Test: Lefant T700 vakuumrobot med moppningsfunktion

Foto av författaren

Dirk Re.

Lefant T700 vakuumrobot med moppningsfunktion

Ett redan dammsugat och moppat vardagsrum när du kommer hem efter jobbet - alla vill ha det! Lefant T700 vakuumrobot med moppningsfunktion gör precis detta jobb. Kakel, laminat och ännu högre mattor är inte en utmaning för detta självladdande robotvakuum med hög sugkraft. Denna dammsugare erbjuds för närvarande från € 229.

Hur pålitlig är Lefant T700 vakuumrobot med moppningsfunktion jämfört med andra? Jag har testat det och rapporterat om mina erfarenheter.

En jämförelse av vakuumrobotar med moppfunktioner

LEFANT dammsugarerobot med torkfunktion, 2600Pa WLAN dammsugare...Vakuumrobot med torkfunktion, fungerar med Alexa, WiFi &...yeedi k650 vakuumrobot med moppningsfunktion, dammsugning och mopping ...yeedi k701G vakuumrobot, visuell navigering, omkopplingsbar vakuum...Proscenic M6 PRO WLAN vakuumrobot, vakuumrobot med torkfunktion,...roborock E4 vakuum- och golvmoppningsrobot (sugkraft 2000Pa, 150min...Ultenic D5s Pro vakuumrobot med torkfunktion, 3000 Pa sugkraft...Blaupunkt vakuumrobot BlueBot Xtreme - vakuumrobot med...360 S7 Pro Robotdammsugare och mopp, LiDAR Mapping, 2650 Pa, No-Go...
Kontrollera prisKontrollera prisKontrollera pris699,99 €Kontrollera prisKontrollera prisKontrollera pris312,33 €Kontrollera prisKontrollera pris
LEFANT vakuumrobot med torkfunktion, 2600Pa WLAN...*Vakuumrobot med torkfunktion, fungerar med...*yeedi k650 vakuumrobot med moppningsfunktion, dammsugning ... *yeedi k701G vakuumrobot, visuell navigering,...*Proscenic M6 PRO WLAN robotdammsugare, dammsugrobot med ... *roborock E4 vakuum- och golvmoppningsrobot (sugkraft...*Ultenic D5s Pro vakuumrobot med moppfunktion, ... *Blaupunkt vakuumrobot BlueBot Xtreme - vakuumrobot...*360 S7 Pro Robotdammsugare och -mopp, LiDAR Mapping,...*
◼️ Ej tillämpligt◼️ Ej tillämpligt◼️ 【Effektiv och effektiv】 Roboten dammsuger och moppar ...◼️ [ALLT-I-ET ROBOTVAKUUM] Yeedi-kuben erbjuder faktiskt ...◼️ APP-kontroll och röststyrning: Använd ...◼️ ingår komponenter; strömsladd◼️ Ej tillämpligt◼️ STARK SUG - Blaupunkt Bluebot XVAC dammsugare...◼️ Ej tillämpligt◼️

Smartare laddstationsnavigering: Istället för ...

◼️ Ej tillämpligt◼️ Ej tillämpligt◼️ 【Mer kraft, mindre buller】 Tack vare det förbättrade ...◼️ [VIBRATION WIPE FUNCTION] Vibrationstorkningstekniken från ...◼️ Lasernavigering: På grund av sondskanningar kan vakuumroboten ...◼️ Ej tillämpligt◼️ Ej tillämpligt◼️ ENKEL ANVÄNDNING - Robotdammsugaren är lätt att ...◼️ Ej tillämpligt◼️

Zonstädning: kontrolleras av dig. Syfte...

