Konservering och konservering: murarburkar, Twist Off glasögon bestseller 2024: Den bästa och mest populära i topp 10 jämförelse | Ärliga tester och deras konserveringsregler
Om du vill bevara uppstår ofta frågan vilken metod och vilka glasögon som är särskilt framgångsrika i att bevara. Bevarande yrkesverksamma är också bekanta med problemet med mögelbildning när burken inte förseglades ordentligt även efter uppvärmning i timmar.
Var uppmärksam på renlighet och undvik mögeltillväxt
Det finns flera faktorer som kan leda till mögel under konservering. Den vanligaste orsaken är dålig renlighet. Otaliga bakterier fäster på icke-steriliserade burkar, vilket sedan leder till att burkarna inte stängs ordentligt och att det bildas mögel. Här är det mycket viktigt att vara uppmärksam på speciell hygien. Det räcker inte att bara skölja burkarna med varmt vatten. Det är bäst att koka burkarna och locken innan.
Antingen görs detta i en kastrull med kokande vatten 100 grader eller i ugnen på 140 grader i 10 minuter. Med ugnsvarianten kokas locken separat i en liten kastrull i 10 minuter. Använder du masonburkar istället för twist-off-burkar bör du även koka gummiringarna i 3 minuter i kokande vatten med en skvätt vinäger. Viktigt: Rengör inte gummiringarna med rengöringsmedel, eftersom detta minskar tätningen. Som ett resultat kan det bildas små sprickor i gummit som då inte längre tillåter att glasen är ordentligt stängda. Det är bäst att byta ut gummiringarna med nya ringar efter den andra eller tredje kokningen.
En annan anledning till att mögel bildas är om maten inte är helt perfekt. Vid konservering, se alltid till att maten är i perfekt skick. Det är bäst att använda den färsk direkt utan att behöva vänta långa stunder emellan. Viktigt: Se till att glasögonen är i perfekt skick. Även de minsta hårfästes sprickor i glaset kan få det att splittras. Även om de är twist off-glasögon bästsäljare 2024: Den bästa och mest populära i topp 10 jämförelse | Ärlig testning detta kan hända.
Valet av glas: Weck-burkar eller twist off-glas. Bästsäljare 2024: Bästa och mest populära i topp 10 jämförelse | Ärliga tester?
Det finns speciella konserveringsburkar på marknaden, så kallade Weck-burkar, som morföräldrarna brukade väcka. Dessa glasögon har en gummiring och metallklämmor som förslutning och ett motsvarande lock. Efter att du har fyllt burkarna med burkarna lägger du försiktigt gummiringen på kanten av glaset och lägger på locket. Locket fästs på glaset med metallkamrarna. Först då börjar vanlig kokning.
Metallklämmorna tas bort först när glasen har svalnat helt efter att de har kokats i temperaturer mellan 80 och 100 grader. Under avkylningsprocessen skapas vakuumet genom att ett övertryck skapas på grund av ångan och luften under tillagningsprocessen. När det svalnar drar vattenångan och luften ihop sig igen. Ett vakuum skapas. Locket har bokstavligen sugit in i glaset.
När glaset har svalnat är det lätt att se om glaset är tätt. Om locket bara sätts på och inte stängs är glaset inte stängt. Processen måste antingen upprepas igen eller så måste maten konsumeras så snabbt som möjligt.
Twist Off-glasögonen är olika i sin hantering. Dessa har vanligtvis ett skruvlock. Efter fyllningen stängs glasen tätt och vaknar sedan. Även här bildas ett vakuum. Detta kan kännas igen av att locken böjer sig något inåt. Det hörs ofta ett klickljud. Det är dock svårare att avgöra om de är tätt stängda med avtappade glasögon. Ofta kan detta bara kännas igen genom att det bildas mögel på maten.
Viktiga regler för konservering med vridbara glasögon
Högsta prioritet är renlighet. Sterilisera alla burkar, gummiringar och lock tillräckligt. Högst var ansträngningen förgäves. Formbildning uppstår. Använd endast perfekta burkar, lock, gummiringar och mat för att uppnå bästa möjliga resultat.
Fyll aldrig burken med maten helt. Det är bäst att alltid lämna utrymme två till tre centimeter till kanten, eftersom det inte är ovanligt att maten expanderar när den kokas ner. Det är bäst att fylla köttprodukter halvvägs eller högst tre fjärdedelar i glaset. Kött ökar volymen under tillagningsprocessen och kräver mer utrymme.
Vid kokning är det i allmänhet viktigt att vattnet finns i grytan eller i Konserveringsmaskiner bara så mycket fylls som maten i burken räcker. I allmänhet bör vattnet bara värmas upp långsamt. Dessutom är det viktigt att se till att maten och vattnet i grytan har ungefär samma temperatur så att glasen inte går sönder. Det är bäst att använda en termometer här.
Koka alltid ner tillräckligt länge. De vanliga koktiderna varierar mellan 10 och 120 minuter. Efter kokning är det bäst att lämna burkarna i burken i cirka tio minuter. Ta först ut det och täck det med en kökshandduk. Förvara maten på en sval, mörk plats.
Upptäck topp 10 av de bäst och bästsäljande Twist off-konserveringsprodukterna 2024 på ärliga tester. Vi visar ett urval av de mest populära föremålen som har bra kundrecensioner och värde för pengarna. Hitta den perfekta Twist off-konserveringsprodukten för dina behov nu!
Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?
- Bolero dryckespulver - köp aldrig flaskor igen!
- Test: BODY'S PERFECT kapslar - viktminskning & välbefinnande
- Test: Syntrox smörgåsmaskin med keramisk beläggning för 4 smörgåsar
- Kärcher trådlöst fönster vakuumtest
- Abox laminator OL381: En omfattande recension av 5-i-1 lamineringssetet
- Porrengöring - ta bort hudormar från ansiktet
* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 24.04.2024/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader