Råd: Rätt solskydd - vad måste jag vara uppmärksam på? | Hur skyddar jag mig bäst?

Solskyddsguide
Sol = UV-strålning

Solskydd: Förutom de positiva aspekterna har solen också skadliga konsekvenser. En hälsosam och ansvarsfull användning av solen kan därför inte bara hjälpa till att förhindra solbränna utan också minska risken för långvariga skador, särskilt hudcancer.

Läs nu här vad du kan göra för att verkligen skydda dig mot solen och ändå få det positiva ut ur det.

Solskyddsmedel i jämförelse

NIVEA SUN UV Face Mattifying Sun Protection SPF 50 (50 ml),...NIVEA SUN UV Face Mattifying Sun Protection SPF 30 (50 ml),...NIVEA SUN Protection & Care ansiktssolkräm med SPF 30 (50 ml),...NIVEA SUN Kids Protection & Care Sun Lotion SPF 50+ (200 ml),...Eucerin Sun Lotion extra lätt SPF 50 + 400 mlNIVEA SUN UV Dry Protect Sport Sun Spray SPF 50 (200 ml), 100% ...NIVEA SUN Protection & Tan Sun Oil Spray SPF 30 (200 ml),...Garnier solkräm SPF 50+ för barn, vattentät och resistent...NIVEA SUN Protection & Care Sun Lotion LSF 30 (250 ml),...
17,57 €18,69 €12,99 €19,59 €Kontrollera pris26,80 €19,99 €18,23 €19,79 €15,90 €
NIVEA SUN UV Face Mattifying Sun Protection SPF ... *NIVEA SUN UV Face Mattifying Sun Protection SPF ... *NIVEA SUN Protection & Care Solcreme med ansikte ... *NIVEA SUN Kids Protection & Care Sun Milk SPF 50 + ... *Eucerin Sun Lotion extra lätt SPF 50 + 400 ml*NIVEA SUN UV Dry Protect Sport Sun Spray SPF 50 ... *NIVEA SUN Protection & Tan Sun Oil Spray SPF 30...*Garnier solkräm SPF 50+ för barn,...*NIVEA SUN Protection & Care Sun Lotion SPF 30 (250...*
◼️ Högt skydd - Solskyddet med SPF 50 och UVA/UVB-filter...◼️ Högt skydd - solkräm med SPF 30 och ...◼️ Skydd och vård - NIVEA SUN Facial Sun Cream SPF 30 ...◼️ NIVEA SUN Kids – NIVEA SUN-solskyddet för barn...◼️ Ej tillämpligt◼️ Tillverkare: Beiersdorf AG, Tyskland (originalprodukt).◼️ NIVEA SUN - Spraydimman skyddar huden med ...◼️ Protection & Tan – Solskydd och en naturlig solbränna i...◼️ Fuktgivande och vattentät solkräm med SPF 50+...◼️ Skydd & vård - Solskyddet skyddar huden två gånger:...
◼️ Mattande effekt - dagkräm med solskyddsfaktor ...◼️ Mattande effekt - dagkräm med solskyddsfaktor ...◼️ Omedelbart skydd - Med SPF 30 erbjuder fuktkrämen ...◼️ Skydd & vård - Solmjölken med 5in1 hudskydd...◼️ Ej tillämpligt◼️ Medicinsk solkräm av hög kvalitet.Sun️ Sport solstråle - den svettbeständiga, extra ...◼️ Aktiverar solbränna – Formulan med pro-melaninextrakt...◼️ Effekt: Mycket högt solskydd mot UVA/UVB-strålar,...◼️ Microbiome Balance - Den närande formeln för NIVEA SUN...
Amazon PrimeAmazon Prime
KöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetyg
17,57 €18,69 €12,99 €19,59 €Kontrollera pris26,80 €19,99 €18,23 €19,79 €15,90 €
Att erbjudaAtt erbjudaAtt erbjudaAtt erbjudaAtt erbjudaAtt erbjudaAtt erbjudaAtt erbjudaAtt erbjuda
Senast uppdaterad den 7 juni 2023 0:45 Länkar leder till Amazon.de | Källa / foto: Amazon API

Grunder - vad behöver jag solen i alla fall?

