Test: Bosch robotgräsklippare Indego S + 350 med app | Hur bra är robotgräsklipparen?

Dirk Re.

Inga kommentarer

Bosch robotgräsklippare S + 350-ca5e8c2c
Bosch robotgräsklippare S + 350_Testsieger-bd96b857

Den nuvarande trenden är mot robotgräsklippare. Detta tar arbete av och sparar enormt mycket tid. Det är just därför jag fick Bosch robotgräsklippare Indego S + 350 Köpt. Med så kallad artificiell intelligens bör den skapa en permanent jämn och välskött gräsmatta. En av Boschs själva borde hjälpa till med detta skapad app med vilken robotgräsklipparen kan styras. Detta erbjuder också andra användbara funktioner.

Den Bosch robotgräsklippare finns för närvarande med en laddstation till ett pris av 738,99 euro. Du kan nu läsa hur gräsklipparen presterade.

Robotgräsklippare i jämförelse

Bosch Home and Garden robotgräsklippare Indego XS 300 (med...Bosch robotgräsklippare Indego S+ 350 (med app-funktion, 19 cm...Bosch robotgräsklippare Indego M+ 700 (med appfunktion, 19 cm...Bosch robotgräsklippare Indego 350 (19 cm klippbredd, för...Smart Sileno Life 750 m² robotgräsklippare, med Smart GatewayGardena SILENO city: robotgräsklippare för gräsmattor upp till 500 m²,...Gardena robotgräsklippare SILENO minimo 250 m²: intelligent ...WORX Landroid PLUS WR167E robotgräsklippare för trädgårdar upp till 700 kvm med...Yard Force COMPACT 280R robotgräsklippare, lämplig för gräsmattor...WORX Landroid PLUS WR165E robotgräsklippare för trädgårdar upp till 500 kvm med...
567,00 €763,45 €1.608,99 €Kontrollera pris999,90 €829,90 €520,00 €775,00 €349,00 €698,00 €
Bosch Home and Garden robotgräsklippare Indego...*Bosch robotgräsklippare Indego S + 350 (med ... *Bosch robotgräsklippare Indego M + 700 (med ... *Bosch robotgräsklippare Indego 350 (19 cm ... *Robotgräsklippare Smart Sileno Life 750 m², med Smart...*Gardena SILENO city: robotgräsklippare upp till 500 m²...*Gardena robotgräsklippare SILENO minimo 250 m²: ... *WORX Landroid PLUS WR167E robotgräsklippare för trädgårdar ... *Yard Force robotgräsklippare COMPACT 280R, lämplig för ... *WORX Landroid PLUS WR165E robotgräsklippare för trädgårdar ... *
◼️ Systematisk och snabb: LogiCut-tekniken kartlägger ...◼️ Systematisk och snabb: LogiCut-tekniken kartlägger ...◼️ Anslutning via appen: robotgräsklipparen är enkel ...◼️ Ej tillämpligt◼️ Idealisk för medelstora gräsmattor och komplexa trädgårdar upp till...◼️ Gräsklipparen kan manövreras med Gardena Bluetooth-appen från upp till ...◼️ Full anslutning: Intuitiv Gardena Bluetooth-app (online ...◼️ Skär till kant: LANDROID har förskjutna knivar för att klippa så nära som ...◼️ Litiumjonceller med kraftfullt 20 V-batteri, 2,0 Ah, ...◼️ Skär till kant: LANDROID har förskjutna knivar för att klippa så nära som ...
◼️ Hanterar smala passager: För bara 75 cm breda ...◼️ BorderCut för rena kanter: Indego startar varje...◼️ Effektiv och kompakt: klippa upp till tre gräsmattor med ...◼️ Ej tillämpligt◼️ Perfekt underhållen gräsmatta: Precisionsbladen skär ...◼️ Vattentät drift: Robotgräsklipparen klipper även i regn och ...◼️ Pro-tyst: Med bara 57 db (A) den tystaste i sin klass och ...NEW️ NYTT: WiFi och Bluetooth - direktanslutning mellan app ...◼️ Kantklippningsfunktion för att hålla trädgården ren och städad ...NEW️ NYTT: WiFi och Bluetooth - direktanslutning mellan app ...
Amazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon Prime
KöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetyg
prishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoria
567,00 €763,45 €1.608,99 €Kontrollera pris999,90 €829,90 €520,00 €775,00 €349,00 €698,00 €
amasonamasonamasonamasonamasonamasonamasonamasonamasonamason
Senaste uppdatering den 9 december 2023 21:01 Länkar till Amazon.de | Källa/Foto: Amazon API