Amazon PrimeAmazon PrimeAmazon Prime
KöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetyg
prishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoria
Kontrollera prisKontrollera prisKontrollera pris699,99 €Kontrollera prisKontrollera prisKontrollera pris312,33 €Kontrollera prisKontrollera pris
Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!
Senast uppdaterad 29 februari 2024 11:33 Länkar direkt till Amazon.de | Källa/Foto: Amazon API

Tekniska data: Lefant T700 vakuumrobot med torkfunktion

Dammsugare robot dammsugare robot 2021
 • Hög sugkraft: upp till 2200pa
 • energibesparing: med endast 25 watt
 • Dammkapacitet: 0,6 liter
 • Objektdimension: 32 x 32 x 8 cm
 • produkt~~POS=TRUNC vikt~~POS=HEADCOMP: 2,8 Kg
 • Lautstärke: 50 st
 • ackumulator: Litiumjon
 • WLAN

Leveransomfattning:

1 x rullborste och 1 x dammuppsamlare
1 x sidoborstar och 2 x rengöringsborstar
1 x vattenbehållare och 4 x dukar
1 x fjärrkontroll
Dessutom finns instruktioner, laddstation och garantibevis.

Bygg & idrifttagning | Lefant T700 vakuumrobot med moppningsfunktion

Dammsugare robotdammsugare

Robotdammsugaren kan monteras på ett självförklarande sätt, bara rullar och sidoborstar behöver klickas in och robotdammsugaren är redo att användas. I förväg måste dock laddstationen matcha internt WLAN vara ansluten, vilket faktiskt är bra helt enkelt med ett knapptryck arbetar. Dammsugaren ansluts sedan automatiskt till laddstationen. WiFi-anslutningen används för att dammsugaren ska kunna styras via en app å ena sidan och för att köra den till laddstationen oberoende när batteriet är lågt.

Det finns två behållare, en för dammsugaren och en för avtorkningsbehållaren. Vattnet fylls helt enkelt i tanken och rengöringsduken fästs med kardborreband. Dessa två containrar kan också bytas mycket enkelt med ett klick. Förutom rullborsten, som suger upp damm och smuts, finns det också en suganslutning som är särskilt bra för hårborttagning lämplig är. Men mer om det senare.

När det gäller sugkraft kan du välja mellan låg, medium och hög. När han är klar kommer han tillbaka oberoende tillbaka till laddstationen.

När batterinivån är låg lyser lysdioderna rött, medan de laddas blinkar de blått och efter laddning slocknar alla lysdioder och enheten är klar att gå igen.

Användning och resultat | Lefant T700 vakuumrobot med moppningsfunktion

Dammsugare robot dammsugare robot Lefant

Sugprocess

Jag har några mattor i olika höjder i vardagsrummet och sovrummet. Jag var nyfiken på att se om Lefant vakuumrobot skulle klara testet och övervinna detta hinder.

Damm- och mopproboten kan antingen oberoende, via fjärrkontroll eller app att kontrolleras. Till en början lät jag honom bestämma själv genom att trycka på startknappen. Dammsugaren startade sedan. De Volym med 50db är högre än förväntat, men ändå inte värt att nämna. Efter ungefär tio minuter kunde jag se att robotdammsugaren arbetade på egen hand olika lägen kör igenom, så inte bara framåt och bakåt utan också kurvor och andra mönster regelbundet. Jag tyckte att det var mycket anmärkningsvärt, eftersom han var densamma i alla hörn kommer.

Med hjälp av fjärrkontrollen testade jag sedan olika inställningar, till exempel kantläget eller fastpunktsläget. Det är väldigt intressant och till och med roligt att styra Lefant T700 vakuumrobot med moppfunktion med faner till där smutsen är. Jag tycker att appen är mer värt att nämna, om du alls vill använda den. sidoanteckning: Varken fjärrkontrollen eller appen krävs för grundläggande användning. Det rengörs av sig själv genom att trycka på startknappen. Appen kan också användas för att ställa in timers och till och med starttider. Jag tycker att detta är mycket imponerande på grund av dessa funktioner fungerar riktigt bra.

Lefant T700 vakuumrobot med moppningsfunktion

Dammsugningsprocessen på mattorna behärskades briljant och dammsugaren körde till och med på högre och mycket fluffiga mattor. Tack vare känsliga sensorer kringgås möbler och inte stöts eller berörs.

