Städning av din lägenhet - 7 tips för mer motivation

Åh skrämma, fläcken måste gå!: Coola rengöringstips - ta bort fläckar utan kemikalier

Alla vet det, knappast någon gillar att göra det. Att städa en lägenhet är förknippat med lite glädje för många människor och är en av de mest obehagliga uppgifterna i vardagen. Vi kunde använda tiden när vi svänger kvastar och trasor för aktiviteter som ger oss glädje. Men hushållsarbetet måste göras, tyvärr kan vi inte undvika det och låt oss vara ärliga, vi alla gillar ett rent hem. Om det inte var fråga om motivation. Följande sju tips kommer att göra rengöringen lite enklare i framtiden.

tvättbara mikrofiberdukar av högsta kvalitet med OEKO-TEX tätning - förstklassiga rengöringsdukar i mikrofiber speciellt för kök, badrum och hushåll - högabsorberande, mjuka, luddfria (6 rengöringsdukar 30 x 30 cm, grå)Vileda mikrofiberdukar, färger, universaldukar multipack, 30 x 30 cm, flerfärgad, 8-packZOLLNER 24er Set Microfibre rengöringsduk, storlek ca 32x32 cm, blandad (röd, grön, gul och blå)Fem hemläkemedel ersätter en apotek: Gör det själv! Mer än 300-program och 33-recept som sparar pengar och skyddar miljönTrådlös dammsugare Trådlös handdammsugare med 17000 Pa sugeffekt, 2 nivåer, upp till 30 minuter, avtagbart litiumjonbatteri, LED-elektrisk borste, väggfäste, laddstationProscenic P8 Max batteridammsugare, trådlös dammsugare med 20,000 40 Pa sugkraft, avtagbart litiumjonbatteri, driftstid upp till XNUMX minuter, borstlös motor [energiklass A +++]Kärcher fönsterputskoncentrat RM 503, för streckfri rengöring av fönster, glas, speglar och duschkabiner, 500ml koncentrat ger 6,25l rengöringsvätska vid utspädningKärcher trådlösa fönstervakuum WV 6 Plus (extra lång batterilivslängd: 100 min, utbytbart sugmunstycke, sprayflaska med mikrofiberhölje, fönsterrengöringskoncentrat 20 ml, utan specialtillbehör)BEHÅLL 4 stycken mikrofibermoppskydd Kärcher batteri fönsterdammsugare WV 5 Premium WV 2 Premium (Plus), WV 5 Premium (Plus) gul inomhus, 2.633-130.02X universellt rengöringsmedelskoncentrat lämpligt för Vorwerk vakuumtorkare Kobold SP520 530 600 SPB100, SP7 - Garanterad perfekt rengöringsprestanda - Premiumkvalitet
EXTREMT MÅNGSIDIG - En rengöringsduk - många möjliga användningsområden I Professionell trasa för alla släta ytor i kök, badrum och lägenhet I Perfekt för handfat, speglar, kakel, fönster, bestick och mycket merKRAFTFULL RENGÖRING OCH ABSORBENT: Vileda mikrofiberdukar för alla ändamål Färgerna är mycket kraftfulla och absorberande och tar bort smuts och fett grundligt och utan att lämna ränderZOLLNER: Miljontals hotell- och cateringtvätter används över hela Tyskland och värderas högt av våra kunder för deras höga kvalitet och hållbarhet.smarticular förlag17000 PA Stark sugkraft: Borstlös digital höghastighetsmotor som ger en blixtförstärkning inom 0,3 s. En motor med upp till 100.000 17000 rpm och ett vindtryck på XNUMX XNUMX ...20,000 100,000 Pa stark sugkraft: Den borstlösa motorn når en rotationshastighet på upp till 20,000 XNUMX varv / min, erbjuder den starka sugkraften upp till XNUMX XNUMX Pa, möjliggör en djup ...Fönsterputskoncentrat för streckfri rengöring av alla vattentäta, släta ytor som glas, fönster, speglar, duschkabiner m.m.En extra lång driftstid på 100 minuter garanterar oavbruten rengöringLämplig för Kärcher-fönsterluckor WV 2 WV5, WV 2 WV5 Plus, WV5 WV2 Premium.Universellt rengöringsmedelskoncentrat lämpligt för Vorwerk vakuumtorkare SP520 SP530 SP600 SPB100 SP7
BÄSTA RENGÖRINGSPRESTANDA - Mikrofiberdukar är lämpliga för rengöring och torkning. Tack vare rutmönstret har duken förbättrad rengöringsprestanda och är med all tung smuts ...HYGIENISK RENTHET: Dukarna är gjorda av 100 % mikrofiber och tar därmed enkelt bort jämna bakterier utan användning av rengöringsmedelRengöringsdukarna är gjorda av 80% polyester och 20% polyamid mikrofiber och har en materialvikt på 270 g/kvm. Rengöringsdukarna är extra mjuka och extremt skonsamma mot känsliga...Fem huskurer ersätter ett apotek: Gör det själv Mer än 300 applikationer och 33 recept som sparar pengar och skyddar miljönPerfekt manövrerbarhet för att dammsuga överallt: Mindre än 1,5 kg, handdammsugare med bara ett klick - från golv till tak. Höga skåp och tak, även i trånga utrymmen, finns i huset ...2200mAh löstagbart batteri: 2200mAh löstagbart litiumjonbatteri erbjuder en driftstid på upp till 40 minuter och möjliggör ytterligare rengöring med utbytesbatteriet. (tillgänglig separat)Låter regn snabbare och försenar åter smutsLaddningsstatusindikatorn ger ett minuts exakt restvärde för batteriet och rengöringen kan planeras bättrePassar även för Kärcher WV50, WV65, WV70, WV75, WV55, WV60 sprayflaska 2.633-130.0.
16,66 € 7,80 € 18,99 € 17,95 € N / A N / A 9,99 € 72,49 € 14,99 € 19,89 €
Amazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon Prime
amasonamasonamasonamasonamasonamasonamasonamasonamasonamason
22 mars 2023 4:0922 mars 2023 4:0922 mars 2023 4:0922 mars 2023 5:5122 mars 2023 4:0922 mars 2023 4:0922 mars 2023 4:1022 mars 2023 17:2522 mars 2023 10:1322 mars 2023 4:10* Reklam