Första intrycket | leveransomfång

Uppackad håller du en 6, 8 kg tung robotgräsklippare med måtten på X x 44 36 22.2 cm i handen. Första intrycket är definitivt positivt, det fungerar robust och stabil. Den bifogade laddstationen är ganska stor och bör ställas upp med försiktighet, eftersom robotgräsklipparen kör dit självständigt för att ladda.

Den 60 watt energibesparande motorn lovar en tyst klippning och säkerställer en lång batterikapacitet. På grund av litiumjonbatteriet är laddningsprocessen ganska snabb, vilket innebär att robotgräsklipparen återställs snabbt redo för användning är.

Det finns också 100 meter kantkabel i Leveransomfattning, som senare fungerar som en gräns och specificerar det område som ska klippas för robotgräsklipparen. Utöver detta ingår 140 fästkrokar.

Det första intrycket är därför mycket positivt. Men vad måste jag tänka på innan jag använder den för första gången och framför allt vilka alternativ erbjuder robotgräsklipparen S + 350 från Bosch?

Bosch robotgräsklippare S + 350_Rasenmowerroboter-970ca268

Förberedelse och drift

Innan du börjar den första klippprocessen måste du ta några steg i förväg. Först och främst måste den som ska klippas vara Område markerat med kantledningen bli. Områden av alla storlekar och olika former kan placeras ut. Området får dock inte överstiga den maximala storleken på 350 m².

Med en integrerad sensor upptäcker robotgräsklipparen automatiskt ledningen och ändrar sedan riktning. Att köra över är uteslutet.

Den önskade klipphöjden bör ställas in i förväg. I grund och botten skapar Bosch robotgräsklippare en Höjd 30mm, 40mm och 50mm. Jag kan rekommendera att du först närmar dig höjderna och börjar med 50 mm. Höjden justeras direkt på enheten och görs på några sekunder.

https://youtu.be/hCZqNQ86tKM

Vad händer med det kvarvarande gräset?

Roboten skär ofta, men bara några mm gräs varje gång. De små gräsresterna bryts ned naturligt och fungerar som naturligt gödselmedel för gräsmattan och förser den med näringsämnen för att främja gräsets tillväxt.

Hanteringen kan göras bekant med hjälp av bruksanvisningen. Operationen verkar ganska enkel för mig, men jag vill förstå gräsklipparroboten 100% och kunna använda den. Så Jag rekommenderar att du läser instruktionerna just nug.

I grund och botten kan klippningen göras av själva enheten eller av Applikation respektive. Regeln är att roboten sträcker sig och klipper gräsmattan av sig själv. Men om en plats förbises, kan gräsklipparen styras till valfri plats med appen.

Enheten skapar också en Lutning upp till 27%.

Vilken typ av funktioner erbjuder den mig Robotgräsklippare S + 350 från Bosch eller vilket mervärde erbjuder det mig?

Funktioner hos Bosch Indego S + 350-roboten

Gräsklipparen har många funktioner som är avsedda att göra klippningen ännu enklare. Målet med en sådan robot är att den gör nästan hela jobbet åt dig.

Ett stort plus är det sagt APP. Många inställningar kan göras med detta. Förutom enhetens självkontroll, t.ex. Klipptidn kan ställas in. I mitt fall har jag ställt in tiderna från 8 till 11 och 15 till 18. Under dessa tider klipper roboten självständigt och återgår sedan automatiskt till laddstationen.

