Glassskopa - gör din egen perfekta glassskopa

HUTOMO glassskopa, rostfritt stålskedskål med 5 cm diameter

Glasskoppen är ett användbart köksredskap och används för portionering av glass. Detta verktyg finns ofta i glassbarer så att de producerade isbollarna har en enhetlig storlek. Eftersom den frysta isen snabbt fryser till den metalliska glasskoppen finns det olika metoder för att lösa den.

Glassbollar finns i olika storlekar, färger och utföranden. Bollens storlek är en viktig faktor för att bestämma priset, särskilt i glassanläggningar. Diametrarna på 30-70 mm är vanliga.

De vanligaste är framför allt 49 mm glassskopa. En liter is räcker till 30 halvklot. Särskilt inom den kommersiella sektorn när det gäller glass, men naturligtvis också hemma, är hygienen mycket viktig när det gäller rengöring av hushållsredskap som används.

Det är bäst att lägga en behållare med vatten åt sidan om du har flera sorters glass. Rengöring med detta vattenbad förhindrar att glassorterna blandas med varandra. Behållaren med vattnet bör bytas regelbundet om det används under en längre tid.

Det finns också möjlighet att tillsätta en procent citronsyra här - för hygiens skull.

Glassskopa jämfört

Midnight Scoop Glassskopa i rostfritt stål för hård is...Fayonnir Fayomir glassskopa rostfritt stål - glasssked ...Glassskopa, aluminiumglasskopa Professionell ...BRUNNER EP-36-DB professionell glassskopa, 18/10 stålWIMAHA glassskopa, glassskopa i rostfritt stål för frukt, ICE,...Gastronette® portioner Eisloeffel long ball glass ...SLKIJDHFB Glassskopa Rostfritt stål Glassskopa Matbock...Glasssked 8 cm, glasssked i polerat rostfritt stål, skopa...Glassskopa, rostfri glassskopa Professionell ...Love-KANKEI glass skopa glass sked glass sked med ...
Kontrollera pris10,99 €9,98 €42,34 €20,99 €19,99 €Kontrollera pris17,54 €9,73 €9,99 €
Midnight Scoop glassskopa i rostfritt stål för...*Fayonnir Fayomir glassskopa rostfritt stål -... *Glassskopa, aluminiumskopa i aluminium ... *BRUNNER EP-36-DB professionell glassskopa, 18/10 ... *WIMAHA glassskopa, glassskopa i rostfritt stål ... *Gastronette® portionsglasssked lång ... *SLKIJDHFB glassskopa ... *Glassskopa 8 cm, polerat rostfritt stål ... *Glassskopa, glassskopa i rostfritt stål ... *Love-KANKEI glass skopa glass sked glass ... *
◼️ Midnight Scoop - Midnight Scoop, framtidens glassscoop◼️ 1. Medelstorlek, uppfyller olika behov -...◼️ UNIK DESIGN: Frostskyddsbeläggningen av ...◼️ Med finger urtag speciellt för högerhäntaX️ 3 x glassskedar, tillverkade av högkvalitativt rostfritt stål.◼️ Märke KVALITET från Gastronette Eisdipper ...◼️ Material: Tillverkad av avancerad, hög kvalitet ...◼️ Hållbar: Glassskopa är tillverkad av livsmedelssäker ...◼️ Hög kvalitet: Tillverkad av hälsosamt rostfritt stål med spegel ...◼️ Multifunktion: Denna glassskopa kan inte bara användas för ...
◼️ Tack vare en innovativ design och en helt ergonomisk, ...◼️ 2. Hög kvalitet, utvalt 18/8 rostfritt stål - ...◼️ KÖK ESSENTIAL: Handtagsdelen är för en ...◼️ Enkel, bekväm och armvänlig hantering tack vare special ...◼️ Tre olika storlekar◼️ LEVERANSOMRÅDE: Du får en högkvalitativ aluminium ...◼️ Enkel utlösningsnivå: Med ergonomisk avtryckare, sparar ...◼️ Praktiskt att hålla: Färgad, halkfri plasthandtag, ...◼️ Tål maskindisk: Lätt att rengöra, ingen deformation, ...◼️ Halkfritt handtag: Gummihandtag ger dig bekvämt och ...
KöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetyg
Glass scoop Glass scoopGlass scoop Glass scoopGlass scoop Glass scoopGlass scoop Glass scoopGlass scoop Glass scoopGlass scoop Glass scoopGlass scoop Glass scoopGlass scoop Glass scoopGlass scoop Glass scoopGlass scoop Glass scoop
Kontrollera pris10,99 €9,98 €42,34 €20,99 €19,99 €Kontrollera pris17,54 €9,73 €9,99 €
till erbjudandet ➤till erbjudandet ➤till erbjudandet ➤till erbjudandet ➤till erbjudandet ➤till erbjudandet ➤till erbjudandet ➤till erbjudandet ➤till erbjudandet ➤till erbjudandet ➤
Senast uppdaterad 26 september 2022 20:01 Länkar till Amazon.de | Källa/Foto: Amazon API

Glass scoop avslutar

Utvecklingen från den normala matsked som en portionerad glass till rätt glassskopa är en liten revolution. Medan du bara kan skapa en slags dumpling med en matsked, hjälper glassskoppen till att skapa en jämn boll.