Solen är grunden för människors, djurs och växtliv. Inget liv är möjligt utan solen. Av denna princip ensam kan man dra slutsatsen att solen är extremt viktig för oss människor. De får oss att känna oss mer alerta och är ofta på ett bättre humör. Solen är också oerhört viktig för vår hud, eftersom den är ansvarig för dess välbefinnande och yttre läkning.

Men vad betyder det exakt?

Solen ger några värdefulla positiva aspekter:

 • Hormonfrisättning

Solen ser till att vi är på gott humör och aktiva. Värmen skapar också högt humör.

 • Bildning av vitamin D

Med hjälp av solen kan vår kropp producera D-vitamin och därmed stärka vårt immunsystem, ben, muskler och tänder.

 • Läkning av hudsjukdomar

Solljus är bra för dig, till exempel med psoriasis, neurodermatit och vitfläckarsjukdom. Låt alltid en läkare övervaka den goda effekten.

Men om vi utsätts för sol för länge kan det leda till smärtsam solbränna och andra konsekvenser. Detta beror på så kallade ultravioletta strålar, eller kort sagt UV-strålar. Men mer om det på ett ögonblick.

Vanligtvis har vi redan en av naturen naturligt hudskydd, eftersom frisk hud neutraliserad konsekvenserna solstrålningen och har en skyddande effekt.

Ett tecken på detta är till exempel att huden utsätts för långvarig exponering för solen hornhinnan som ytterligare skydd. Ett annat tecken på självskydd är det browning. Det mörka pigmentet melanin är anordnat på ett skyddande sätt runt kärnan i hudcellerna. Det är därför vi blir solbrända.

Viktigt att veta: Solbrunningen är inte ett tecken på frisk hud utan en ren skyddande reaktion, vilket innebär att skadliga UV-strålar redan har trängt igenom huden.

Så jag kan säga att solen är oumbärlig för människor, men bör användas i hälsosam omfattning.

Rekommenderad läsning: Tips för sommarfiguren Här!

När kan solen skada min hud?

Framför allt har de ovan nämnda ultravioletta (UV) strålarna från solen en effekt på huden. Beroende på våglängden görs en skillnad mellan UV-A- och UV-B-strålning.

Den långa vågen UV-A-strålning når djupt in i hudlagren (dermis). Effekten av detta är att hudens fibrer kan skadas, vilket leder till förlust av elasticitet vid bildandet av rynkor. Denna typ av strålning orsakar bara en kortvarig solbränna och ökar risken för hudcancer, melanom.

Det är dock inte ansvarigt för utvecklingen av solbränna.

Kortvåg UV-B-strålning tränger in i överhuden. Som ett resultat producerar huden pigmentet melanin och en sådan sak långvarig garvning uppstår, vilket fungerar som ljusskydd. Den här typen av strålning gör också det Bildande av vitamin D., vilket är viktigt, till exempel för att bygga ben. Men UV-B är också ansvarig för solbränna, en inflammatorisk reaktion som, beroende på strålningens intensitet, är förknippad med rodnad, svullnad, blåsor och smärta.

Solskydd: hur fungerar en solskyddsmedel | solkräm

Youtube

Genom att ladda ner videon accepterar du integritetspolicyn på YouTube.
ta reda på mer

Ladda video

Hur skyddar jag mig optimalt och vilka alternativ har jag?

Det finns olika och många sätt att optimalt skydda huden. Jag skulle vilja visa dig de viktigaste i en tydlig lista.

Klänning:

I grund och botten erbjuder kläder det bästa skyddet mot solbränna!

Correct_Sunenschutz_Sonnebrand_Sonne_Amazon_Ebay-9fee48fe

Speciellt hårbotten, ögonen och nacken påverkas snabbt av solbränna, eftersom de är en direkt yta mot solen. Här kan vara en coneflower och solglasögon (UV 400) ger hjälp. 