1. Inte allt på en gång!

En städdag i veckan för att städa lägenheten, där hela huset städas uppifrån och ner, är en vanlig metod. Avsikten bakom detta är att du bara ska krångla till ämnet städning en gång i veckan, resterande dagar behöver bara göras på "huvudgatorna". Tanken är inte dålig, men den har också sina fallgropar. Om du inte känner för att städa generellt så är det ingen fördel att ständigt ställas inför en enorm hög med hushållsarbete.

Att hålla motivationen konstant under lång tid är mycket svårt. I slutändan beror det också på vilken typ av person man är, men erfarenheten har visat att det är bättre att göra en del av hushållsarbetet varje dag. Så du står inte framför en stor hög med oälskat arbete en gång i veckan. Här riskerar du att skjuta upp mycket snabbt.

2. Skapa en trevlig rengöringsmiljö!

Allt arbete går snabbare när arbetsmiljön är rätt. När det gäller hushållsarbete innebär det väldoftande städprodukter, snygga städtrasor och mycket musik. För det ena och det andra kan det här vara trivialt, men det är bara roligare att jobba med vackra saker. Dessa kan till och med tjäna som en motivation för att ens starta aktiviteten.

Om du gillar att lyssna på musik eller om du är ett stort radiospelsfan kan du kombinera denna hobby med städning. Att koppla ihop en obehaglig uppgift med en trevlig aktivitet är känt för att vara en mycket effektiv åtgärd. Livlig musik kan också motivera och uppmuntra lusten att röra på sig, det är bäst att sätta ihop din egen städande spellista direkt.

3. Direkta och indirekta belöningar kan hjälpa!

Begreppet belöning är väldigt gammalt, men det fungerar fortfarande underbart. Så är det även vid städning, för vissa räcker det med utsikten till en fin, ren och väldoftande lägenhet där man mår bra.

Detta kallas också för en sorts belöning, nämligen en indirekt sådan. Ingen extra ansträngning görs för att skapa belöningen, eftersom det är konsekvensen av städning. Om det inte räcker kan du givetvis också belöna dig själv. Efter att arbetet är klart kan det vara ett avsnitt av din favoritserie, en chokladbit eller ett samtal till din bästa vän.

4. Det är snabbare som ett par!

Många säger att de skulle vilja ha lite lugn och ro när de städar sitt hem. Just det, barn eller partner som ständigt dunkar på det nyskurade golvet är verkligen mer än irriterande. Men om det uppstår allvarliga motivationsproblem när man tänker på den kommande städningen kan det vara en idé att leta efter en kollega.

Det kan vara riktigt roligare för två och det går såklart också snabbare. Ingen behöver sköta hushållet helt ensam, trots allt orsakar alla som rör sig där regelbundet smuts. Barn och partner kan därför inkluderas, speciellt med barn är det viktigt att de tidigt lär sig att själva reda ut sin röra.

5. Se inte allt så tufft!

I dina egna fyra väggar ska du känna dig bekväm med din familj, av den anledningen finns det en viss mängd Ordning och renlighet självklart viktigt. Men det finns alltid situationer i livet där man bör kunna låta störningen vara oordning då och då. Om detta inte blir normen är det helt okej.