Efter ungefär 3 timmar - ja, det är hur länge batteriet faktiskt reste - vakuumroboten Lefant T700 med moppningsfunktion körde tillbaka till stationen. Sedan tömde jag dammbehållaren. Detta var enormt fullt, vilket talar för en stor sugkraft med hög sugkraft. Jag hittade till och med min sons Lego-del i det, galenskap!

torkarfunktion

Efter att Lefant T700 vakuumrobot med moppningsfunktion hade laddats, ville jag prova moppningsprocessen. Till ett pris av 229 € förväntade jag mig mycket.

Först fylls vattentanken och en trasa monteras över kardborrebandet. Sedan börjar det redan.

Det bör nämnas att sugfunktionen alltid är påslagen, dvs också under torkning, bara att vatten matas ut under denna process.

Det var väldigt intressant att se igenom spåren av vatten som går dammsugaren, som nu fungerar som en torkare, går.

Tyvärr fanns det upprepade akustiska indikationer på att dammsugaren fungerade under torkningen fastnat vid torkning har till exempel med mattan. Jag var tvungen att ta bort enheten från mattan och sätta upp den igen. Efter att det hände tredje gången på cirka tio minuter avbröt jag torkningsprocessen.

Enligt min mening bör mattor och andra höjder åtminstone läggas åt när du torkar av (inte vid dammsugning!).

Torkningsprocessen var därför inte optimal.

Rengöring och laddning

Städningen: borstarna och höljet fungerade igen väldigt enkelt och enkelt. Borstarna kan tas bort genom att klicka och lätt rengöras. Särskilt med rullborsten kunde en enorm mängd hår och andra partiklar hittas efter några sugprocesser. Rengöring bör därför ske med jämna mellanrum.

Vakuumrobot dammsugarroboterbjudande

Detsamma gäller torkdukarna, även om jag inte använder torkprocessen ofta, fick jag rengöra dem i tvättmaskinen, vilket fungerar bra.

Lefant T700 vakuumrobot med moppningsfunktion

Laddningen: tar cirka 3 timmar att ladda helt. Naturligtvis kan den användas i förväg för mindre rum. För rum med en storlek på cirka 60 kvadratmeter bör dammsugaren dock vara fulladdad, vilket - som sagt - tar cirka 3 timmar.

Han kan göra det bra Katthår och hundhår suga?

Djurhår är för roboten inga problem. Jag har en egen katt och golven är rena hela tiden. Håret avlägsnas enkelt även från mattan och sugkvaliteten är annars, speciellt när det gäller djurhår, bara bra.

Katten var lite skeptisk och rädd först, eftersom ljudet är okänt, men nu är spenen accepterad. Den långsamma hastigheten hjälper också.

Så om du har djur i ditt hushåll får du dina pengar med den här enheten.

Videor | Elephant T700

Youtube

Genom att ladda ner videon accepterar du integritetspolicyn på YouTube.
ta reda på mer

Ladda video

Som Fördelar och nackdelar har Lefant T700 en vakuumrobot med moppningsfunktion?

Fördelar

 • särskilt hög sugkraft
 • olika sugvarianter
 • Kör runt möbler
 • även lämplig för höga mattor
 • oberoende lastning
 • enkel operation
 • lämplig för djurhår

Nackdelar

 • lite högt
 • Avtorkningsfunktionen är inte helt utvecklad
 • fastnar i kablar relativt snabbt
 • obehaglig pipsignal när "fastnar"

Tips för Lefant T700 robotvakuum med moppningsfunktion

Jag kan använda den som en vakuumrobot rekommenderar absolut, sugkraften är verklig särskilt anmärkningsvärt! Som mopp använder jag emellertid inte längre alls eftersom resultatet och svårigheterna med mattor verkar för besvärliga för mig.

Ibland hade jag kablar bakom soffan med elektriska apparater, som dammsugaren tenderar att fastna på och avger ett akustiskt pip, så dammsugaren måste justeras om. Jag rekommenderar därför golvet fri från "hinder" att behålla.

