforten.

För att organisera din utrustning erbjuder VAUDE Magus 20-ryggsäcken rymliga fack som rymmer allt du behöver. Jag tycker att sidostretchfacken för dricksflaskor och den lättillgängliga blinkljushållaren är väldigt praktiska om du är ute på cykeln. Höftremmen kan tas av, vilket gör ryggsäcken mer mångsidig och även attraktiv för vardagsbruk. Skulle vädret förändras skyddar det integrerade regnskyddet innehållet i din ryggsäck.

Användningen av miljövänliga material som bär VAUDE Green Shape-märkningen och bluesign-certifieringen är inte bara bra för naturen utan också ett tecken på ryggsäckens hållbarhet och kvalitet. Med en vikt på endast 860 gram är Magus 20 också en lättviktare i sin klass.

Om du är intresserad av andra VAUDE-produkter kan du hitta ryggsäcken VAUDE Wizard 24+4 t.ex. Här eller VAUDE Skomer S-jacka för kvinnor Här.

- 44,62 €
VAUDE Magus 20
VAUDE Magus 20*
Kompakt och tydlig vandringsryggsäck: bekvämt Aeroflex 3D-bärsystem
100,00 € € 44,62 55,38 €

Aeroflex 3D bärsystem

Det är ofta när du cyklar eller tar en stadsresa som du verkligen inser hur värdefullt ett bekvämt bärsystem är. Magus 20-ryggsäckarna från VAUDE förlitar sig på det innovativa Aeroflex 3D-bärsystemet, som inte bara säkerställer utmärkt ventilation av ryggen, utan också erbjuder stabilitet och komfort. Tack vare den flexibla ryggkonstruktionen upplever du en behaglig lastfördelning, vilket gör långa dagar med ryggsäcken på axlarna mycket bekvämare.

Du kan se att materialet är hållbart och inte trycker obehagligt även när du är helt packad eller flyttar. Vadderingen är exakt rätt mängd – inte för mjuk och inte för hård. Något som skiljer Magus 20 åt är förmågan att röra sig fritt utan att ryggsäcken hindrar dig. Samtidigt sitter den nära kroppen vilket är en fördel vid aktiviteter som cykling eller vandring.

Det bör dock noteras att bärsystemet har sina begränsningar när man bär mycket tunga laster. Den är optimal för stadsbruk och dagsturer, men för flerdagars, tungt belastade vandringar kan en specialiserad ryggsäck med ett mer robust system vara mer att rekommendera.

Om du letar efter andra VAUDE-produkter, ta en titt VAUDE barnryggsäck på, perfekt för små äventyrare, eller VAUDE Skarvan S ryggsäck för män, som erbjuder mer volym för längre turer.

ErgoShape axelband

Efter en lång vandring med VAUDE Magus 20 uppskattade jag särskilt ErgoShape axelremmarna. De anpassar sig ergonomiskt och fördelar vikten behagligt, vilket ger en märkbar ökad komfort på längre turer. Luftkudden som främjas av dessa bälten blir märkbar på ansträngande sträckor. Bärkomforten förblir behaglig även i varmare temperaturer.

Vad som också är imponerande är hur mångsidiga axelremmarna kan justeras för att passa olika kroppsformer. Det som är glädjande är att trots materialens robusthet så skaver eller trycker ingenting på axlarna. En liten nackdel kan vara det faktum att inställningen från början kräver lite känslighet. Men när man väl fått kläm på det så passar allt som det ska.

Du kan också hitta andra högkvalitativa produkter från VAUDE, såsom jackor eller tält, på Amazon:

Multifunktionalitet och lämplighet för dagligt bruk

Om du letar efter en mångsidig följeslagare för dina äventyr kan VAUDE Unisex Magus 20 vara en stark kandidat. I vardagen är dess lätthet på bara 860 gram en verklig fördel. Ryggsäcken är även bekväm att ha på sig på dagsvandringar eller stadsturer, vilket främst beror på det andningsbara ryggnätet. Detta system håller ryggen behagligt sval genom att skapa ett luftigt avstånd och därmed minska svettning.

