Glassskopa - gör din egen perfekta glassskopa

Foto av författaren

niko

Glasskoppen är ett användbart köksredskap och används för portionering av glass. Detta verktyg finns ofta i glassbarer så att de producerade isbollarna har en enhetlig storlek. Eftersom den frysta isen snabbt fryser till den metalliska glasskoppen finns det olika metoder för att lösa den.

Glassbollar finns i olika storlekar, färger och utföranden. Bollens storlek är en viktig faktor för att bestämma priset, särskilt i glassanläggningar. Diametrarna på 30-70 mm är vanliga.

De vanligaste är framför allt 49 mm glassskopa. En liter is räcker till 30 halvklot. Särskilt inom den kommersiella sektorn när det gäller glass, men naturligtvis också hemma, är hygienen mycket viktig när det gäller rengöring av hushållsredskap som används.

Det är bäst att lägga en behållare med vatten åt sidan om du har flera sorters glass. Rengöring med detta vattenbad förhindrar att glassorterna blandas med varandra. Behållaren med vattnet bör bytas regelbundet om det används under en längre tid.

Det finns också möjlighet att tillsätta en procent citronsyra här - för hygiens skull.

Glassskopa jämfört

Midnight Scoop Glassskopa i rostfritt stål för hård is...Fayomir glassskopa rostfritt stål - glassskedskeda - 5CM...Glassskopa, aluminiumglasskopa Professionell ...BRUNNER EP-36-DB professionell glassskopa, 18/10 stålWIMAHA glassskopa, glassskopa i rostfritt stål för frukt, ICE,...Gastronette Ice Cream Scoop Glasssked Ice Ball Shaper Ice Ball...SLKIJDHFB Glassskopa Rostfritt stål Glassskopa Matbock...Glasssked 8 cm, glasssked i polerat rostfritt stål, skopa...Glassskopa, rostfri glassskopa Professionell ...Glasssked Glasssked Glasssked med gummihandtag...
Midnight Scoop glassskopa i rostfritt stål för...*Fayomir glassskopa rostfritt stål - glasssked...*Glassskopa, aluminiumskopa i aluminium ... *BRUNNER EP-36-DB professionell glassskopa, 18/10 ... *WIMAHA glassskopa, glassskopa i rostfritt stål ... *Gastronette glass scoop glass sked...*SLKIJDHFB glassskopa ... *Glassskopa 8 cm, polerat rostfritt stål ... *Glassskopa, glassskopa i rostfritt stål ... *Glassskeda glasssked glasssked med...*
Amazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon Prime
KöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetyg
Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!
Senast uppdaterad den [apn asin="B01MQYZV0Z" typ="state" false="unknown"] Länkar direkt till Amazon.de | Källa/Foto: Amazon API

Glass scoop avslutar

Utvecklingen från den normala matsked som en portionerad glass till rätt glassskopa är en liten revolution. Medan du bara kan skapa en slags dumpling med en matsked, hjälper glassskoppen till att skapa en jämn boll.

Den så kallade Isskeda ser mer ut som en futuristisk glasskopa. Det finns ett halvklotet urtag och ett värmeledande handtag. Användarens kroppstemperatur värmer upp honom och riktar den till den främre delen. Detta innebär att glassen är idealiskt portionerad och kan nästan helt separeras från glassskopan. Ice Scoop uppfanns av Sherman Kelly från Ohio 1933.

Den traditionella glasskopan har en halvklot på framsidan som, när handstycket pressas ihop och en cirkulär rörelse i glassbehållaren, bildar en jämn boll. Den klassiska glasskoppen är en längre sked som är bredare fram. Kulorna är formade ganska plana, eftersom det ihåliga saknas här. Glasskoporna ser dock fortfarande tilltalande ut.

Glassskopor är vanligtvis gjorda av en metall. Olika färgade handtag ger en färgad charm till de annars ganska glänsande mönstren. Det är viktigt att du är uppmärksam på den främre delen när du köper en glassskopa. I bästa fall har detta en halvklotformad urtagning så att det inte är några problem att skapa vackra sfärer.

De olika storlekarna kan forma allt från små till stora bollar. Därför, om du har en söt tand, bör du få olika storlekar. Glassskopor kostar mellan 9 och 20 euro, beroende på design och modell.

Glassskopans struktur

Detta viktiga köksredskap består av ett handtag och en halvklotformad frontdel. Denna öppning kallas en sked. Glassskopan skrapas längs äggets yta och bildar en boll genom att rulla ihop den. Det finns glassbollar med och utan mekanisk struktur.

När det gäller en glassskopa med mekanik finns det en slags liten spak inuti skålen. Glassen doseras från skeden med ett knapptryck. En annan variant med mekanism har en liten spade inuti. Med ett tånghandtag och en liten växelkonstruktion. Med denna funktion kan skeden flyttas från vänster till höger och ta upp en jämn skopa glass.

Moderna glassbollar - särskilt för den gastronomiska sektorn - är utrustade med en räknare som räknar hur många glassskopor som har tagits bort.

Skillnader i enheterna

Den klassiska glassbollen bildar ganska platta bollar. En snyggt dekorerad sundae kan därför ha olika former. Den traditionella glassskålen, å andra sidan, har en integrerad liten spak inuti den halvklotformade bukten på den främre delen.

Ice Scoop erbjuder den omisskännliga fördelen att den har ett termiskt handtag. Denna struktur är idealisk för att ta bort isrester från skeden.

Glassskopa mångsidig

Det är uppenbart vad man ska göra med en glassskopa. Men glassskålen är också väldigt lätt att missbruka. När du lagar, bakar och förbereder saker i köket skapar det ibland en riktig röra. Glassskålen kan användas här som en riktig liten allroundare. Till exempel, om du vill göra läckra nudlar med köttbullar, måste du mödosamt forma dem för hand.

Glassskopan fungerar inte bara i klassisk glass, utan även med köttfärs, köttfärs och andra delikatesser. Så du får underbart formade och framför allt runda bollar som säkert kommer att förvåna gästerna.

En annan möjlighet för felanvändning finns i området bakning. Med en sked eller häll blir hela saken snabbt en röra i köket. Men inte med glassskopan. Med detta kan små mängder deg plockas upp och stänkas direkt på bakplåten. Dekorationer för pajer eller kakor kan också helst bringas i en rund form med en glassskopa.

Hur gör man fina, runda bollar av glass?

Ta bort rester

För att glassen ska släppas från skopan är dessa procedurer vanliga:

Mekanisk process

Glassskopan har integrerade tång med vilka resterna av isen kan lyftas ut med ett knapptryck.

Termisk process

Denna process används främst inom den professionella glassektorn, till exempel glassbarer. Det glasskopans cylindriska handtag är tillverkat av ett värmeledande material. När användarens hand värms upp lossnar glassen från glasskoppen.

Skrapmetod

Glassen skrapas ut ur skopan med en enkel skrapa, vilket är känt från degskrapan och kan artificiellt draperas med en glasskotte.

Liten ishistoria

Isens lugnande friskhet uppskattades redan i det forntida Kina (ca 3000 f.Kr.). Härskarna där har redan skapat stora isbutiker och lagrat glass som liknar sorbet. De gamla romarna runt kejsaren Nero tyckte också att den kalla delikatessen lockade.

Så ursprunget är i det gamla Kina. Dagens glass var endast tillgänglig för allmänheten på 19 -talet. Med uppfinningen av dagens kylskåp av Carl von Lindes kylmaskin kom is in i samhället. Numera går glass inte bara på sommaren, det går hela tiden. En utsökt glass i en våffla eller en vacker sundae med en mängd olika smaker gör dig helt enkelt glad.

Upptäck topp 10 av de bästa och mest sålda glassscoop-produkterna 2024 på ärliga tester. Vi visar ett urval av de mest populära föremålen som har bra kundrecensioner och värde för pengarna. Hitta den perfekta glassscoopprodukten för dina behov nu!

Top10🔥Erbjudanden🔥 🆕Online
# förhandsvisning Produkt rating pris
1 Tarnel Ice Cream Scoop Rostfritt stål Glasssked Polerat rostfritt stål... Tarnel glass scoop rostfritt stål, glass sked polerat rostfritt stål...* För tillfället inga recensioner 9,99 €Amazon Prime
2 Smyidel Ice Cream Scoop Glassskedar Polerat rostfritt stål... Smyidel glass scoop glass sked polerat rostfritt stål 3 stycken...* För tillfället inga recensioner
3 3-delad glasssked i rostfritt stål med avtryckare för... 3 rostfria glassskopor med avtryckare för...* För tillfället inga recensioner 10,99 €Amazon Prime
4 KitchenCraft frystålig glassskopa med... KitchenCraft Freeze Safe Ice Cream Scoop med...* För tillfället inga recensioner 14,22 €Amazon Prime
5 KitchenAid glasssked, Scoop tål maskindisk... KitchenAid glasssked, Scoop tål maskindisk...* För tillfället inga recensioner 18,40 €Amazon Prime
6 PIQIUQIU Ice Cream Scoop 18x4x3,5cm Glasssked Professionell... PIQIUQIU Ice Cream Scoop 18x4x3,5cm Ice Cream Spoon Professional...* För tillfället inga recensioner 5,99 €Amazon Prime
7 Fayomir glassskopa rostfritt stål - glassskedskeda - 5CM... Fayomir glassscoop rostfritt stål - glassskedscoop - 5CM...* För tillfället inga recensioner 4,98 € 4,70 €
8 WMF Gourmetglassskopa rostfritt stål 21 x 5,5 cm... WMF Gourmetglassskopa rostfritt stål 21 x 5,5 cm,...* För tillfället inga recensioner 21,99 €Amazon Prime
9 Glassskopa Rostfritt stål 3 cm, TJ POP Liten glasssked... Glassskeda rostfritt stål 3 cm, TJ POP liten glasssked...* För tillfället inga recensioner 10,99 €Amazon Prime
- € 0,28erbjudandet

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 29.05.2024/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Schreibe einen Kommentar