Det ska inte glömmas bort att med graden av ordning i din egen lägenhet är du inte ansvarig inför någon. Vi går inte i hemkunskapsklass här, trots allt. Potentiella gäster kan också bo med en stökig lägenhet, och det kommer säkert inte alltid att se superstädat ut för dem. Om du inte trivs här kan du bara lämna.

6. Integrera hushållsarbete i vardagen på ett meningsfullt sätt!


I vardagen finns det ofta så kallade lediga tider som kan användas bra för hushållet om du har någon multitasking-förmåga. När du borstar tänderna istället för att stirra i spegeln i 3 minuter, kan du också snabbt torka av badrumsytorna. Medan TV: n är på kan tvätten vikas upp mycket enkelt samtidigt, väntetiden tills pastavattnet äntligen kokar kan användas för att städa upp köket.

7. Lura dig själv!

Det är ett fenomen som vi säkert alla känner till. Vi känner aldrig riktigt för att städa, men så fort det kommer besökare snappar vi till och piskar ihop hela lägenheten. Plötsligt finns den där, den länge saknade motivationen, för nu har vi press som kommer utifrån. Väldigt få gäster kommer faktiskt att insistera på att de ska tas emot i en städad miljö, men god sed kräver det så.

Faktum är att i tiden fram till besöket kommer gör vi hushållsarbetet lika effektivt och snabbt som aldrig förr. Man kan använda sig av detta faktum. Bjud bara in någon på kaffe en eller två gånger i veckan och åtminstone kök, vardagsrum, hall och badrum förbereds regelbundet.

Det är inte nödvändigt att använda alla sju tipsen samtidigt vid rengöring av lägenheten, de flesta av hakarna försöker sin hand på ungefär två punkter. Inte varje trick är lämpligt för alla typer av människor, heller. För vissa har belöningar absolut ingen effekt, andra kan bara hantera tryck mycket dåligt, så det är alltid viktigt att se vad som passar här och vad du fortfarande är bekväm med.

Hitta i toppen🔟 de bästa och mest sålda rengöringsprodukterna 2022 på ärliga tester