- € 12,00
Jack Wolfskin Unisex Supplex Mesh Hat Solhatt, Siltstone, L EU
Jack Wolfskin Unisex Supplex Mesh Hat Solhatt, Siltstone, L EU*
kottar; andas, lätt; fuktreglerande; snabbtorkande; UV-skydd
29,95 € € 12,00 17,95 € Amazon Prime
La Optica BLM Solglasögon för män UV400 Dam Unisex Retro...
La Optica BLM Herrsolglasögon UV400 Dam Unisex Retro...*
Set med 2 unisex solglasögonglas: 1 x grå / 1 x grå gradient, båge: matt svart
24,95 € Amazon Prime

Solskydd: 

Solskyddsmedel skyddar under olika tid, beroende på solskyddsfaktor och hudtyp. Det finns skyddande lotioner och skyddssprayer med olika nivåer av solskyddsfaktorer.

Correct_Sunenschutz_Sonnebrand_Sonne_vorbeugen_Sonnecremes-ad7a7e2d

Följande måste beaktas:

 • Hudtyp (ljus till mörk)
 • Personens ålder (barn eller vuxen)
 • Hur länge vill jag stanna i solen
 • Hur stark är solen? (Middagssol, styrka beroende på region)
 • Befintliga förhållanden i huden

Jag kan fortfarande göra det här följande rekommendationer uttala:

 • Applicera flera gånger innan du går i solen + tidigt
 • Förnya regelbundet, särskilt efter bad och torkning (även med vattentätt skyddsmedel)
 • Töm inte den beräknade skyddstiden, använd bara upp till två tredjedelar och applicera sedan igen.
 • Mineral-UV-skydd är att föredra framför kemiskt UV-skydd och fungerar snabbare

Om du också vill skydda dig mot solen på det enklaste sättet kan du göra dig bekväm i skuggan. Det bör dock noteras att du också kan få solbränna här.

Vilket solskydd är lämpligt för mig?

Beroende på hudtyp, ålder, hudområden och situation finns det många olika solskyddsmedel som kan appliceras på huden. Jag vill nu lista de viktigaste indikationerna för det enskilda beslutet.

konsistens

Oavsett om du väljer spray, mjölk, grädde eller gel beror på hur din egen hud är. Kräm är bra för personer med torr hud. Människor med fet hud är mer benägna att välja gel.

Ålder

Särskilt bra solskydd är nödvändigt för barn och äldre eftersom huden är känsligare i tidiga och äldre åldrar. Det finns specialprodukter för barn, mest duftfria. För äldre rekommenderas solskydd med hög solskyddsfaktor, från SPF 20.

Hudområden

Huden varierar i tjocklek och vissa områden är mycket mer utsatta för solen. Till exempel ansiktet och baksidan av foten. Det finns speciella solskyddsmedel för ansiktet, men också dagkrämer med solskyddsfaktor. För särskilt känsliga områden, som baksidan av foten och underläppen, är det viktigt att alltid applicera försiktigt.

Situation

Solens exponering varierar, människor och deras omgivningar är individuella. Känslig hud och sjukdomar som neurodermatit spelar en viktig roll i detta. Men även om du främst befinner dig i bergsområden eller nära vatten. Det är viktigt att känna till influenser och välja lämpligt solskydd.

Sammantaget bör solskydd med lämplig solskyddsfaktor alltid väljas. Dessutom är det bättre att ha en solskyddsfaktor som är för hög än för låg.

Solskydd: vad ska jag se upp för med barn?

Tips för vardagen

Barnets hud är mycket tunnare än vuxen hud. Pigmenten, som ger kroppens eget skydd mot UV-strålar, produceras ännu inte helt i barndomen. Varje gång ett barn är solbränt ökar sannolikheten för att utveckla hudcancer i vuxenlivet.

Små barn bör inte utsättas för direkt sol förrän de är ungefär två år gamla. Om det inte är möjligt finns det en huvudskydd och UV-täta kläder oumbärlig. Om barnen är äldre än tolv månader kan solskyddsmedel också appliceras. Använd alltid en hög solskyddsfaktor.

I princip gäller följande:

Utrusta alltid barn med kläder, hatt och solglasögon för att skydda dem från UV-strålar. Använd alltid solglasögon märkta UV-400 eller 100% UV-skydd.

Tips för vardagen:

mellan 11 och 15 är UV-strålning högst. Under denna tid bör barn inte gå i solen om det är möjligt. Grundregeln här är att skuggan alltid ska föredras.