Den så kallade Ice Scoop ser mer ut som en futuristisk glasskopa. Det finns ett halvklotet urtag och ett värmeledande handtag. Användarens kroppstemperatur värmer upp honom och riktar den till den främre delen. Detta innebär att glassen är idealiskt portionerad och kan nästan helt separeras från glassskopan. Ice Scoop uppfanns av Sherman Kelly från Ohio 1933.

Den traditionella glasskopan har en halvklot på framsidan som, när handstycket pressas ihop och en cirkulär rörelse i glassbehållaren, bildar en jämn boll. Den klassiska glasskoppen är en längre sked som är bredare fram. Kulorna är formade ganska plana, eftersom det ihåliga saknas här. Glasskoporna ser dock fortfarande tilltalande ut.

Glassskopor är vanligtvis gjorda av en metall. Olika färgade handtag ger en färgad charm till de annars ganska glänsande mönstren. Det är viktigt att du är uppmärksam på den främre delen när du köper en glassskopa. I bästa fall har detta en halvklotformad urtagning så att det inte är några problem att skapa vackra sfärer.

De olika storlekarna kan forma allt från små till stora bollar. Därför, om du har en söt tand, bör du få olika storlekar. Glassskopor kostar mellan 9 och 20 euro, beroende på design och modell.

Glassskopans struktur

Detta viktiga köksredskap består av ett handtag och en halvklotformad frontdel. Denna öppning kallas en sked. Glassskopan skrapas längs äggets yta och bildar en boll genom att rulla ihop den. Det finns glassbollar med och utan mekanisk struktur.

När det gäller en glassskopa med mekanik finns det en slags liten spak inuti skålen. Glassen doseras från skeden med ett knapptryck. En annan variant med mekanism har en liten spade inuti. Med ett tånghandtag och en liten växelkonstruktion. Med denna funktion kan skeden flyttas från vänster till höger och ta upp en jämn skopa glass.

Moderna glassbollar - särskilt för den gastronomiska sektorn - är utrustade med en räknare som räknar hur många glassskopor som har tagits bort.

Skillnader i enheterna

Den klassiska glassbollen bildar ganska platta bollar. En snyggt dekorerad sundae kan därför ha olika former. Den traditionella glassskålen, å andra sidan, har en integrerad liten spak inuti den halvklotformade bukten på den främre delen.

Ice Scoop erbjuder den omisskännliga fördelen att den har ett termiskt handtag. Denna struktur är idealisk för att ta bort isrester från skeden.

Glassskopa mångsidig

Det är uppenbart vad man ska göra med en glassskopa. Men glassskålen är också väldigt lätt att missbruka. När du lagar, bakar och förbereder saker i köket skapar det ibland en riktig röra. Glassskålen kan användas här som en riktig liten allroundare. Till exempel, om du vill göra läckra nudlar med köttbullar, måste du mödosamt forma dem för hand.

Glassskopan fungerar inte bara i klassisk glass, utan även med köttfärs, köttfärs och andra delikatesser. Så du får underbart formade och framför allt runda bollar som säkert kommer att förvåna gästerna.

En annan möjlighet för felanvändning finns i området bakning. Med en sked eller häll blir hela saken snabbt en röra i köket. Men inte med glassskopan. Med detta kan små mängder deg plockas upp och stänkas direkt på bakplåten. Dekorationer för pajer eller kakor kan också helst bringas i en rund form med en glassskopa.

Youtube

Genom att ladda ner videon accepterar du integritetspolicyn på YouTube.
ta reda på mer

Ladda video

Ta bort rester

För att glassen ska släppas från skopan är dessa procedurer vanliga:

Mekanisk process

Glassskopan har integrerade tång med vilka resterna av isen kan lyftas ut med ett knapptryck.

Termisk process

Denna process används främst inom den professionella glassektorn, till exempel glassbarer. Det glasskopans cylindriska handtag är tillverkat av ett värmeledande material. När användarens hand värms upp lossnar glassen från glasskoppen.

Skrapmetod

Glassen skrapas ut ur skopan med en enkel skrapa, vilket är känt från degskrapan och kan artificiellt draperas med en glasskotte.

Liten ishistoria

Isens lugnande friskhet uppskattades redan i det forntida Kina (ca 3000 f.Kr.). Härskarna där har redan skapat stora isbutiker och lagrat glass som liknar sorbet. De gamla romarna runt kejsaren Nero tyckte också att den kalla delikatessen lockade.

Så ursprunget är i det gamla Kina. Dagens glass var endast tillgänglig för allmänheten på 19 -talet. Med uppfinningen av dagens kylskåp av Carl von Lindes kylmaskin kom is in i samhället. Numera går glass inte bara på sommaren, det går hela tiden. En utsökt glass i en våffla eller en vacker sundae med en mängd olika smaker gör dig helt enkelt glad.

Hitta bland de 10 bästa och mest sålda glassscoop-produkterna 2022 på ärliga tester

Tops% Besparingar % Nya utgåvor
- € 2,001. Storsäljare
WMF Gourmet glassskopa 18 cm, glasssked med ejektor, ... *
 • Innehåll: 1x glassskopa med ejektor (18 x 5 x 2,8 cm) - artikelnummer: 1880299990
 • Material: Cromargan rostfritt stål 18/10, polerad - diskmaskinsäker, lättskött, långvarig, smaklös och syrafast
 • Väldigt snabbt och enkelt portionera glasskulor från handleden - passar även till mycket hård glass. Den kan användas av högerhänta och vänsterhänta...
 • Tack vare ejektorn fastnar inte ens hård glass på glasskulan. Ett tryck på ejektorn och isen kan alltid vara i en...
2. Storsäljare
Bugucat Glass Skopa 22 X 5 cm, Cookie Scoop Set Polerad...*
 • 【HÖGKVALITETSMATERIAL】 Bugucat glassskopa är gjord av livsmedelsklassat 304 rostfritt stål, som är 100 % återvinningsbart ....
 • 【LÄTT ATT ANVÄNDA】 Designen på handtaget för glassskopan är mer ergonomisk, glassskopa med avtryckare, varje glassskopa har en integrerad ...
 • 【LÄTT ATT RENGÖRA】 Glassskeden kan rengöras med rent vatten i tid efter användning. Diskmaskinen är också...
 • 【MULTIFUNKTIONER】 Glassskopan har en stabil struktur och produkten har förstärkts och är inte lätt att bryta. Du kan...
- € 1,203. Storsäljare
KitchenAid glasssked, Scoop tål maskindisk...
72 Bewertungen
KitchenAid glasssked, Scoop tål maskindisk...*
 • Viktigt köksredskap: glassskålen har ett fast huvud med en liten spets, perfekt för att utan ansträngning skopa hård glass...
 • Ergonomiskt handtag: handtaget är välbalanserat, bekvämt att hålla i och garanterar maximal säkerhet även vid tung användning...
 • HÅLLBAR: Den kraftiga glassskopan av zinkhuvud är byggd för dagligt bruk
 • Tål maskindisk: rengör helt enkelt glassskeden i diskmaskinen efter användning
- € 1,654. Storsäljare
WMF glassskopa Cromargan rostfritt stål...*
 • Innehåll: Glassskopa Top Tools, längd 21cm gjord av Cromargan rostfritt stål 18/10 - artikelnummer: 01881746040
 • Material: Cromargan rostfritt stål 18 / 10
 • Väldigt snabbt och enkelt portionera glasskulor från handleden - passar även till mycket hård glass.
 • Även idealisk för portionering av ris.
5. Storsäljare
KITEVE glassskopa av rostfritt stål - 18x4x3,5cm...*
 • Kvalitet i korthet: Premium 304 rostfritt stål böjs inte eller går sönder som billiga glasskulor, även när din is är hård. Vår...
 • Perfekt storlek: glassskopan i rostfritt stål har släta kanter som förhindrar skopan från att fastna på glassen, vilket resulterar i en perfekt ...
 • Skopa enkelt: Det ergonomiska handtaget på glassskedens skopa, lämplig för båda händerna, säkerställer enkel hantering utan ...
 • Mångsidig köksapparat: Denna glasskula är inte bara lämplig för glass, utan också för kakdeg, fruktsorbet, ...
6. Storsäljare
Glassskopa i rostfritt stål - Professionell...*
 • ✅ ROBUST ROSTFRITT STÅL ICE Scoop - Tack vare tillverkningen av 304 rostfritt stål är vår glassskopa robust och hållbar....