LogiCut

Bosch har installerat den så kallade LogiCut-funktionen i den här enheten. Detta innebär att gräsklipparen känner till sin rutt, vilket i sin tur möjliggör enhetlig och systematisk klippning samtidigt som man undviker kontinuerlig drift.

SmartMowing

Gräsklipparen tar hänsyn till lokala väderförhållanden och undviker regn för att skapa bästa möjliga schema för gräsmattan. Förutom den enorma smutsuppbyggnaden undviks också ett grovt utseende.

I ett nötskal har enheten en regnsensor.

MultiArea

Robotgräsklipparen Bosch S + 350 kan klippa upp till tre gräsmattor, om dessa uppgår till 350 m². Flytta bara klipparen mellan trädgårdarna för att börja.

stöldskydd

Som en extra funktion har Bosch gräsklippare integrerat stöldskydd med en PIN-kod. Om detta skulle stulas från sin åkande krävs en PIN-kod för att använda enheten. Om gräsklipparen blir stulen kan den spåras via mobilanslutningen.

Men hur fungerar BBosch-robotgräsklipparen Indego S + 350 i ett praktiskt test?

 

Första användningen | Bedömningsresultat

För första gången begränsade jag först området som ska klippas vid behov. De Installationen av kantkabeln tog cirka 45 minuter, men det var inte så svårt. Jag placerade laddnings- och dockningsstationen på gräsmattan, där jag hade en strömanslutning, men den verkade inte alltför närvarande.

Nu har jag startat robotgräsklipparen. De Volymen var bra enligt min mening kan du naturligtvis höra klippningen, men det stör mig inte. Jag har redan läst i förväg om enheter som producerar en icke obetydlig volym när de används.

Nu kunde man observera att robotgräsklipparen faktiskt stannar vid gränstråden och kör en annan väg. Så jag kan anta att gräsklipparen kommer att klippa ett stort avstånd under dagen och därmed klippa gräsmattan nästan helt.

Eftersom jag ursprungligen ställde klipphöjden till 50 mm kunde jag dock inte se en stor skillnad optiskt först Till slut såg gräsmattan väldigt snygg ut.

I mitt fall använde jag bara APP: n för att ställa in automatisk start och stopp. De Jag tycker att hanteringen är väldigt lätt och lätt att förstå. Timerfunktionen fungerade bra!

Så snart robotgräsklipparen är klar eller timern har avslutats flyttar roboten automatiskt tillbaka till dockningsstationen. Det är "dockning" men ganska högt, det låter nästan som en plastdel går sönder. Naturligtvis är detta intryck vilseledande.

Bosch robotgräsklippare S + 350_Test-bf15eead

Fördelar och nackdelar

Fördelar

 • Enkel hantering / drift
 • Justerbara klipptider
 • regnsensor
 • Dockningsstation för oberoende laddning
 • Tar absolut tid och jobbar
 • Fungerar pålitligt

Nackdelar

 • Längre förberedelser nödvändiga
 • Högt prissegment

Slutsats: Bosch robotgräsklippare Indego S + 350

I mitt test visade sig gräsklipparen Bosch S + 350 vara en pålitlig och korrekt fungerande enhet utsatt. Med undantag för högt prissegment från för närvarande 738,99 euro är jag helt nöjd med enheten.

Det återstår att se om en sådan anordning verkligen behövs. Det tar dock mycket Tid och arbete. Gräsklipparen ser också till att gräsmattan alltid skärs i samma längd.

Sammantaget bedömer jag Bosch-gräsklipparen och andra robotgräsklippare som är anslutna till den som fundamentalt hjälpsamma när du är redo, den enorma mängden Prissegment att betala. Detta underlättar i alla fall arbetet.

 

Korta frågor och svar om Bosch S + 350

Hur lång tid tar det att lägga kantkabeln?

I mitt fall ungefär 45 minuter

Behöver jag absolut appen?

Nej, inte nödvändigtvis. Klipptiderna kan dock ställas in snabbare där än på själva enheten, alternativt kan tiderna ställas in via displayen.

