Test: Tefal ånggeneratorjärn GV8960 Pro Express Total

Foto av författaren

Dirk Re.

Tefal ånggeneratorjärn GV8960 Pro Express Total

Med Tefal ångstrykningsstation GV8960 Pro Express Total designades ett strykjärn som borde innehålla den perfekta kombinationen av temperatur och ånga för alla typer av tyg. Snabb uppvärmning och en integrerad avkalkare bör uppnå bästa strykresultat och skydda kläder.

Men håller strykstationen för 305,19 € vad den lovar?
Jag gjorde testet och nu kan du läsa mina erfarenheter.

Ångstrykningsstation i jämförelse

Tefal GV8960 Pro Express Totalt ånggeneratorjärn, 2.200W, ...Tefal GV8977 Pro Express ånggeneratorjärn | 2.400W | ...Tefal Pro Express Ultimate ångstrykstation GV9580 | 2600 watt...TEFAL SV8055 EXPRESS ANTIKALKNING | avtagbar kalkuppsamlare | 450...Tefal Express Protect SV9202 ångstrykstation, kraftfull...Laurastar Lift Plus Ultimate Black, 3-i-1 strykstation som...Philips PerfectCare Elite ånggeneratorstrykjärn, testat och...Philips ångjärnsstation, koppar/svart, 700 gH.Koenig V6 ångstrykstation / konstant ångutgång:...Philips GC7929/20 ångstrykstation PerfectCare Compact Plus...
Kontrollera prisKontrollera pris470,66 €262,27 €215,69 €399,00 €Kontrollera pris353,04 €179,00 €Kontrollera pris
Tefal GV8960 Pro Express Totalt ånggeneratorjärn, ... *Tefal GV8977 Pro Express ånggeneratorjärn | ... *Tefal Pro Express Ultimate ånggenerator ... *TEFAL SV8055 EXPRESS ANTIKALKNING | avtagbar...*Tefal ångstrykstation Express Protect SV9202,...*Laurastar Lift Plus Ultimate Black, 3-i-1 ... *Philips PerfectCare Elite ånggenerator...*Philips ångjärnsstation, koppar/svart, 700 g*H.Koenig V6 ångstrykningsstation / konstant ... *Philips GC7929/20 ångstrykstation PerfectCare...*
◼️ Eco-funktion: upp till 20% energibesparing med bara en ...◼️ Detta strykjärn är klart att användas på 2 minuter och...◼️ Ångstrykningsstation med högt tryck med ny ...◼️ Kraftfull ångstrykstation med unik kalkuppsamlare...◼️ IDEALA RESULTAT Kontinuerlig ångboost upp till 130...◼️ Redo att använda på 3 minuter. Tänds när den inte används ...◼️ OptimalTEMP-teknik: Snabbare strykning - Alla tyger med ...◼️ Optimal temp: Stryk snabbare, alla tyger med en ...◼️ Ångstrykstation med 2400 watt effekt◼️ Tack vare Optimal Temp-tekniken behöver du ingen temperatur...
◼️ Snabb uppvärmning, klar för användning på två minuter◼️ Högtrycksånga med 7,2 bar och en kraftfull ånga...◼️ Kontinuerlig ångleverans på 180 g / min för perfekt ...◼️ Ångstrykstation med 6,5 bars pumptryck och kontinuerlig...◼️ TIDSBESPARANDE Koncentrerad ångkraft upp till 520 g/minut för...◼️ Utrustad med en professionell sula som är särskilt ...◼️ 7,2 bar ångtryck, kraftfull 490 g/min ångboost, 145...◼️ Snabb och bekväm strykning tack vare intelligent ...◼️ avtagbar vattentank - 1,7 liter◼️ Hög prestanda för perfekta resultat: 450 g ångboost, 6, 5...
Amazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon Prime
KöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetyg
prishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoria
Kontrollera prisKontrollera pris470,66 €262,27 €215,69 €399,00 €Kontrollera pris353,04 €179,00 €Kontrollera pris
Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!
Senast uppdaterad 29 februari 2024 14:56 Länkar direkt till Amazon.de | Källa/Foto: Amazon API

Idrifttagning | Tefal ånggeneratorjärn GV8960 Pro Express Total

Tefal ånggeneratorjärn GV8960 Pro Express Total

Tefal ånggeneratorjärn GV8960 Pro Express Total levereras komplett, ingenting behöver monteras. Jag gillar alltid något sånt mycket i början. Strömkabeln är installerad på sidan och i själva enheten. Den kan enkelt dras in med ett knapptryck och sparar därmed de välkända trassliga kablarna. När du ställer in levererar strykstationen en fast och stabilt stativ, Ångledningen är skyddad med ett tygöverdrag som skyddar mot brännskador vid beröring.

