Sportstech RSX500 roddmaskin recension | 16 program för den perfekta ryggträningen

Foto av författaren

Dirk Re.

Sportstech RSX500 roddmaskin – Jag letade själv efter en högkvalitativ sådan roddmaskin, som å ena sidan hjälper mig att utveckla mina ryggmuskler och å andra sidan är lätt att använda och som helst tar liten plats. Om det i slutändan till och med lindrar smärta, skulle det vara perfekt!

Roddmaskin_Sportstech_RSX500_Test-c4d32a07
Sportstech RSX500 roddmaskin testad | 16 program för den perfekta ryggträningen 60 Sportstech RSX500 roddmaskin i test | 16 program för den perfekta ryggträningen

Men till en början hade jag många frågor som höll mig sysselsatt:

Är en roddmaskin effektivt?
Vilken åldersgrupp är den lämplig för?
Har jag mindre ont genom träning?
Hur länge måste jag ro på hur många dagar?

Roddmaskiner i jämförelse

Skandika vattenroddmaskin Nemo IV | Vattenroddmaskin för...Skandika vattenroddmaskin Nemo III | Vattenroddmaskin med...Roddmaskin av tyskt kvalitetsmärke inklusive pulsbälte RSX300Sportstech RSX500 roddmaskin | Tyskt kvalitetsföretag |...Skandika vattenroddmaskin Nemo Compact | vatten roddmaskin...Skandika vattenroddmaskin Styrke | Designad och tillverkad i Tyskland,...Bluefin Fitness Blade Aqua W-1 | Vattentät roddmaskin |...YOSUDA ​​​​magnetisk roddmaskin 158KG Viktkapacitet -...Capital Sports roddmaskin, roddmaskin för effektiv...Profun roddmaskin för hemmabruk, 2022 roddmaskin med...
Skandika vattenroddmaskin Nemo IV | Vatten...*Skandika vattenroddmaskin Nemo III | Vatten...*Tyskt kvalitetsmärke roddmaskin inkl....*Sportstech RSX500 roddmaskin | Tysk ... *Skandika vattenroddmaskin Nemo Compact | Vatten...*Skandika vattenroddmaskin Styrke | Designad och...*Bluefin Fitness Blade Aqua W-1 |...*YOSUDA ​​​​magnetisk roddmaskin 158KG...*Capital Sports roddmaskin, roddmaskin för...*Profun roddmaskin för hemmabruk, 2022 roddmaskin...*
Amazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon Prime
KöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetyg
Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!
Senast uppdaterad den [apn asin="B08Q8G51BY" typ="state" false="unknown"] Länkar direkt till Amazon.de | Källa/Foto: Amazon API

Läs min testrapport här och få svar på de riktigt viktiga frågorna.

Roddmaskin_Sportstech_RSX500_ryggträning-e3ee21e4
Sportstech RSX500 roddmaskin testad | 16 program för den perfekta ryggträningen 61 Sportstech RSX500 roddmaskin i test | 16 program för den perfekta ryggträningen

Sportstech RSX500 Roddmaskin: Första intrycken | konstruktion

Sportstech RSX500 roddmaskin levereras i flera enskilda delar för självmontering. Hela paketet har en enorm vikt på ca 35 kg. Men jag kopplar ihop saxvikten med bra prestanda.

Så detta måste göras först Sportstech RSX500 roddmaskin ställas in rekommenderar jag bruksanvisningen för detta. de I mitt fall tog monteringen cirka 75 minuter. Jag måste dock säga att jag ville göra monteringen väldigt samvetsgrant så att allt var på plats efteråt.

Det första intrycket är därför mycket positivt. Sportstech roddmaskin har en flexibel skjutbar sits, beslaget med dess display och handtaget. Vid första anblicken känner jag direkt att roddmaskinen är över 16 olika justerbara funktioner tillgängliga, individuellt för alla behov. Men mer om det om ett ögonblick.

Ett stort plus är att Sportstech RSX500 roddmaskin vikbart är. För detta ändamål kan hela sitsen inklusive styrskenan fällas upp. Således tar roddmaskinen väldigt lite plats när den inte används.

Video – konstruktion

SPORTSTECH RSX500 roddmaskin - monteringsanvisning /konstruktion/struktur/estructura/struttura

Förberedelse och drift

Roddmaskin_Sportstech_RSX500_Ebay-1844aed9

Innan du börjar direktträna med roddmaskinen bör några små steg tas först.

Först och främst, se till att alla skruvar är ordentligt åtdragna, eftersom roddmaskinen snabbt börjar vingla och du får en instabil sits, speciellt vid högre intensitet.

Dessutom bör du först träna utan vikt för att lära dig rätt rörelse. Övningarna ska alltid utföras korrekt för att på bästa sätt utnyttja ryggmusklerna och för att undvika eller optimalt lindra eventuell ryggsmärta. Hållningen är lika viktig och bör verkligen övervägas.