Hur lång tid tar det att klippa en gräsmatta på> 100 m²?

Tiden beror på gräsmattans form. I mitt fall klipps inte cirka 100 m² i kvadratisk form på mindre än 3 timmar.

Vad händer när det regnar?

Med den integrerade regnsensorn kör robotgräsklipparen automatiskt tillbaka till stationen när det regnar.

Vad är resultatet och är en sådan klippning bra för gräsmattan?

Resultatet är permanent jämnt och välskött. Långvarig klippning har till och med fördelen att endast gräsmattans spetsar klipps, så den växer mer konsekvent och förblir "frisk" längre.

Läsningstips: Guide till robotgräsklippare HärGrästrimmer Här , Ridande gräsklippare Här!

Hitta de bästa och mest sålda Bosch gräsklipparrobotprodukter 2023 i ärliga tester i toppen🔟

Jättebra🔟🔥Erbjudanden🔥 🆕Online
1. Storsäljare
Bosch robotgräsklippare Indego M+ 700 (med 18V batteri och...*
 • Systematiskt och snabbt: LogiCut-tekniken kartlägger gräsmattan och möjliggör klippning i effektiva, parallella banor, så att gräsmattan ...
 • SmartMowing: Indego M+ 700 analyserar trädgården, lokalt väder och personliga preferenser för att optimera klippplanen
 • Röststyrning av Indego är möjlig med Amazon Alexa eller Google Assistant, och anslutning av Indego till andra smarta enheter i...
2. Storsäljare
Bosch gräsklippare Indego S+ 350 (inklusive gratis app,...*
 • En robotgräsklippare som är enkel att använda och komma åt var som helst med den intuitiva appfunktionen
 • Noggrann och enkel mätning upp till 20 m med Zamo lasermätningsenheten
3. Storsäljare
Bosch robotgräsklippare Indego 350 (19 cm klippbredd, för...*
 • Effektiv och kompakt: klipp upp till tre gräsmattor om de blir 350 m² stora
 • Flexibelt klippschema: Automatiskt beräknat, skräddarsytt gräsklippningsschema tack vare AUTO-kalenderfunktionen
 • Undvika hinder vid klippning: Tack vare artificiell intelligens kan robotgräsklipparen undvika hinder i trädgården
4. Storsäljare
Bosch robotgräsklippare Indego S+ 350 (med app-funktion, 19 cm...
2 Bewertungen
Bosch robotgräsklippare Indego S+ 350 (med appfunktion, 19 cm...*
 • Produkt 1: Anslutning via appen: Robotgräsklipparen är enkel att använda och kan styras var som helst med Bosch Smart Gardening-appen
 • Produkt 1: Effektiv och kompakt: Klipp upp till tre gräsmattor om de blir 350 m²
 • Produkt 1: Undvika hinder vid klippning: Tack vare artificiell intelligens kan Indego S+ 350 undvika hinder i trädgården
- € 202,535. Storsäljare
Bosch robotgräsklippare Indego XS 300 (med integrerad...*
 • Produkt 1: Systematiskt och snabbt: LogiCut-tekniken kartlägger gräsmattan och möjliggör klippning i effektiva, parallella körfält, så att ...
 • Produkt 1: Hanterar smala passager: Lämplig för endast 75 cm breda passager mellan kablar (ingen guidekabel behövs)
 • Produkt 1: AUTO Kalenderfunktion: Indego beräknar automatiskt en skräddarsydd, optimerad för respektive gräsmattastorlek...
6. Storsäljare
TeamBosch | stolt familj - efternamn present tröja hoodie*
 • Denna produkt är en perfekt present till alla Bosch familjeåterföreningar för jubileum, för sportevenemang, för...
 • Det unika personliga trycket Bosch är perfekt för födelsedagar, jul, påsk och årsdagar, såväl som mors dag,...
 • 8.5 oz, klassiskt snitt, dubbel söm
- € 252,237. Storsäljare
Bosch robotgräsklippare Indego XS 300 (med integrerad...*