 • Använd alltid ett parasoll när du kör en barnvagn.
 • Barn ska alltid dricka tillräckligt med vätska på sommaren.
 • Använd minst en solskyddsfaktor på 30, även på midsommar och i södra länder SPF 50.
 • Näsan, pannan, öronen, händerna, axlarna, knäna och baksidan av fötterna behöver mycket skydd. Regelbunden återkrämning bör inte glömmas bort.
 • Applicera alltid solskyddsmedel igen efter simning, svettning och torkning, även om det är en vattentät produkt.
Daylong extreme SPF 50+ liposomal solskyddslotion, 100 ml
Daylong extreme SPF 50+ liposomal solskyddslotion, 100 ml *
Solskyddsmedel; För känslig hud; Över disken; Pzn: -09431339
19,90 € Amazon Prime

 

Enkla regler att undvika

Solbränna + intressanta tips

 • Kläder är det bästa solskyddet
 • Undvik middagssolen
 • När det gäller solskydd hjälper mycket mycket
 • Efterkrämning förlänger inte skyddstiden
 • Applicera även när himlen är grumlig
 • Bra solskyddsmedel kan också absorberas snabbt
 • Även solbränd hud behöver skydd
 •  Huden kan också brinna under vatten
 • Förgarvning i solarium skyddar inte mot solbränna

Läsningstips: garvning kapslar Här | Stranden prylar Här | Vattenpistoler Här

Hitta de bästa och mest sålda solskyddsprodukterna för strandskal 2022 i ärliga tester i toppen🔟