Se upp för små delar, som leksaker för barn och djur. Dammsugaren suger bort allt som plockas upp av borstarna och är inte för stort för uppsamlingsbehållaren. Jag har redan hittat Lego-delar, pengar och gem i den.

Slutsats: Lefant T700 vakuumrobot med moppningsfunktion

Jag kan göra en för Lefant-damm- och mopproboten tydlig köprekommendation uttala. Förutom den omogna torkfunktionen var jag särskilt imponerad av sugkraften. Oberoende dammsugning och laddning tar tid och ansträngning. Priset på 229 euro är i linje med marknaden och verkar för mig vara riktigt okej för kvaliteten. Enheten har min Testet klarade absolut.

Jag skulle köpa den igen direkt.

Rekommenderad läsning: Roborock, iRobot och Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro

andra robotdammsugare med moppningsfunktion

Upptäck topp 10 av de bästa och mest sålda robotdammsugarna med produkter med avtorkningsfunktioner 2024 på Ehrliche Tester. Vi visar ett urval av de mest populära föremålen som har bra kundrecensioner och värde för pengarna. Hitta den perfekta robotdammsugaren med avtorkningsfunktion för dina behov nu!

Top10🔥Erbjudanden🔥 🆕Online
# förhandsvisning Produkt rating pris
1 Tikom L9000 vakuumrobot med torkfunktion, LiDAR-navigering,... Tikom L9000 vakuumrobot med torkfunktion, LiDAR-navigering,...* För tillfället inga recensioner 249,99 €Amazon Prime
2 Tikom L9000 vakuumrobot med torkfunktion, LiDAR-navigering,... Tikom L9000 vakuumrobot med torkfunktion, LiDAR-navigering,...* För tillfället inga recensioner 249,99 €Amazon Prime
3 Tikom G8000 Pro vakuumrobot med torkfunktion 2 i 1, vakuum... Tikom G8000 Pro dammsugare med torkfunktion 2 i 1, dammsugare...* För tillfället inga recensioner 199,99 € 159,99 €Amazon Prime
4 HONITURE dammsugarrobot, G20 dammsugarrobot med... HONITURE dammsugarrobot, G20 dammsugarrobot med...* För tillfället inga recensioner 209,99 € 189,99 €Amazon Prime
5 HONITURE dammsugare med avtorkningsfunktion, G20 Pro dammsugare... HONITURE robotdammsugare med avtorkningsfunktion, G20 Pro dammsugare...* För tillfället inga recensioner 269,00 € 161,17 €Amazon Prime
6 MEDION vakuumrobot med sugstation och torkfunktion X20 SW+... MEDION vakuumrobot med sugstation och torkfunktion X20 SW+...* För tillfället inga recensioner 399,95 € 249,99 €Amazon Prime
7 Tesvor dammsugare med torkfunktion, M2 dammsugare... Tesvor robotdammsugare med avtorkningsfunktion, M2 dammsugare...* För tillfället inga recensioner 209,99 € 159,99 €Amazon Prime
8 MEDION vakuumrobot med torkfunktion E32 SW (2-i-1... MEDION vakuumrobot med torkfunktion E32 SW (2in1...* För tillfället inga recensioner 99,99 €
9 Vacidy Nimble T8 vakuumrobot med torkfunktion med 4000Pa... Vactidy Nimble T8 robotdammsugare med torkfunktion med 4000Pa...* För tillfället inga recensioner 159,00 €Amazon Prime
10 HONITURE Saugroboter mit Wischfunktion,Q6 SE Saugroboter mit... HONITURE Saugroboter mit Wischfunktion,Q6 SE Saugroboter mit...* För tillfället inga recensioner 399,99 € 299,99 €Amazon Prime
- € 40,00erbjudandet
- € 20,00erbjudandet
- € 107,83erbjudandet
- € 149,96erbjudandet
- € 50,00erbjudandet
- € 100,00erbjudandet

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 29.02.2024/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Schreibe einen Kommentar