Som ytterligare förberedelse bör den enklaste intensiteten väljas innan den första starten för att vänja sig vid enheten och processerna. Speciellt för personer som har liten erfarenhet inom detta område bör du alltid börja med låg intensitet och max 10 minuter.

Operationen verkar lite komplicerad till en början, men när du väl fått kläm på det är hanteringen ganska enkel.

Roddmaskin_Sportstech_RSX500_kaufen-97515ab3
Sportstech RSX500 roddmaskin testad | 16 program för den perfekta ryggträningen 62 Sportstech RSX500 roddmaskin i test | 16 program för den perfekta ryggträningen

Funktioner hos Sportstech RSX500 roddmaskin

Intensiteten hos roddmaskinen skapas av magnetiskt motstånd. Till skillnad från apparater med vattentäthet, som finns i ett betydligt högre prissegment, är magnetresistans ett helt fantastiskt och framför allt billigare alternativ.

Sportstech RSX500 roddmaskin har några mycket användbara funktioner. Jag har listat de viktigaste här:

· 12 träningsprogram + 4 pulsprogram med olika intensitet
· 500m tävlingsläge
· Pulsträning med pulsbälte
· Antisladdpedaler med justerbart band
· Surfplattahållare för videor + USB-laddningsport
· Komfortsäte – kullager på aluminiumskena
· Kompatibel med en fitnessapp

Första ansökan | bedömningsintensitet

Eftersom jag redan har erfarenhet begränsade jag initialt intensiteten till medelnivån vid 20 minuter. Nivåerna kan väljas med hjälp av displayen.

Redan i mitt första test kändes rörelsen bra, jag kunde göra det Träna på att ro jämnt och rent. Intensiteten på medelnivå var dock väl utvald till en början, då jag redan efter 10 minuter kunde märka den första tröttheten i ryggmusklerna. Nybörjare bör därför definitivt börja lågt.

Det kände jag på rörelsen Rodd som väldigt roligt, eftersom rörelserna kunde utföras rent och utan avbrott. Övningen går rakt in i Rücken och stärker också arme. Jag hade konstant belastning i hela ryggen, så jag kan bedöma att Sportstech RSX500 roddmaskin definitivt tjänar sitt syfte.

Roddmaskinen erbjuder även den som har övat efter ett tag och vant sig vid påfrestningarna intervallträning, där intensiteten varierar olika under träning och den liknar verkliga förhållanden i vattnet borde.

Roddmaskin_Sportstech_RSX500_Amazon-b199405b
Sportstech RSX500 roddmaskin testad | 16 program för den perfekta ryggträningen 63 Sportstech RSX500 roddmaskin i test | 16 program för den perfekta ryggträningen

Sammantaget rekommenderar jag starkt den här enheten!

Så vem passar roddmaskinen för? Vilka muskler används?

Roddmaskinen är i princip för alla passar den som vill hålla sig i form. Resultatet av rodd är att ryggen tränas och Smärta kan lindras på lång sikt kan vara.

Jag känner redan människor som är äldre och fortsätter att rodda lätt hemma för att hålla sina kroppar i form och friska. Av denna anledning kan jag rekommendera denna roddmaskin för en åldersgrupp på 18 – 80 år.

[wpcd_coupon id = 139682]

Men vilka muskler tränar jag med den?

Så fort du tränar övningarna konsekvent och korrekt blir du snabbt en påfrestning och förknippad med det Förstärkning av hela ryggområdet att märka. I princip främjar den här enheten även rörligheten och dynamiken i hela kroppen, eftersom jag även använder mina armar och ben för att träna. Det betyder att Armar kommer definitivt att förstärkas med. På grund av att benen hela tiden rör sig, har vi automatiskt benmusklerna, även om det bara utspelar sig i mindre bemärkelse.

Roddmaskin_Sportstech_RSX500_Top10-b93f3645
Sportstech RSX500 roddmaskin testad | 16 program för den perfekta ryggträningen 64 Sportstech RSX500 roddmaskin i test | 16 program för den perfekta ryggträningen

För- och nackdelar Sportstech RSX500 roddmaskin

Fördelar

  • Överkroppsträning möjligt hemma
  • Omedelbart redo för användning
  • 16 olika intensiteter valbara
  • Enkel hantering
  • Optimerad rörelsesekvens
  • åldersoberoende
  • Rättvist prissegment

Nackdelar

  • byggandet tidskrävande
  • Första användningen verkar komplicerad
  • Mycket svårt

Slutsats: Sportstech RSX500 roddmaskin i testet

Som avslutning kan jag konstatera att jag har testat en robust och framför allt välgjord roddmaskin. Den erbjuder för Anfänger och advanced den optimala träningsprocessen för hemma. Rörelserna löper mjukt och utan störningar. Enheten har mig helt övertygad och jag rekommenderar det definitivt.

