Tryckkokare | Instruktioner och tips

Instruktioner för tryckkokare. Flera livsmedelskomponenter kan tillagas samtidigt på mycket kort tid i en tryckkokare. Det är också för att vakna tryckkokare lämplig. Du kommer att ha en skål med potatis, kött och grönsaker efter bara 30 minuter. Du kan också koka ner i tryckkokaren och det sparar mycket tid. Nedan finns instruktioner för kokning i en tryckkokare.

Tefal P46207 | Clipso Minute' Perfekt tryckkokare | med korg och timer | 6 liter | rostfritt stål/vit/röd, 37.4 x 28.5 x 24.6 cmWMF Perfekt tryckkokare induktion 6,5l, tryckkokare, Cromargan rostfritt stål polerat, 2 värmeinställningar, en-hand värmekontrollKUHN RIKON 30333 tryckkokare / tryckkokare DUROMATIC Hotell sida handtag modell, induktion, rostfritt stål, silver, 12 liter / 28 cmAmazon Basics tryckkokare av rostfritt stål - med ångkokare, lämplig för induktion - 6 literFissler 88 022 16 000 perfektion kockknivAmazon Basics tryckkokare av rostfritt stål - lämplig för induktion - 4 literLågtryckspanna 4800 ml, Ø24 cm, ILAG non-stick beläggning, induktions- och ugnssäker, vitaminvänlig matlagning, halkfria silikonhandtagGSW energibesparande kruka Gourmet Nero 6 liter, aluminium, glas, plast, svart, 24 cmTefal Clipso Minut Easy tryckkokare, rostfritt stål, flerfärgad, 22 cm, 6 lTryckkokare med bajonettfäste Ø24cm 8L ILLICO
Denna Tefal induktionsspis i rostfritt stål med kokkorg har en stark, hållbar induktionskapselbas för idealisk och konsekvent värmefördelning och optimal planstabilitetInnehåll: 1x tryckkokare utan insats (volym 6,5 l, Ø 22 cm, höjd 18,5 cm) med lock och tätningsring - artikelnummer: 079263999012 liter / 28 cm (diameter) tryckkokare från DUROMATIC Hotel-serien - kan användas för beredning av en mängd olika rätter och ger upp till 12 portioner6 liters tryckkokare (22 cm i diameter) av rostfritt stål för att tillaga läckra, näringsrika måltider på kortast möjliga tid; Ångugn ingår3 års garanti4-liters tryckkokare (22 cm i diameter) av rostfritt stål för att tillaga läckra, näringsrika måltider på kortast möjliga tidHÖGKVALITET IKKE-STICKBELÄGGNING: Lågtrycksgrytan är ILAG Non Stick non-stick belagd, detta förhindrar att mat fastnar i botten av pannan och möjliggör snabb och enkel ...Tillverkad av smidd aluminium för hälsosam och snabb tillagning. Insida med en multipel svart non-stick beläggning och belagd svart på utsidan. Med ett modernt, platt glaslock och ...Tefal Clipso Minut Easy tryckkokare, rostfritt stål, flerfärgad, 22 cm, 6 lTryckkokare med bajonettlås. Gryta och lock i 18/10 rostfritt stål. För alla typer av kaminer, inklusive induktion. Kompatibel med diskmaskinen. Hankhandtag och sidohandtag gjorda av...
Unikt enhandslåssystem: Mycket enkel öppning och stängning med en handMaterial: Cromargan rostfritt stål 18/10, polerat - rostfritt, diskmaskin-säkert och syrafast. Plasthandtag. Tätningsring och avtagbart lockhandtag är inte diskmaskinsäkraUtrustad med en avancerad fjäderventil med bajonettlås som exakt återspeglar det inre trycket i pannan (möjliggör exakt tillagningstid / risk för överkokning ...2 koktrycksnivåer: 50 kPa för mjuk tillagning och 90 kPa för snabb tillagningcookstar all-spis bas - även för induktion2 koktrycksnivåer: 50 kPa försiktig tillagning och 90 kPa snabbmatlagningSKILLNAD TILL TRYKTILLAGAREN: Lågtrycksfunktionen möjliggör enkel öppning under tillagningsprocessen för spontan kryddning och kryddaDiskmaskin säker, för alla typer av spisar - också lämplig för induktion
179,99 € 131,87 € 379,00 € 69,16 € N / A 51,42 € 69,95 € 55,89 € 155,06 € 58,99 €
Amazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon Prime
amasonamasonamasonamasonamasonamasonamasonamasonamasonamason
29 mars 2023 14:3129 mars 2023 19:0329 mars 2023 23:2929 mars 2023 23:2929 mars 2023 6:4929 mars 2023 14:3129 mars 2023 23:2929 mars 2023 23:2929 mars 2023 23:2929 mars 2023 23:29* Reklam

I tryckkokaren, som faktiskt är en Tryckkokare det finns flera insatser ovanpå varandra. Maten med det längsta placeras på den nedre brickan, följt av den mellersta och sedan den med kortast tillagningstid.