Stationen kan antingen placeras på ett bord eller till och med direkt på strykbrädan. På grund av stabiliteten rekommenderar jag att du ställer upp den på bordet, anslutningen i form av strömkabeln till strykjärnet är tillräckligt lång vid 165 cm.

På baksidan är en Visa integrerad, med vilken de olika lägena kan ställas in. Till exempel kan tyget som ska strykas (jeans, bomull, satin, etc.) eller önskad temperatur väljas. Energibesparande strykning är möjlig tack vare a ECO-knapp också möjligt. Jag gillade omedelbart att skärmen är väldigt tydlig och begränsad till det väsentliga. Andra modeller har ett roterande hjul för att ställa in önskad funktion, vilket jag tycker är mindre bekvämt.

Strykjärnet kan klickas in i stationen så att det alltid står stadigt och inte glider ut under transport eller transport.

Anteckningar och funktioner | Tefal ånggeneratorjärn GV8960 Pro Express Total

Tefal ånggeneratorjärn GV8960 Pro Express Total

Tefal ångstrykningsstation GV8960 Pro Express Total, här Pro Express Total-modellen, har många, enligt min mening mycket användbara, funktioner och allt syftar till att möjliggöra bekväm strykning med optimala resultat.

Tefal har en på den här modellen Entkalker inbyggt. Detta är en metallstång som är integrerad i strykjärnet. Detta kan också tas bort och rengöras. Denna avkalkare aktiverar en indikatorlampa så snart rengöringen är klar.

Den stora vattentank med en kapacitet på 1,8 liter hålls transparent. På grund av sin storlek kan det faktiskt tillåta timmar av ångstrykning. Men mer om det i mitt första test med ångjärnet Tefal.

den 6 bar ångtryck säkerställer snabb, rynkfri utjämning av olika tyger.

Det finns en palladiumbeläggning över Durilium-sulan, som löses upp i luft med hjälp av katalytisk förbränning, mikrofibrer som lossnar från tvätten under normal strykning.

Med mitt konventionella järn hade jag ofta problemet att jag brände fibrer, jag kunde se denna process på tyget och lämnade rester. Det har alltid stört mig. Ångstrykningsstationen Tefal löste problemet - bra!

En långvarig glidförmåga på sulan garanteras också.

Strykjärnet är mycket bra på grund av effekten på 2.200 watt snabbt hett och redo att användas. Detta sparar mycket tid. I synnerhet när det gäller skjortor räcker nu en mycket kortare strykningsprocess för att ta bort envisa veck.

Strykjärnet har en automatisk avstängning efter 8 minuter om enheten inte använts under denna tid. Detta sparar inte bara elektricitet utan garanterar främst säkerhet.

Användning av Tefal ånggenerator GV8960 Pro Express Total

Tefal ånggeneratorjärn GV8960 Pro Express Total

Men nu såg jag fram emot mitt första test!

Först och främst har jag det 1,8 liters vattentank fylld med kranvatten. Vattentanken är transparent och därför lätt att se. Jag har nu slagit på ångstrykningsstationen och testat hur lång tid det verkligen tar tills den så kallade sulan var varm. Efter ca 2 minuter kontrollampa på, signalerar att den önskade temperaturen nu har uppnåtts. Efter denna tid kunde jag emellertid inte använda ånga, det var bara klart för användning efter cirka 4 minuter.

Jag hade jeansbyxor och skjortor redo för första gången för testning. Jag valde "Jeans" -funktionen på kontrollpanelen och strykjärnet fördes automatiskt till rätt temperatur. Den erforderliga ångan ställs också in automatiskt och avges upp till maximalt 6 bar.

Jag kunde använda jeansen otroligt enkelt och stryk snabbt utan veck.

Nu har jag testat samma process med en skjorta. För att göra detta gjorde jag rätt inställning på skärmen. Jag märkte relativt snabbt att en enorm temperatur utvecklades. Rynkor kan tas bort snabbt också här. Ytterligare ångutbrott kan avges med ett knapptryck eller med automatisk inställning.

Det sista steget var att kontrollera avkalkaren. Naturligtvis kan inget ses efter några användningsområden, men jag ville ändå bekanta mig med hur man använder det. Det är väldigt enkelt att ta bort; ett lås på sidan gör att det kan tas bort och rengöras.

Resultatet var riktigt bra. Jag kunde stryka utan veck på kort tid och de fina tygresterna brändes och sågs inte på kläderna, vilket var väldigt viktigt för mig.

https://youtu.be/XDGOKFr8Pwk

Som Fördelar och nackdelar ?

Fördelar | Tefal ånggeneratorjärn GV8960 Pro Express Total

  • Stor vattentank
  • Snabb värmeutveckling
  • Programval med ett knapptryck
  • Automatisk avstängning när den inte används
  • Entkalker
  • Ekoläge för normal drift

Nackdelar

  • Mycket hög prissegment
  • Tung och skrymmande

Rekommenderad läsning: Rådgivare till strykstolen Här!