Jättebra🔟🔥Erbjudanden🔥 🆕Online
- € 7,001. Storsäljare
WC FRISCH Kraft Active Fragrance Rinse Citron, 10 st, WC-rengörare...*
 • Optimerad rengöringsprestanda* - Med +50 % anti-kalkeffekt* säkerställer toalettblocket effektiv rengöring av kalk och andra ...
 • 4-faldig kombination av aktiv ingrediens - Tack vare kombinationen av 4-faldig aktiv ingrediens erbjuder toalettspolaren rengöringsskum, anti-kalkformel, ...
 • Diskret design - Tack vare sin diskreta design och fantastiska färger passar toalettblocket perfekt under toalettens kant och är en höjdpunkt med varje ...
2. Storsäljare
Torkarrobotrengöringsmedel med blomdoft 750ml -...
16 Bewertungen
Torkarrobotrengöringsmedel med blomdoft 750ml -...*
 • Avtorkningsrobot rengöringsmedelskoncentrat 750ml med en subtil blomdoft för vård och rengöring av hårda golv för en ränderfri...
 • Ingen tidskrävande sköljning krävs, med en subtil blomdoft. Lämplig för rengöring av sten-, PVC-, linoleumgolv och förseglade...
 • Rengöringskoncentratet består av en mycket mild bas och är därför mycket skonsam mot alla golv.
- € 1,483. Storsäljare
CILLIT BANG Power Cleaner Bath Lime & Smuts - Spray för ...
3.446 Bewertungen
CILLIT BANG Power Cleaner Bath Lime & Smuts - Spray för ... *
 • Förklara krig mot kalk och smuts: Med kraftrengöringen CILLIT BANG blir ett stort antal ytor kvar inne i huset, t.ex. ex i badrummet...
 • Det extremt kraftfulla skumrengöringsmedlet tar inte bara bort kalkavlagringar, tvålrester, vattenfläckar och smuts på mycket kort tid, utan...
 • Oavsett om det är i badrummet, i köket eller i trädgården: Rengöringsskummet CILLIT BANG hjälper till att ge nästan alla ytor i hushållet en ny,...
- € 3,244. Storsäljare
Sagrotan All-Purpose Cleaner Blossom Freshness & Green Apple –...*
 • Kraftfull växtbaserad rengöring för nästan alla typer av ytor: 2-i-1 rengöringsmedlet från Sagrotan desinficerar & rengör och säger...
 • Det antibakteriella allrengöringsmedlet tar bort 99,9 procent av bakterierna och rengör samtidigt effektivt - för blanka ytor och...
 • Hygiensprayen är idealisk för köksytor, badrumsytor, golv och soptunnor och lämnar en behaglig,...
5. Storsäljare
Orange oljerengöringskoncentrat fettlösande och högkoncentrerad -...*
 • Orange oil cleaner concentrate 500ml Cleaner som rengör mycket effektivt när det blir svårt att rengöra med en fräsch apelsindoft med stark...
 • Den eteriska apelsinoljan och citrusoljorna doftar behagligt och naturligt, så rengöringsmedlet kan även användas för rengöring av golv...
 • Löser upp fett och har en fettavvisande effekt på bänkskivor, fläktar, i ugn och på golv (laminat, kakel, linoleum).
- € 100,006. Storsäljare
Dreame L10s Ultra vakuumrobot med torkfunktion och automatisk...*
 • [Avancerad teknologi] DrameBot L10s Ultra är en perfekt kombination av de mest populära robotrengöringsteknikerna, en ...
 • [Helautomatisk rengöring] Det automatiska tömningssystemet använder den unika DualBoost 2.0-tekniken, som utvecklas med lite buller ...
 • [Stark sugkraft, grundlig rengöring] Dreame L10s Ultra har ett 5200 mAh batteri, tar bort smuts med en stark 5.300 XNUMX Pa sugkraft, ...
- € 5,007. Storsäljare
Bissell 2550 Multi-Surface Pet Cleaner med feberdoft,...
17.855 Bewertungen
Bissell 2550 Multi-Surface Pet Cleaner med feberdoft,...*
 • För användning med BISSELL-enheterna CrossWave och SpinWave
 • Tar bort röran och lukter som dina husdjur har lämnat efter sig på flera ytor
 • Säker att använda på förseglat lövträ, keramik, kakel, linoleum, mattor och andra hårda golv; Mattor endast med CrossWave
- € 1,018. Storsäljare
Premium klädselrengöringssoffa 500 ml, hållbar klädselrengöring...*
 • 🌿 RENGÖR KLÄDSEL DYPA PORER: Den kraftfulla formulan och den högkvalitativa klädselborsten tar också bort djupt sittande smuts. Använd...
 • 🌿 UNIVERSELLT TILLÄMPLIG: Vill du rengöra dina bilbarnstolar eller letar du efter en naturlig mattrengöring? Vår textilrengöringssoffa är för...
 • 🌿 TEXTILE FRESH SPRAY ELIMINERAR LUKT: De högkvalitativa ingredienserna i Sofareinger-sprayen binder obehagliga lukter och säkerställer ...
9. Storsäljare
PRINOX® professionell mattrengöring 500ml - mattgolvrengöring...
9 Bewertungen
PRINOX® professionell mattrengöring 500ml - mattgolvrengöring...*
 • ✅ EFFEKTIV DJUPPRENGÖRING - Tack vare en särskilt hög dos (koncentrat) uppnår Prinox mattrengöring bättre rengöringsprestanda, ...
 • ✅ RENGÖRING FÖR VARJE TYP AV MATTA - Oavsett om det är långhårig matta eller korthårig, vår mattrengöring rengör utan ansträngning mattor av alla typer och alla ...
 • ✅ MOT FLÄCKAR & DÅLIG LUKT - Vår Prinox mattrengöring fungerar även tillförlitligt som fläckborttagare & luktborttagare från ...
10. Storsäljare
BISSELL Multi Surface Cleaning Agent Value Pack | 3 x 1L |...*
 • Detta rengöringsmedel för flera ytor 3-pack består av 3 l rengöringsmedel för optimal rengöringsprestanda för din BISSELL-enhet.
 • Det tar bort vardagssmuts och återställer den naturliga glansen på dina golv. Dina golv lämnas rena, fräscha och med en...
 • Den miljövänliga formuleringen innehåller endast biologiskt nedbrytbara ingredienser och inga tungmetaller, fosfater eller färgämnen. De...
- € 7,00erbjudandet
- € 1,48erbjudandet
- € 3,24erbjudandet

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 23.03.2023/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Lämna ett svar

Användarrecension
 • hantering
  Sändning
 • bearbetning
  Sändning
 • produktförväntningar
  Sändning
 • Pris-prestanda
  Sändning
 • empfehlenswert
  Sändning

[ajax_load_more loading_style="oändliga fading-blocks" container_type="bord" post_type="post" post_format="standard" category="rådgivning, tester" category__not_in="952" button_label="ladda in mer..." button_loading_label="will lastad"]
🕹️🎮 Köp Sony PlayStation®5-konsol 🕹️🎮
🔥PS5™-konsol🔥
titta på*