 • Produkt 1: Systematiskt och snabbt: LogiCut-tekniken kartlägger gräsmattan och möjliggör klippning i effektiva, parallella körfält, så att ...
 • Produkt 1: Hanterar smala passager: Lämplig för endast 75 cm breda passager mellan kablar (ingen guidekabel behövs)
 • Produkt 1: AUTO Kalenderfunktion: Indego beräknar automatiskt en skräddarsydd, optimerad för respektive gräsmattastorlek...
8. Storsäljare
Bosch robotgräsklippare Indego M 700 (19 cm klippbredd, för...
11 Bewertungen
Bosch robotgräsklippare Indego M 700 (19 cm klippbredd, för...*
 • Effektiv och kompakt: klipp upp till tre gräsmattor om de blir 700 m² stora
 • Flexibelt klippschema: Automatiskt beräknat, skräddarsytt gräsklippningsschema tack vare AUTO-kalenderfunktionen
 • Undvika hinder vid klippning: Tack vare artificiell intelligens kan robotgräsklipparen undvika hinder i trädgården
9. Storsäljare
Bosch robotgräsklippare Indego 350 Connect (med appfunktion, 19 cm...*
 • Robotgräsklipparen Indego 350 Connect från Bosch - det enklaste sättet till en perfekt trädgård
 • Lätt att använda och få tillgång till din Indego var som helst tack vare den nya intuitiva appen
 • Bosch robotgräsklippare - det perfekta skyddet för robotgräsklipparen Indego 350 och 400
10. Storsäljare
Bosch robotgräsklippare Indego S+ 350 (med appfunktion, 19 cm...*
 • Anslutning via appen: Robotgräsklipparen är lätt att använda och kan styras var som helst med Bosch Smart Gardening-appen
 • Effektiv och kompakt: klipp upp till tre gräsmattor om de blir 350 m² stora
 • Undvik hinder vid klippning: Tack vare artificiell intelligens kan Indego S+ 350 undvika hinder i trädgården
- € 202,53erbjudandet
Bosch robotgräsklippare Indego XS 300 (med integrerad ...
Bosch robotgräsklippare Indego XS 300 (med integrerad...*
Produkt 2: Plastkrok för Bosch Indego begränsningskabel
788,98 € € 202,53 586,45 € Amazon Prime
Neu!
EXTENSILO batteribyte för Bosch F016104299 för robotgräsmatta...
EXTENSILO batteribyte för Bosch F016104299 för robotgräsklippare...*
Ersättning för Bosch F016104299 batteri i ditt trädgårdsredskap; Leveransomfång: 1x batteri | Reservdelar, utbytbara batterier och tillbehör till...
100,49 €
Neu!
EXTENSILO batteri kompatibelt med Bosch Indego 1000, 1300, 10C, 1100...
EXTENSILO batteri kompatibelt med Bosch Indego 1000, 1300, 10C, 1100...*
Ersättning för Bosch F016104299 batteri i ditt trädgårdsredskap; Leveransomfång: 1x batteri | Reservdelar, utbytbara batterier och tillbehör till...
100,49 €
Neu!
EXTENSILO batteri kompatibelt med Bosch Indego 800, 850, 1999, 3600,...
EXTENSILO batteri kompatibelt med Bosch Indego 800, 850, 1999, 3600,...*
Ersättning för Bosch F016104299 batteri i ditt trädgårdsredskap; Leveransomfång: 1x batteri | Reservdelar, utbytbara batterier och tillbehör till...
100,49 €
- € 6,16Neu!
partsplus24 RG2 robotgräsklippare garage | Carport kapell för...
partsplus24 RG2 robotgräsklippare garage | Carporttak för...*
LEVERANSOMFATTNING: Robotgräsklippargarage och markankare för infästning
109,95 € € 6,16 103,79 €

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 10.12.2023/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Kommentera uppropet

Användarrecension
 • hantering
  Sändning
 • bearbetning
  Sändning
 • produktförväntningar
  Sändning
 • Pris-prestanda
  Sändning
 • empfehlenswert
  Sändning