Vad som särskilt glädjer mig, förutom den marknadsdrivna och rättvist prissegment enhetens stabilitet, såväl som utförande. Jag hade alltid en känsla av att min rygg faktiskt användes och stärktes. Jag tycker att träningsförloppet är trevligt, jag hade aldrig ont.

Sportstech RSX500 roddmaskin för närvarande 599 Euro är absolut ett alternativ till dina andra roddmaskiner med vattentäthet, som jag tycker är överprissatta. Även om jag i början var skeptisk till om ett magnetiskt motstånd skulle tjäna sitt syfte så är jag det nu överlag helt nöjd och kan ge en köprekommendation.

Jag kan också tänka mig att det kan hjälpa vissa personer med ryggproblem för att lindra smärta på lång sikt. För detta ändamål bör du alltid träna regelbundet och inte använda intensiteten för mycket.

Rekommenderad läsning: Squat-maskin

Upptäck topp 10 av de bästa och mest sålda roddmaskinsprodukterna 2024 på ärliga tester. Vi visar ett urval av de mest populära föremålen som har bra kundrecensioner och värde för pengarna. Hitta den perfekta roddmaskinsprodukten för dina behov nu!

Top10🔥Erbjudanden🔥 🆕Online
# förhandsvisning Produkt rating pris
1 Dripex roddmaskin för hemmabruk, magnetisk roddmaskin,... Dripex hemmaroddmaskin, magnetisk roddmaskin,...* För tillfället inga recensioner 269,99 € 199,99 €
2 PASYOU vattenroddmaskin för hemmet, maximal viktkapacitet... PASYOU vattenroddmaskin för hemmet, maximal viktkapacitet...* För tillfället inga recensioner 299,99 € 234,99 €Amazon Prime
3 ISE roddmaskin för hemmet Roddmaskin med 8 nivåer... ISE roddmaskin för hemmet Roddmaskin med 8 nivåer...* För tillfället inga recensioner 199,99 €Amazon Prime
4 Dskeuzeew roddmaskin för hemmet, roddmaskin, hopfällbar... Dskeuzeew roddmaskin för hem, roddmaskin hopfällbar...* För tillfället inga recensioner 219,99 € 179,99 €
5 MERACH vattenroddmaskin för hemmet, tillverkad av... MERACH vattenroddmaskin för hemmet, tillverkad av...* 1.022 Bewertungen 699,99 € 559,99 €Amazon Prime
6 JOROTO roddmaskin för hemmabruk, roddmaskin hopfällbar med... JOROTO roddmaskin för hemmabruk, roddmaskin hopfällbar med...* För tillfället inga recensioner 369,99 € 269,99 €Amazon Prime
7 Roddmaskin för hemmet, roddmaskin, hopfällbara roddmaskiner,... Roddmaskin för hemmet, roddmaskin, hopfällbara roddmaskiner,...* För tillfället inga recensioner 139,99 €Amazon Prime
8 SportPlus roddmaskin för hemvikbar - extra tyst... SportPlus roddmaskin för hemvikbar - extra tyst...* För tillfället inga recensioner 369,99 €Amazon Prime
9 Roddmaskin för hemmet - NEEZEE roddmaskin,... Roddmaskin för hemmet - NEEZEE roddmaskin,...* 66 Bewertungen 279,99 € 229,99 €
10 Magnetisk roddmaskin för hemmet, MERACH Bluetooth... Magnetisk roddmaskin för hemmet, MERACH Bluetooth...* För tillfället inga recensioner
- € 70,00erbjudandet
- € 65,00erbjudandet
- € 40,00erbjudandet
- € 140,00erbjudandet
- € 100,00erbjudandet
- € 50,00erbjudandet
Roddmaskin för hemmet - NEEZEE roddmaskin,...
Roddmaskin för hemmet - NEEZEE roddmaskin,...*
279,99 € € 50,00 229,99 €
Neu!
Magnetisk roddmaskin inomhus fällbar rodd med magnetisk...
Magnetisk roddmaskin inomhus fällbar rodd med magnetisk...*
Obs: Denna produkt innehåller inga elektroniska enheter såsom PAD; Effektiv träning för hela kroppen
279,00 €
Neu!
ZXSXDSAX Roddmaskiner Multifunktion Hydraulisk Roddmaskin...
ZXSXDSAX Roddmaskiner Multifunktion Hydraulisk Roddmaskin...*
HD-instrumentvisualisering; Grip sugkoppsfotskydd halkfri säkrare; Stötdämpning i latexrör
16.537,29 €
Neu!
ZXSXDSAX Roddmaskiner Hushålls kommersiella gym Vindtät rodd...
ZXSXDSAX Roddmaskiner Hushålls kommersiella gym Vindtät rodd...*
❤ Kontrollera luftflödet och träning.; ❤Användare kan enkelt installera eller ta bort bilden.; ❤ Antisladdhandtag, mjukt vadderat skum...
4.431,90 €

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 17.06.2024/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Schreibe einen Kommentar