När det kommer till det praktiska får Magus 20 poäng med en genomtänkt layout så att du kan hålla din utrustning organiserad och inom räckhåll. Dess robusta utförande återspeglar den kvalitet VAUDE är känd för och ger dig förtroendet att den kommer att tåla frekvent användning.

Till sist, ett tips: Ta en titt på andra VAUDE-produkter, såsom VAUDE Unisex Adult Jura 24 Ryggsäck, eller den VAUDE Unisex Vuxen Brenta 30 Ryggsäck, som också är kända för sin funktionalitet i vardagsliv och utomhusaktiviteter.

Hållbarhet och materialkvalitet

När det kommer till hållbarhet sätter ryggsäcken VAUDE Magus 20 nya standarder. Du kommer att uppleva en ryggsäck som inte bara imponerar med sin innovativa design, utan också med sitt engagemang för miljön. VAUDE är känt för att använda miljövänliga material och Magus 20 är inget undantag. Med Green Shape-etiketten garanterar ryggsäcken att den är gjord av hållbara och bluesign-certifierade material.

Du kan känna kvaliteten när du bär den: robust men ändå lätt. Även i en plötslig regnskur blir du inte kvar tack vare det integrerade regnskyddet. Magus 20 visar upp sin flexibla sida, oavsett om det är på en vandring eller i det dagliga urbana livet. Tänk dock på att fokus på miljövänlighet ibland kan begränsa valet av färger och mönster.

Dessutom visar utförandet att VAUDE verkligen värdesätter hållbarhet och tillförlitlighet under produktionen. Om du letar efter rätt följeslagare för dina utomhusäventyr som också värnar om miljön, är Magus 20 ett val du kan göra med gott samvete.

Fördelar och nackdelar med VAUDE Magus 20 ryggsäck

Efter att ha använt VAUDE Magus 20-ryggsäcken på flera resor kunde jag få en god uppfattning om dess styrkor och svagheter.

Fördelar

 • lättviktskonstruktion: Ryggsäcken imponerar med sin låga vikt, vilket är särskilt behagligt på längre vandringar.
 • ventilation: Tack vare det innovativa ryggsystemet med ram och nätstruktur förblir ryggen väl ventilerad och mindre känslig för svett, även på krävande turer.
 • kvaliteten på utförande: Materialet och utförande verkar vara av mycket hög kvalitet och lovar lång livslängd.
 • komfort: Även efter 15 km kommer du inte att känna något obehag, de ergonomiska remmarna och ryggstoppningen säkerställer komfort.

Nackdelar

 • tillgänglighet: Tack vare det speciella ryggsystemet kan packning och uppackning vara lite krångligare.
 • pris: Jämfört med andra ryggsäckar i samma storlek kan priset uppfattas som något högre.
 • Designa: Vissa användare kanske önskar fler färg- och designalternativ för att bättre uttrycka personliga preferenser.

Ta också en titt på andra VAUDE-produkter, såsom VAUDE cykelryggsäck för dina cykelturer.

Kundrecensioner – VAUDE Magus 20 ryggsäck

Om du fortfarande är osäker kan det hjälpa dig att ta en titt på andra köpares erfarenheter av MAGUS 20 från VAUDE. Med totalt 38 recensioner har ryggsäcken fått ett genomsnittligt betyg på 4 stjärnor. Detta talar för sig självt: majoriteten av användarna är nöjda med produkten. Många betonar hur praktiskt det är Ryggsäck när du reser eller på dagsvandringar är dess låga vikt och ventilationssystemet som minimerar svettning särskilt uppskattat.

Du bör dock notera att den integrerade ramen, som ger ventilation, även gör hanteringen lite mer komplicerad än med andra ryggsäckar. Utförandet beskrivs som stabilt och högkvalitativt, vilket antyder att MAGUS 20 sannolikt inte kommer att lämna dig i trubbel. Men kom ihåg att ingen produkt är perfekt och ergonomin kan vara avgörande – komfort är viktigt, särskilt efter en lång vandring.

Förresten, om du är intresserad av andra VAUDE-produkter kan du ta en titt på dem på Amazon: Fler VAUDE-ryggsäckar.