För att förbereda en maträtt bestående av fläskknog (30 minuter), surkål (8 minuter) och kokt potatis (8 minuter) behöver du totalt 30 minuters tillagningstid. Först placeras fläskknogen på den nedre insatsen och kokas i 22 minuter med locket stängt.

Sedan, enligt tryckkokarens instruktioner, öppnas locket och du sätter surkålen i mittinsatsen och de kokta potatisarna på den övre. När locket är stängt kokar det ytterligare 8 minuter och den färdiga skålen kan serveras.

Få vitaminer går förlorade

Tryckkokarens instruktioner säger att trots de höga temperaturerna i tryckkokaren går färre vitaminer förlorade på grund av de korta tillagningstiderna än mindre höga temperaturer men motsvarande längre tillagningstider. Det hermetiskt tillslutna locket bevarar till stor del matens smak. De korta tillagningstiderna sparar också energi. En tryckkokare finns i storlekarna 1,5 Lieter, 5 Lieter (en till två personer), 7 Lieter (upp till sex personer) och 9 Lieter (upp till åtta personer) i butikerna.

Frukt och grönsaker kan tillagas i tryckkokare i storlekarna sju och 9 liter (se Bevara - Bevara). Det är också möjligt att safta frukt med tryckkokaren. På grund av dess popularitet och funktionalitet arbetar tillverkarna ständigt med funktionerna och säkerheten hos tryckkokare. En spärr i locket förhindrar till exempel att krukan öppnas när den är under tryck. Ett bajonettlås med fem klackar på grytan och locket säkerställer att ångan fördelas jämnt.

Tryckkokarens tillagningstid

tillagningstiderna i tryckkokaren specificeras något annorlunda av de enskilda tillverkarna. Vid denna tidpunkt kan jag dock, från min egen erfarenhet, ge dig en grov översikt över tillagningstiderna i en tryckkokare.

Kokt potatis i en tryckkokare tar cirka 8 minuter, grönsaker i genomsnitt cirka 7 minuter, tillagningstiden för fläskknog är bara 30 minuter, en stekt fårkött är klar på 20 minuter och en kyckling på 25 minuter. för din tryckkokare kan du hitta rätt tillagningstid. En riktlinje här kan vara att du sparar cirka 50% i tid och energi.

Lämplig för alla typer av spisar

För el-, gas-, glaskeramik- och induktionshällar tryck~~POS=TRUNC lämplig. Det är också värt att nämna att flyktande ångor i hög grad minskar, vilket också minskar luktproblemen. En särskild fördel för mindre lägenheter. Rätterna från en tryckkokare smakar mer aromatiska än från traditionella krukor. Alla krukor är utrustade med ett praktiskt handtag som gör att de kan bäras säkert och minskar risken för brännskador.

En perfekt investering för alla som värdesätter en hälsosam, balanserad kost och har lite tid i vardagen. Det bästa med det: sidrätterna är inte bara hälsosamma, de smakar också snyggt och friskt och friskt!

Instruktioner för tryckkokare

Bruksanvisningen för tryckkokare finns på tillverkarens webbplats. Där finns instruktionerna mestadels tillgängliga för nedladdning i PDF-format. Du hittar instruktionerna för de produkter som erbjuds här på Tefal kundtjänst. På Tefals webbplats finns inte bara bruksanvisningen för tryckkokaren utan också för alla andra produkter som Tefal erbjuder, till exempel köksredskap och köksredskap.

Säkerhetsanvisningar för tryckkokare

Ställ aldrig din tryckkokare i en het ugn. En tryckkokare som är under tryck bör bara flyttas mycket försiktigt. Rör inte vid de heta ytorna (särskilt metalldelarna). Använd pottens handtag och vred. Använd handskar vid behov. Kontrollera regelbundet att krukhandtagen är ordentligt fastsatta. Dra vid behov åt skruvarna på krukhandtagen. Använd din tryckkokare endast för det avsedda syftet. Din tryckkokare lagar mat under tryck. Felaktig användning kan orsaka skållningar.

Se till att tryckkokaren är ordentligt stängd innan du använder den. Se kapitel "Stäng". Se till att tillagningsregulatorn är i läge "Ånga av" och att tryckindikatorn har tappat innan du öppnar tryckkokaren. Använd aldrig kraft för att öppna tryckkokaren. Se till att det inte längre är under tryck.

Använd aldrig din tryckkokare utan vätska, det skadar den allvarligt. Se till att det alltid finns tillräckligt med vätska under tillagningen. Använd endast lämpliga kokplattor och kokplattor enligt bruksanvisningen. Förbered aldrig mjölkbaserade recept i din tryckkokare. Använd inte grovt salt i din tryckkokare. Tillsätt fint salt efter tillagningen.(Dessa detaljer är utan garanti)

Bevara tryckkokarens instruktioner

Instruktioner för tryckkokare

Om du inte vill koka ner stora mängder är en tryckkokare mycket lämplig för detta. Du kommer att spara enormt mycket tid här. Om du till exempel vanligtvis behöver upp till 90 minuter för grönsaker i en spis, tar det bara cirka 10 minuter i en tryckkokare, men detta kräver en tryckkokare med en kapacitet på 7 till 9 liter. Använd industriella burkar för kokning, dessa är mer lämpliga än de allmänt använda räfflade burkarna, skruvburkar är också möjliga. Du kan bevara en större mängd med hjälp av industriella burkar. Instruktioner för kokning i en tryckkokare ges nedan.

När du har stängt burkarna med fjäderklämmor kan du lägga dem direkt i tryckkokaren. Användningen av en siktinsats är en fördel här. Beroende på storleken på Tryckkokare Häll en halv liter till 1 liter vatten. Vattenfyllnadsnivån bör vara ungefär hälften av glasets höjd.

Stäng din tryckkokare enligt instruktionerna och slå på värmekällan. Koktiden hittar du nedan för respektive mat och börjar när nivån eller ringen på tryckkokventilen har uppnåtts.

De angivna tillagningsnivåerna eller temperaturerna och koktiden gäller särskilt för tryckkokaren.

 • Mjuka bär: nivå eller ring en 5 min
 • Andra bär: nivå eller ring 1-8 min
 • Förkokt sylt och sylt: nivå eller ring en 1-2 min
 • Stenfrukt och kärnfrukt: nivå eller ring en 10-12 min
 • Inlagda grönsaker: nivå eller ring en 10 min
 • Grönsaker: nivå eller ring två 25-30 min
 • Kött- och korvprodukter: nivå eller ring två 25 min

När man kokar ner med tryckkokaren måste man vara särskilt noga med att tryckkokaren varken får kylas ned under rinnande vatten eller ångas av efter föreskriven koktid. Anledningen till detta är att glasen kommer under övertryck när de kokas ner i tryckkokaren. Om du svalnar potten under rinnande vatten eller ångar bort den (som med andra rätter) kommer glasen inte att svalna så snabbt. När tryckkokaren öppnas pressas glasets innehåll ut av det övertryck som fortfarande finns. Så du har frukten eller grönsakerna från glasen i kokvattnet.

Så efter den föreskrivna koktiden, placera krukan bredvid värmeplattan tills ångtrycket har minskat och ventilen inte längre visar något enligt föreskrifterna. På detta sätt kan det återstående övertrycket reduceras jämnt. Det kan ta upp till en halvtimme innan tryckkokaren svalnar. Först då kan du ta bort glasögonen. När det gäller glasögon med fjäderklämmor förblir dessa strama tills glasögonen är helt kalla. Det här är min Instruktioner för kokning i en tryckkokare.

Hitta i toppen🔟 de bästa och mest sålda tryckkokarprodukterna 2022 på ärliga tester

Jättebra🔟🔥Erbjudanden🔥 🆕Online
1. Storsäljare
Tefal P2530737 Secure 5 Neo tryckkokare (Kapacitet: 6...
3.214 Bewertungen
Tefal P2530737 Secure 5 Neo tryckkokare (Kapacitet: 6...*
 • Anpassa dig specifikt till rätter tack vare 2-stegs tillagningsregulator: intensiv nivå (kött, fisk vid 117°C) eller skonsam nivå (grönsaker, ris, potatis vid...
 • Extra säker: Med automatisk låsning vid öppning och stängning; Ytterligare säkerhet: Tack vare den tryckstyrda ventilen, säkerhetsventil...
 • Stor kapacitet: 6 liter, matlagning för hela familjen; Lämplig för alla typer av kaminer: Inklusive induktion
2. Storsäljare
Amazon Basics tryckkokare av rostfritt stål - lämplig för induktion...*
 • 4-liters tryckkokare (22 cm i diameter) av rostfritt stål för att tillaga läckra, näringsrika måltider på kortast möjliga tid
 • 2 koktrycksnivåer: 50 kPa försiktig tillagning och 90 kPa snabbmatlagning
 • Tål diskmaskin (med locket borttaget); lämplig för alla typer av spisar, inklusive induktions-, gas- och keramikhällar
- € 61,003. Storsäljare
WMF Perfect tryckkok induktion 4,5 l, tryckkok, ... *
 • Innehåll: 1x tryckkokare utan insats (volym 4,5 l, Ø 22 cm, höjd 13,5 cm) med lock och tätningsring - artikelnummer: 0792629990
 • Material: Cromargan rostfritt stål 18/10, polerad - rostsäker, diskmaskinsäker och syrafast. plasthandtag. Tätningsring och avtagbar...
 • Grytan med skalning kan användas på alla vanliga spistyper: induktionsspis, gasspis, elspis, glaskeramisk spis. De...
- € 1,704. Storsäljare
Monix Veloce - 6 liters tryckkärl, lämplig för alla...
500 Bewertungen
Monix Veloce - 6 liters tryckkärl, lämplig för alla...*
 • Tillverkad av 18/10 rostfritt stål
 • 5,3 mm
 • Kan diskas i diskmaskin
5. Storsäljare
ELO 99388 tryckkokare Praktik XS 2,7 liter, 18 centimeter,...*
 • Rostfritt stål 18 / 10, säkerhetsventil med tryckavlastningsventil övertrycksskydd i lockkanten
 • Slaggolv för bättre energianvändning, cyl. Form med speciell hällkant
 • Fin satinfinish på insidan med märkning av maximal fyllnadsmängd, högglanspolerad på utsidan
- € 25,006. Storsäljare
WMF Perfect tryckkok induktion 6,5 l, tryckkok, ...
2.132 Bewertungen
WMF Perfect tryckkok induktion 6,5 l, tryckkok, ... *
 • Innehåll: 1x tryckkokare utan insats (volym 6,5 l, Ø 22 cm, höjd 18,5 cm) med lock och tätningsring - artikelnummer: 0792639990
 • Material: Cromargan rostfritt stål 18/10, polerad - rostsäker, diskmaskinsäker och syrafast. plasthandtag. Tätningsring och avtagbar...
 • Grytan med skalning kan användas på alla vanliga spistyper: induktionsspis, gasspis, elspis, glaskeramisk spis. De...
7. Storsäljare
Elo 99276 tryckkokare / 6 L / rostfritt stål, 24 cm*
 • rostfritt stål av hög kvalitet
 • insida med märkning av maximal fyllnadsmängd, utsida högpolerad
 • Slaggolv för bättre energianvändning, cyl. Form med speciell hällkant, jämn värmefördelning
8. Storsäljare
BRA Allure tryckkokare set, 4+6 liter, rostfritt stål, för alla...
478 Bewertungen
BRA Allure tryckkokare, 4+6 liter, rostfritt stål, för alla...*
 • Tillverkad av 18/10 rostfritt stål med hög slitstyrka; Ergonomiskt handtag och värmebeständigt bakelit termohandtag.
 • Diffusorbotten för en snabb och optimal temperatur, lämplig för alla typer av kaminer, inklusive induktion.
 • Två tillagningsnivåer och utloppsanordning
- € 58,999. Storsäljare
Tefal CY505E Snabb & Delicious Multicooker | elektrisk...*
 • Oändliga möjligheter: Tefal Fast & Delicous elektrisk tryckkokare och multicooker för otaliga rätter, perfekt på nolltid...
 • Snabba tillagningsresultat: Upp till 80 % snabbare tillagning än med konventionella kokkärl på en gas- eller elektrisk spis för att säkerställa hälsosam, ...
 • Automatiska program: 25 automatiska program för otaliga hälsosamma, nylagade rätter och läckra resultat varje dag
10. Storsäljare
Salente ARIO elektrisk tryckkokare och varmluftsfritös,...
24 Bewertungen
Salente ARIO elektrisk tryckkokare och varmluftsfritös,...*
 • ✅ LCD-meny och kontrollknappar, rika tillbehör, kokbok med recept
 • ✅ Nyckelfunktioner hos tryckkokaren Salente Ario: tryckkokare och varmluftsugn, enkel - enkel manövrering, snabb - upp till 70 %...
 • ✅ 11in1: multifunktionskokare varmluftsfritös för bakning, tryckkokare, långsamkokare, riskokare, yoghurtmaskin, äggkokare,...
- € 61,00erbjudandet
- € 1,70erbjudandet
Monix Veloce - 6 liters tryckkärl, lämplig för alla...
Monix Veloce - 6 liters tryckkärl, lämplig för alla...*
Tillverkad av 18/10 rostfritt stål; 5,3 mm; tål diskmaskin; Trippelbotten, diffusor, tillverkad av rostfritt stål
59,33 € € 1,70 57,63 € Amazon Prime

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 30.03.2023/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Lämna ett svar

Användarrecension
 • hantering
  Sändning
 • bearbetning
  Sändning
 • produktförväntningar
  Sändning
 • Pris-prestanda
  Sändning
 • empfehlenswert
  Sändning

🕹️🎮 Köp Sony PlayStation®5-konsol 🕹️🎮
🔥PS5™-konsol🔥
titta på*