Tips från mig om ångstrykjärnstationen Tefal GV8960 Pro Express Total

Tefal ånggeneratorjärn GV8960 Pro Express Total

Innan jag använder den för första gången kan jag rekommendera att du bekantar dig med enhetens olika funktioner automatiska temperaturer för olika tyger. På grund av den höga produktionen och värmegenereringen måste temperaturen justeras för att till exempel inte förstöra en fin blus.

Normalt slår jag alltid på ekofunktionen, eftersom den är helt tillräcklig för normal strykning. När det gäller skjortor är då en ökad temperatur nödvändig.

Ångstrykningsstationen Tefal är ganska tung och skrymmandedärför bör en plan yta sökas för parkering. Jag har också stationen på strykbrädan

placeras direkt, men där verkar styrelsen lite instabil på grund av den olika viktfördelningen.

Jämförelsen med andra modeller har visat att Pris-prestanda-förhållandet är precis rätt och absolut felfria resultat kan uppnås.

Slutsats: Tefal ånggeneratorjärn GV8960 Pro Express Total

Tefal erbjuder en riktigt bra Dampfbügelstation med olika, användarvänlig Funktioner. Kontrollpanelen är enkel och reducerad till ett minimum för tydlighetens skull. Förståelsen är mycket bra och förståelig. I mitt test kunde jag uppnå mycket bra strykresultat och kvaliteten på stationen är också väl bearbetad.

Priset på 305,19 € är mycket högt, enligt min mening kan det sänkas lite. Ändå är strykjärnet en tillgång för mig, strykning är lättare och mycket snabbare på grund av de högre temperaturerna.

Upptäck topp 10 av de bästa och mest sålda produkterna för ångstrykjärn 2024 på Ehrliche Tester. Vi visar ett urval av de mest populära föremålen som har bra kundrecensioner och värde för pengarna. Hitta den perfekta ångstrykstationsprodukten för dina behov nu!

Top10🔥Erbjudanden🔥 🆕Online
# förhandsvisning Produkt rating pris
1 Philips hushållsapparater Perfect Care Compact... Philips hushållsapparater Perfect Care Compact...* För tillfället inga recensioner 189,99 € 149,00 €Amazon Prime
2 Tefal SV6115 Express Essential Steam Iron Station | 5,2 bar |... Tefal SV6115 Express Essential Steam Iron Station | 5,2 bar |...* För tillfället inga recensioner 89,99 €Amazon Prime
3 Tefal SV8054 Express Anti-Calc Steam Iron Station | 2800W |... Tefal SV8054 Express Anti-Calc Steam Iron Station | 2800W |...* För tillfället inga recensioner 143,23 €Amazon Prime
4 Ångstrykstation 5.5 bar ångtryck I 2400 W, variabel ånga,... Ångstrykstation 5.5 bar ångtryck I 2400 W, variabel ånga,...* För tillfället inga recensioner 72,99 €Amazon Prime
5 Tefal Express Protect SV9202 ångstrykstation, kraftfull... Tefal ångstrykstation Express Protect SV9202, kraftfull...* För tillfället inga recensioner 219,99 € 214,40 €
6 Tefal ångjärnstation Pro Express Ultimate GV9567 | 7,7 bar |... Tefal ångjärnstation Pro Express Ultimate GV9567 | 7,7 bar |...* För tillfället inga recensioner 449,99 € 249,00 €Amazon Prime
7 Tefal SV8110 Express Power Steam Iron Station, avtagbar... Tefal SV8110 Express Power ångstrykstation, avtagbar...* För tillfället inga recensioner 179,99 € 149,99 €Amazon Prime
8 Emerio ångjärn station | 2200 watt | 5,5 bar | 1500 ml vatten... Emerio ångjärn station | 2200 watt | 5,5 bar | 1500 ml vatten...* För tillfället inga recensioner 60,34 €Amazon Prime
9 Philips PerfectCare 7000 Series ångstrykstation - 2100 W, 600... Philips PerfectCare 7000 Series ångstrykstation - 2100 W, 600...* För tillfället inga recensioner 279,99 € 223,99 €Amazon Prime
10 Clatronic® ångstrykstation med ångstrykjärn | 3,5 bar |... Clatronic® ångstrykstation med ångstrykjärn | 3,5 bar |...* För tillfället inga recensioner 69,95 € 59,00 €
- € 40,99erbjudandet
- € 5,59erbjudandet
Tefal Express Protect SV9202 ångstrykstation, kraftfull...
Tefal ångstrykstation Express Protect SV9202, kraftfull...*
LÅSSYSTEM Enkel, säker transport och förvaring; OBS- För mer information, se...
219,99 € € 5,59 214,40 €
- € 200,99erbjudandet
- € 30,00erbjudandet
- € 56,00erbjudandet
- € 10,95erbjudandet

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 29.02.2024/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Schreibe einen Kommentar