VAUDE Magus 20 ryggsäck
VAUDE Magus 20 ryggsäck - toppkomfort för cykelturer och vandringsturer 22 VAUDE Magus 20 ryggsäck - toppkomfort för cykelturer och vandringsturer

Slutsats – VAUDE Magus 20 ryggsäck

Efter att ha använt VAUDE Magus 20 flitigt kan jag säga att den här ryggsäcken är en pålitlig följeslagare för dagsvandringar och andra utflykter. Med sin stabilitet, det högkvalitativa materialet och den andningsbara konstruktionen, som skapar en luftkudde mellan rygg och ryggsäck, erbjuder den komfort även på längre resor. Du kommer att uppskatta den genomtänkta ventilationen, särskilt på sommaren.

En liten kritikpunkt för vissa kan vara den något otympliga hanteringen på grund av bärnätet, men detta är också en stor fördel gentemot svettning. Bortsett från det erbjuder Magus en bra blandning av lätthet och rymlig interiör.

Om du är intresserad av andra VAUDE-produkter hittar du dem till exempel här VAUDE Pecki 18 barnryggsäck Här eller VAUDE Brenta 30 vandringsryggsäck Här. Båda är också bra betygsatta för sina specifika användningsområden och kan intressera dig.

- 27,27 €1:a bästa produkten
VAUDE Magus 20
43 Bewertungen
VAUDE Magus 20*
 • Kompakt och tydlig vandringsryggsäck: bekvämt Aeroflex 3D-bärsystem
 • Optimal ventilation: Den får poäng med det nya, innovativa Aeroflex 3D-bärsystemet, vilket innebär att ryggsäcken sitter bekvämt på höften och...
 • Bekväm att bära: De justerbara, ergonomiskt perfekt anpassade ErgoShape-axelremmarna säkerställer också en bekväm...
- 24,00 €2:a bästa produkten
VAUDE Magus 26
66 Bewertungen
VAUDE Magus 26*
 • Rymlig och innovativ vandringsryggsäck: bekvämt Aeroflex 3D-bärsystem
 • Optimal ventilation: Den får poäng med det nya, innovativa Aeroflex 3D-bärsystemet, vilket innebär att ryggsäcken sitter bekvämt på höften och...
 • Bekväm att bära: De justerbara, ergonomiskt perfekt anpassade ErgoShape-axelremmarna säkerställer också en bekväm...
- 27,27 €3:a bästa produkten
VAUDE Magus 20*
 • Framficka med dragkedja
 • 2 sidofickor i stretch
 • sidokompressionsremmar
- 27,12 €4:a bästa produkten
VAUDE Wizard 18+4 Vandringsryggsäck – justerbar, ventilerad och...*
 • KOMFORT: VAUDE-ryggsäcken erbjuder en bekväm passform tack vare ErgoShape axelband, justerbar rygglängd och vadderade höftvingar....
 • FÖRVARINGSUTRYMME: Med 18 liter ger ryggsäcken gott om utrymme och kan utökas till 22 liter med dragkedja. Regnskydd,…
 • ANVÄNDNINGSOMRÅDEN: Den sportiga vandringsryggsäcken är lämplig för klättring eller vandringsturer, cykling eller i vardagen. Höftbältet kan göras efter önskemål...
- 14,00 €5:a bästa produkten
VAUDE ryggsäckar 20-29l Procyon Zip 20, kompakt vandring och...*
 • Förebyggande av tryckpunkter i ryggen med full rörlighet tack vare den integrerade EMP-ryggpanelen
 • ErgoShape axelband för optimal rörelsefrihet
 • små höftvingar för stabil sits, mått: 53 x28 x15 cm


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 17.06.2024/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Foto av författaren

Redaktionell ET

Ett dedikerat team bestående av författare och produkttestare skriver guider, produktrecensioner, erfarenhetsrapporter och testrapporter om olika ämnen och produkter på vår plattform. Vi erbjuder även instruktioner och DIY DIY-idéer. Våra autentiska produkttester, detaljerade recensioner och omfattande produktjämförelser erbjuder värdefull hjälp vid köpbeslut.

Schreibe einen Kommentar