Jättebra🔟🔥Erbjudanden🔥 🆕Online
1. Storsäljare
OCOOPA strandskal, stort pop-up strandtält för 4 personer,...*
 • [Superstort strandskydd för 3-4 personer] Den öppna storleken på Ocopa pop up strandskydd är 243 x 144,8 x 129,5 cm (L x B x H), stor ...
 • [360° ventilerad design & UPF 50+ UV-skydd] Vårt solskydd med 4-sidig ventilationsdesign, 2 stora, låsbara nätfönster och 2 ...
 • [Stabil konstruktion och stabilitet garanteras] Strandsolskyddet är tillverkat av högkvalitativt glasfiber. Stark ram, inte...
2. Storsäljare
qeedo Quick Palm strandskydd med UV-skydd (UV80), liten...*
 • Bara 10 sekunder med inställningstid (snabbuppkopplingssystem) - lättare att demontera än ett självmonterande popup-strandskal
 • Strandtältet med certifierat UV80-skydd (enligt UV Standard 801) erbjuder solskydd speciellt för barn och spädbarn
 • Strandskalet är väldigt kompakt jämfört med strandskal med en förpackningsstorlek 70x12x12 cm (LxBxH)
3. Storsäljare
Active Era lyxigt strandtält med UV-skydd (SPF 50+) -...*
 • Strandtält för UV-skydd och avskildhet: Med en hög solskyddsfaktor (SPF 50+) erbjuder Active Era lyxstrandtält dig din ...
 • Automatisk montering & enkel demontering på kortast möjliga tid: Pop up-tältet är specialdesignat utan rep och kan vara okomplicerat och på bara ...
 • Tillräckligt med utrymme: Strandtältet XXL har tillräckligt med plats för 4 till 5 personer och har en 130 cm lång underlakan. Tack vare praktiska...
- € 23,004. Storsäljare
Glymnis Beach Shelter Quick Up Beach Tent Automatic Beach...
445 Bewertungen
Glymnis Beach Shelter Quick Up Beach Tent Automatic Beach...*
 • Superstabilitet: Strukturell design som ett paraply, 8,5 mm diameter glasfiberstödstång, stå upp även i starka vindar
 • Quick Up System: Automatisk montering och enkel demontering. Endast 10 till 60 sekunders monteringstid, lättare att demontera än en självmonterande popup...
 • UV-skydd 50+: UV 50+ solskydd, perfekt för semester med barn vid havet (obs: du behöver fortfarande använda solskyddsmedel)
5. Storsäljare
upandfast solskyddsbaddräkt i ett stycke med dragkedja...
581 Bewertungen
upandfast solskyddsbaddräkt i ett stycke med dragkedja...*
 • Bekvämt tyg: Denna babybaddräkt är gjord av högkvalitativt, mjukt och bekvämt tyg. Denna stretchiga baddräkt i ett stycke kommer att göra din baby...
 • Söt solhatt: Barnbaddräkten kommer med en gratis solhatt, som kan skydda ditt lilla söta ansikte och hals från ...
 • UPF 50+ solskydd: Babybaddräkt med UPF 50+ solskydd kan blockera 97,5 % av skadliga ultravioletta strålar. Skydda...
6. Storsäljare
WolfWise Quick Setup 3-4 personers strandskydd, UPF 50+ UV...*
 • Enkel installation och superstabil: Det specialdesignade fjäderöppningssystemet visar den branschledande tekniken. En person kan...
 • UPF 50+ & skyddar integriteten: Tillverkad av vattenavvisande polyestertyg och silverpläterad på insidan, den kan skydda mot skadliga UV-strålar ...
 • Familjevänlig storlek: När det är öppet mäter detta strandtält 215 x 115 x 125 cm (L x B x H) med en 120 cm veranda, ...
7. Storsäljare
Wolfwise Pop Up 3-4 personers strandskydd, UPF 50+ UV-skydd...*
 • Pop Up Design & Portabilitet: Pop up och vik på några sekunder, ingen montering krävs. Ultralätt konstruktion för...
 • Rymligt utrymme & 360 grader: Tältets mått är 86 "L x 57" B x 47" H och erbjuder rymlig interiör för 3-4 personer. Högdensitet ...
 • UPF 50+ & Vattenavvisande: Vattenavvisande polyester med tejpade sömmar för att hålla interiören torr. Tältytan i silver...
8. Storsäljare
utomhus strandskydd Helios - perfekt strandskydd för resor, UV...
1.774 Bewertungen
utomhus strandskydd Helios - perfekt strandskydd för resor, UV...*
 • Solskyddstrandtält med UV-skydd: UV 80 enligt UV STANDARD 801 - extremt högt solskydd för ditt barn och dig!
 • Litet strandskal: minipaketstorlek (40 x 8 x 8 cm) - idealiskt resestrandskal för resväskor och därmed flygresor
 • Mångsidigt soltält: erbjuder inte bara solskydd, vindskydd, avskildhet och skugga på stranden - solskal även för ...
9. Storsäljare
Jack Wolfskin Beach Shelter III, vindtätt strandskydd med UV...
181 Bewertungen
Jack Wolfskin Beach Shelter III, vindtätt strandskydd med UV...*
 • Optimalt skydd - Tack vare en skyddsfaktor på 50+ erbjuder strandskyddet UV-skydd och är tillverkat av vindtätt och vattenavvisande tyg för att skydda mot ...
 • LÄTT ATT MONTERA - Kupolkonstruktionen är mycket enkel och snabb att montera. Dessutom, med bara 57 cm x 19 cm, har den en...
 • Stabilt grepp - Vindskyddet är säkert förankrat med de speciella sandpinnarna. Vid hård vind kan ballastfickorna även vara...
10. Storsäljare
Glymnis Beach Shelter Quick Up Beach Tent Automatic Beach...*
 • [Quick-Up System] Glymnis strandskal kan monteras på bara 10 sekunder och är lättare att demontera än ett självmonterande ...
 • [UV-skydd] Tältet är tillverkat av vattentätt polyestertyg med silverplätering inuti och har en solskyddsfaktor på UPF50+. Skyddar...
 • [Bra ventilation] Det finns ingen dörrdesign på framsidan, vilket ger vidsträckt vy. Det finns stora nätfönster på vänster och höger sida,...
- € 23,00erbjudandet

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 7.06.2023/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Lämna ett svar

Användarrecension
 • hantering
  Sändning
 • bearbetning
  Sändning
 • produktförväntningar
  Sändning
 • Pris-prestanda
  Sändning
 • empfehlenswert
  Sändning

🕹️🎮 Köp Sony PlayStation®5-konsol 🕹️🎮
🔥PS5™-konsol🔥
titta på*