 • ✅ LÄTT ATT RENGÖRA - Vår glasskula tål maskindisk. Med sin robusta men enkla design kan den användas i...
 • ✅ MULTIFUNKTIONELL IS- OCH DEGSKOPA - Du kan även använda vår glassskopa som melonsked, för kakdeg, ...
 • ✅ PROFESSIONELL GLASSSKOPA - Oavsett om det gäller en glassfantast eller en kommersiell säljare, är denna glassskopa gjord av rostfritt stål ...
7. Storsäljare
Glassskopa, rostfritt stål, polerad, 3 st...
3 Bewertungen
Glassskopa glasssked polerat rostfritt stål 3 stycken...*
 • 【DU KAN FÅ 3 SKEDAR】 Tre glasskulor - och du behöver inte oroa dig för vilken skopa du ska köpa!...
 • 【3 OLIKA STORLEKAR PÅ GLASSSKOPOR】 3 olika storlekar för olika behov, liten storlek ...
 • 【HÖG KVALITET OCH SÄKERHET】 Tillverkad av 18/8 rostfritt stål av livsmedelskvalitet. Vi kan säkert använda den för att gräva glass eller frukt etc...
 • 【ELEGENTE KÖKSUTRUSTNING】 Utmärkt för att göra bollar av kakdeg, muffins, glass, frukt/melon, sorbet, ...
- € 0,548. Storsäljare
KitchenCraft Freeze Safe Ice Cream Scoop med...*
 • EXCALIBUREN FÖR GRISSERVERING: Du kommer inte ha några problem med att portionera hårdfrysta desserter med detta mytomspunna verktyg
 • SÅ FUNGERAR DET: Det finns en giftfri värmeabsorberande gel i handtaget som gör det lättare för glasskulan att glida genom glassen ...
 • MYCKET ANSVARSLÖS: Med denna fryssäkra glassskopa har du inte problemet att sänka den i varmt vatten eller dess ...
 • HÅLLBAR OCH LÄTT ANVÄND: Tillverkad av hållbart aluminium utan rörliga delar och har ett tjockt handtag för bekväm servering
9. Storsäljare
Fayonnir Fayomir glassscoop rostfritt stål - glassscoop...
258 Bewertungen
Fayonnir Fayomir glassscoop rostfritt stål - glassscoop...*
 • 1. Stor storlek, tillgodose olika behov - Glassskålens diameter är 6 cm och längden är 22.5 cm. Det är en...
 • 2. Högkvalitativt, utvalt 18/8 rostfritt stål - glassskålen rostfritt stål med avtryckare har en blank yta, är gjorda av livsmedelssäker ...
 • 3. Med ergonomisk avtryckare, lätt att använda - tack vare det nydesignade frigöringssystemet med regulator och kugghjul, som avlastar glassskeden ...
 • 4. Flera användningsområden, perfekt köksredskap - Med glassportioner skulle vi använda den för att göra snyggt rundade bollar av glass, sorbet, frukt...
10. Storsäljare
Tarnel glass scoop 304 rostfritt stål för glass melon ...
299 Bewertungen
Tarnel glass scoop 304 rostfritt stål för glass melon...*
 • 【HÖG KVALITET OCH SÄKERHET】 Glassskopa gjord av livsmedelssäkert 18/8 rostfritt stål med ett bekvämt gummihandtag, oroa dig inte för skadliga ...
 • 【MÄTTA ALLA BEHOV】 Kakskopan är det perfekta köksredskapet hemma, på restaurangen eller i glassbutiken. Vår...
 • 【SOMMARNATEFAKT】 Håller en hink med is, sitter på soffan i ett balsamrum och gräver med en glassskopa...
 • 【SOMMARBAKNING HEMMA】 Med vår kakdegsscoop kan du enkelt skapa vackra bollar av glass, melon, sorbet, frukt, kakor och många ...
- € 2,00erbjudandet
WMF Gourmet glass skopa 18 cm, glass sked med ejektor, ...
WMF Gourmet glassskopa 18 cm, glasssked med ejektor, ... *
Innehåll: 1x glassskopa med ejektor (18 x 5 x 2,8 cm) - artikelnummer: 1880299990
11,99 € € 2,00 9,99 €
- € 1,20erbjudandet
KitchenAid glasssked, Scoop tål maskindisk...
KitchenAid glasssked, Scoop tål maskindisk...*
Tål maskindisk: rengör helt enkelt glassskeden i diskmaskinen efter användning
14,99 € € 1,20 13,79 €
- € 1,65erbjudandet
WMF glassskopa Cromargan rostfritt stål...
WMF glassskopa Cromargan rostfritt stål...*
Material: Cromargan rostfritt stål 18/10; Även idealisk för portionering av ris.; Kan diskas i diskmaskin
21,99 € € 1,65 20,34 €

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 26.09.2022/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Schreibe einen Kommentar